E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κουβέρτες από την Ειδομένη μεταμορφώνονται σε ρούχα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες

Πωλούνται στη Θεσσαλονίκη και για την προσπάθεια ευθύνεται μια μη κερδοσκοπική εταιρία

Κουβέρτες από την Ειδομένη μεταμορφώνονται σε ρούχα για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/12/2016 | 22:06

Η ετικέτα στη μακριά γκρι ζακέτα, που κρέμεται έξω από το ξύλινο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι της "ΝΑΟΜΙ" πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στη γιορτινή Αριστοτέλους, γράφει "Remember Idomeni". Η "ΝΑΟΜΙ" δεν είναι κάποια διάσημη σχεδιάστρια μόδας, αλλά το όνομα μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας που βοηθά τους πρόσφυγες και το ύφασμα της ζακέτας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι κουβέρτας· απ' αυτές που ζέσταιναν τις αμέτρητες νύχτες των χιλιάδων προσφύγων που πέρασαν από την Ειδομένη, προτού ο άτυπος αυτός καταυλισμός εκκενωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Όταν εκκενώθηκε η Ειδομένη είδαμε ότι υπήρχαν πάρα πολλές κουβέρτες. Οι μεγάλες οργανώσεις δεν είχαν τα χρήματα για να τις καθαρίσουν και να τις επαναχρησιμοποιήσουν κι έτσι κάναμε εμείς αυτή τη διαδικασία και στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε το ύφασμα για να φτιάξουμε ζακέτες και παλτό, τα οποία χαρίζουμε στον κόσμο αντί μιας κάποιας δωρεάς, προκειμένου να καλυφθούν οι ιατρικές ανάγκες προσφύγων", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δωροθέα Βακάλη, συντονίστρια της "ΝΑΟΜΙ".

Tα μέλη του οικουμενικού εργαστηρίου προσφύγων "ΝΑΟΜΙ" δραστηριοποιούνται από το 2011 στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό λειτουργεί και το εργαστήριό τους, στην οδό Πτολεμαίων, όπου φτιάχνονται με μεγάλη φροντίδα και μεράκι τα παλτό και οι ζακέτες από τις κουβέρτες της Ειδομένης, τσάντες από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, χειροποίητα κοσμήματα και διάφορα άλλα πράγματα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόστολος Σίσκος: Νταμπλ μεταλλίων με πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης

Χτες

Ο Ολυμπιονίκης του Ολυμπιακού ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο στο Παρίσι, πίσω μόνο από τον Ούγγρο Ρίτσαρντ Μάρτον και τον Γάλλο Λεόν Μαρσάν.

Τροχαίο στον Βαρνάβα: Νεκρή 74χρονη που έπεσε με το αυτοκίνητό της σε ρέμα

Χτες

Οι εθελοντές πυροσβέστες εντόπισαν αρχικά τη γυναίκα με σφυγμό στο αναποδογυρισμένο όχημα, όμως η άτυχη οδηγός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ρόδος: Με ντουντούκες διώχνει το Λιμενικό λουόμενους από επικίνδυνο τραμπολίνο

Χτες

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη χρήση της ιστορικής κατασκευής στην παραλία Έλλη λόγω σοβαρών προβλημάτων στατικότητας.

Καιρός: Νέα έντονη θερμή εισβολή στο προσκήνιο ‑ Πότε επιστρέφουν τα 40άρια

Χτες

Το σκηνικό δροσιάς του Αυγούστου φαίνεται πως ανατρέπεται σύντομα, καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική αναμένεται να φέρουν ξανά αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το αυστηρό μήνυμα Λαβρόφ στον Ερντογάν: Το «διπλό παιχνίδι» της Τουρκίας και η ενόχληση της Μόσχας

Χτες

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ανοιχτά τη δυσφορία του Κρεμλίνου για την τακτική της Αγκυρας να ισορροπεί ανάμεσα στη Δύση και τη Μόσχα.

Δωρεάν διόδια: Ποιοι οδηγοί δεν πληρώνουν και πώς θα κάνετε την αίτηση

Χτες

Όλες οι πληροφορίες για τις ευπαθείς ομάδες και τα οχήματα που εξαιρούνται από το κόμιστρο στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και τα βήματα για την ψηφιακή αίτηση.

Αρση απαγορευτικού απόπλου: Οι νέες ώρες αναχώρησης των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο

Χτες

Το Λιμενικό καλεί τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Κυριακή – Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Τρίτη.

Γέννησε το πρώτο της παιδί στα 62 της χρόνια: Το μήνυμα ελπίδας που έστειλε σε όλες τις γυναίκες

Χτες

Η Μαμπέλ Φρίας, παρότι βρισκόταν στην εμμηνόπαυση εδώ και πολλά χρόνια, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Σοβαρό τροχαίο στον Έβρο: Έξι τραυματίες στο νοσοκομείο – Ανάμεσά τους και παιδιά

Χτες

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν σφοδρά στον κάθετο άξονα Αρδανίου–Ορμενίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση.

Στέφανος Μάνος: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και ιδρυτής των «Φιλελευθέρων» σε ηλικία 87 ετών

Χτες

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο πολυετής βουλευτής και υπουργός, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φωνές του φιλελεύθερου χώρου στην Ελλάδα.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε ανοίγει η επέκταση προς Καλαμαριά – Τι ακολουθεί για τη δυτική πλευρά της πόλης

Χτες

Οι δοκιμές στη νέα γραμμή προχωρούν με στόχο την εμπορική λειτουργία εντός Αυγούστου, ενώ ήδη σχεδιάζεται το επόμενο μεγάλο έργο.

Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού μετά τη διαρροή εσωτερικού μηνύματος: «Υποβαθμίζουν τη συνεισφορά μας επειδή φύγαμε»

Χτες

Απάντησε σε στελέχη της «Ελπίδας» σχετικά με τις υπόνοιες που είχαν αφήσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.