E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποια σενάρια εξετάζονται για τα αίτια συντριβής του Τουπόλεφ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα

Ποια σενάρια εξετάζονται για τα αίτια συντριβής του Τουπόλεφ

Βυθισμένη στο πένθος είναι η Ρωσία μετά τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους Τουπόλεφ στη Μαύρη Θάλασσα και τον θάνατο των 92 επιβαινόντων. Όλη τη νύχτα οι έρευνες συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή για τον εντοπισμό του αεροσκάφους ενώ έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον έντεκα σοροί.

Τα βασικά σενάρια που εξετάζονται ως προς τα αίτια της συντριβής δεν περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Maksim Sokolov. Ο ίδιος εκτιμά πως πιθανότατα κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην τραγωδία, όπως μεταδίδει το Russia Today.

«Σήμερα οι βασικές θεωρίες δεν περιλαμβάνουν την τρομοκρατία, οπότε συμπεραίνουμε πως είτε τεχνικά προβλήματα είχε κάποιο ανθρώπινο λάθος μπορεί να ήταν η αιτία της συντριβής. Τονίζω όμως πως μόνο η έρευνα από κοινού με την ομάδα ειδικών από το υπουργείο Άμυνας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο» ανέφερε ο υπουργός.

Το Tu-154 επρόκειτο αρχικά να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στην πόλη Mozdok στη Βόρεια Οσετία αλλά λόγω κακοκαιρίας άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο του Adler, στη Μαύρη Θάλασσα. Έτσι, κανείς δεν γνώριζε εκ των προτέρων πως ο ανεφοδιασμός θα γινόταν τελικά στο Σότσι, εξήγησε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο πρακτορείο TASS.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άνθρωποι, 84 ταξιδιώτες και οκταμελές πλήρωμα. Χάθηκε στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά τον ανεφοδιασμό του. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν μέλη της φημισμένης χορωδίας Αλεξαντρόφ, της επίσημης χορωδίας τω ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, που ταξίδευαν προς τη Συρία για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον

Πριν 10 ώρες

«Είναι πολύ λυπηρό που εγκαταλείπω το Κοινοβούλιο – τουλάχιστον προς το παρόν», ανέφερε ο Τζόνσον

«Θαύμα» στην Κολομβία: Ζωντανά βρέθηκαν τα αγνοούμενα παιδιά μετά από 40 ημέρες

Πριν 10 ώρες

Ο κολομβιανός στρατός δημοσιοποίησε μέσω Twitter περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκαν τα αδέλφια

Γαλλία: Από την Ελλάδα είχε περάσει ο 32χρονος Σύρος που μαχαίρωσε παιδιά στο Ανεσί

Χτες

Το προφίλ του δράστη και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Στους γιατρούς χρωστάω τη ζωή μου» ‑ Οι πρώτες δηλώσεις της 39χρονης που τη δάγκωσε οχιά

Χτες

Η εθελόντρια είχε κληθεί σε σχολείο για να απομακρύνει το φίδι, αλλά εκείνο τη δάγκωσε με αποτέλεσμα η γυναίκα να κινδυνέψει να χάσει τη ζωή της.

Δάγκωμα οχιάς: Τα πρώτα λόγια της 39χρονης εθελόντριας στη Θεσσαλονίκη

Χτες

«Οι προσευχές και οι ευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω»

Θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη: Η σπαρακτική μαντινάδα του πατέρα του 34χρονου Νεκτάριου

Χτες

«Ήρθε ο Χάρος ο φονιάς, απόψε και έφαέ σε», αναφέρει ο πατέρας του Νεκτάριου.

Καταργεί τις στολές με βάση το φύλο αεροπορική εταιρεία: Οι άνδρες επιτρέπεται να μακιγιάρονται

Χτες

Όσες γυναίκες θέλουν θα μπορέσουν πλέον να πετάξουν τα τακούνια

Η Γαλλία εξοπλίζεται με όπλα αξίας 413 δισ. ευρώ

Χτες

Εγκρίθηκε στρατιωτικός προϋπολογισμός «μαμούθ»

Γιάννης Φλωρινιώτης: Τα δύο αντικείμενα που θα βάλουν στο φέρετρό του

Χτες

Η κόρη του αείμνηστου Γιάννη Φλωρινιώτη μίλησε για την τελευταία του επιθυμία και αποκάλυψε τα αντικείμενα που θα έχει στο φέρετρό του.

Μητέρα μαχαιροβγάλτη σε παιδική χαρά στη Γαλλία: «Δεν του έδιναν υπηκοότητα και αυτό μάλλον τον έκανε τρελό»

Χτες

Δύο από τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.