E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το πρώτο αυτόνομο όχημα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η BMW

Νέο κέντρο εξέλιξης εγκαινίασε η εταιρεία

Το πρώτο αυτόνομο όχημα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η BMW
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/12/2016 | 18:57

Το BMW iNEXT προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2021, αυτοοδηγούμενο, ηλεκτρικό και πλήρως συνδεδεμένο. Θα ακολουθήσει μία ολόκληρη γκάμα οχημάτων με υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης από όλες τις μάρκες του Group, που εν όψει αυτού μεταφέρει την τεχνογνωσία του στη συνδεσιμότητα οχημάτων και την αυτοματοποιημένη οδήγηση σε ένα νέο campus στο Unterschleissheim κοντά στο Μόναχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ολοκληρωθεί η νέα εγκατάσταση, πάνω από 2.000 εργαζόμενοι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στα επόμενα βήματα της πλήρως αυτοματοποιημένης οδήγησης από την ανάπτυξη λογισμικού μέχρι τις δοκιμές στο δρόμο.

«Ο δρόμος για την πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση είναι μία ευκαιρία στην έδρα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η απόφαση για την εξέλιξη και δοκιμή τέτοιων οχημάτων στην περιοχή του Μονάχου δείχνει πώς το BMW Group αλλά και ολόκληρη η περιοχή μπορούν να επωφεληθούν από τη νέα τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας», εξηγεί ο Klaus Fröhlich, στέλεχος της φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ευελιξία ως βασική αρχή

Από τα μέσα του 2017, το εξειδικευμένο δυναμικό που αυτή τη στιγμή είναι κατανεμημένο σε διαφορετικές τοποθεσίες θα συγκεντρωθεί στο Unterschleissheim. «Για να μπορέσουμε να πετύχουμε, καθιερώνουμε νέες μορφές συνεργασίας υπό το "project i 2.0", με μικρές ομάδες ειδικών για ταχεία απόκριση και συνεργασία σε όλη την εταιρεία, καθώς και ένα υψηλό επίπεδο αρμοδιότητας στη λήψη αποφάσεων», εξηγεί ο Fröhlich.

Οι νέες δομές εργασίας θα χαρακτηρίζονται από ευέλικτες ομάδες σε μικρές αποστάσεις και -πάνω απ’ όλα- σύντομες διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Στο νέο campus, μηχανικοί λογισμικού θα μπορούν να δοκιμάζουν το λογισμικό που εξελίσσουν σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συνδυάζουμε τα πλεονεκτήματα μιας start-up εταιρίας, όπως είναι η ευελιξία και η ταχύτητα, με αυτά μιας αναγνωρισμένης εταιρίας, που διαθέτει ασφάλεια διαδικασιών και τεχνογνωσία βιομηχανοποίησης», προσθέτει ο υπεύθυνος εξέλιξης. Σύμφωνα με τον Fröhlich, «Το μελλοντικό κέντρο εξέλιξης αυτόνομης οδήγησης θα μας επιτρέψει να λανσάρουμε το iNEXT, το πρώτο αυτοοδηγούμενο μοντέλο της εταιρίας, στην αγορά το 2021». Το BMW Group στοχεύει να ξεκινήσει δοκιμές άκρως αυτοματοποιημένων οχημάτων σε αστικό περιβάλλον στο Μόναχο, από το 2017.

Αυτή τη στιγμή, το Group απασχολεί περίπου 600 άτομα στο τομέα της άκρως αυτοματοποιημένης οδήγησης. Η πλειοψηφία είναι μηχανικοί λογισμικού και ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

«Εξακολουθούμε να έχουμε το δικό μας προγραμματισμό εδώ και είμαστε υπεύθυνοι για την υλοποίηση των δικών μας ιδεών», εξηγεί ο André Müller, μηχανικός στην ομάδα αυτόνομης οδήγησης. «Χρησιμοποιούμε τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως ROS (Robot Operating System), και μπορούμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα γρήγορα και άμεσα στο όχημα. Είναι συναρπαστικό να εργάζεσαι σε ένα τόσο σημαντικό τομέα για το μέλλον».

Ο André Müller ανυπομονεί να υποδεχτεί νέους συναδέλφους. Με το campus του Unterschleissheim, το BMW Group συνεχίζει να επεκτείνει την εξέλιξη οχημάτων με υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης και αναζητά ειδικούς ΙΤ και μηχανικούς λογισμικού στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης, μηχανικής μάθησης και ανάλυσης δεδομένων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Σήμερα

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Σήμερα

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Σήμερα

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Σήμερα

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Σήμερα

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Σήμερα

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Σήμερα

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Σήμερα

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.