E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η πρωτοφανής μεταφορά Βρετανού ασθενή από τους Παξούς στα Ιωάννινα

Ο άντρας ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο

Η πρωτοφανής μεταφορά Βρετανού ασθενή από τους Παξούς στα Ιωάννινα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/8/2017 | 20:33

Την πρωτοφανή αντιμετώπιση από το δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας ενός Βρετανού τουρίστα στους Παξούς καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο άντρας που παραθέριζε στο νησί του Ιονίου ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο χθες, και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Παξών από όπου άρχισε και η «Οδύσσειά» του στο ΕΣΥ.

Ο Άγγλος ασθενής διαπίστωσε με τον πιο «σκληρό» τρόπο τα κενά, τις ελλείψεις και την ένδεια του συστήματος Υγείας της Ελλάδας, απο το Κέντρο Υγείας του νησιού μέχρι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου τελικά διακομίστηκε.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - καταγγελία της Ομοσπονδίας, στο Κέντρο Υγείας όμως δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο, οπότε ο εφημερεύων γιατρός προχώρησε ελλείψει εξοπλισμού, σε πιθανή διάγνωση κατάγματος με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κατάσταση της υγείας και του συγκεκριμένου τραυματία αλλα και καθε πιθανού επισκέπτη της μονάδας υγειας του νησιού που χρειάζεται υπηρεσίες υγειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Έτσι, αφού δεν μπορούσε να γίνει ακτινογραφία στον τραυματία, ο γιατρός διέγνωσε πιθανό κάταγμα μηριαίου και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας έδωσε εντολή για διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Νεώτερη εξέλιξη ανατρέπει ωστόσο τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς ο εφημερεύων γιατρός προχώρησε δυστυχώς, σε λάθος διάγνωση στους Παξούς. Ο άτυχος Αγγλος ασθενής διεγνώσθη στα Ιωάννινα, όπου μεταφέρθηκε, με σοβαρό κάταγμα στο ισχίο και αυτή την ώρα υποβάλλεται σε δύσκολο χειρουργείο.

Η περιπέτεια του Βρετανού...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας που είναι όχημα 20ετίας ανέλαβε τη διακομιδή με το καράβι της γραμμής χωρίς συνοδεία ιατρού. Τον ασθενή συνόδευσε ο φίλος του, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας ότι οι διακομιδές ασθενών δεν επιτρέπεται να γίνονται χωρίς γιατρό. Αλλά κι αυτό φαντάζει λίγο... εμπρός σε ό,τι ακολούθησε:

«Το ασθενοφόρο δεν εισήλθε στο καράβι γιατί το πλήρωμα του καραβιού δεν δέχθηκε να ταξιδέψει δωρεάν, χωρίς να πληρώσει εισιτήριο!», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Ενώ η αυστηρή πολιτική απέναντι στο ΕΚΑΒ, που είχε πρωτίστως «θύμα» τον αλλοδαπό τραυματία, συνεχίστηκε από το πλήρωμα του πλοίου.

«Το πλήρωμα του καραβιού επίσης δεν επέτρεψε στον ασθενή να ανέβει στο κατάστρωμα του καραβιού. Ο ασθενής παρέμεινε στο γκαράζ του καραβιού πάνω σε φορείο με το φίλο του χωρίς συνοδό ιατρό», καταγγέλλει η Ομοσπονδία, παραθέτοντας και φωτογραφικά ντοκουμέντα για το θλιβερό περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ηγουμενίτσα που αφίχθη το καράβι, περίμενε και παρέλαβε τον ασθενή όχημα – ασθενοφόρο της Πυροσβεστικής και οχι του ΕΚΕΒΑ, και τον μετέφερε στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις των γιατρών, τα ορθοπεδικά τραύματα του Βρετανού δεν ηταν πολυ σοβαρά και αντιμετωπίστηκαν. Ωστόσο, το ερώτημα πουπροκύπτει, και που ευλόγως θέτει η Ομοσπονδια, είναι «εάν ηταν σοβαρά τραυματισμένος, τι θα γινόταν;».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Χτες

Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Χτες

«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Χτες

Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Χτες

Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Χτες

Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Χτες

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Χτες

Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn

Τραγωδία στην Κόρινθο: Κατέρρευσε μπαλκόνι και σκότωσε γυναίκα – Τραυματίστηκαν τα παιδιά της

Χτες

Η γυναίκα φέρεται να εγκλωβίστηκε κάτω από τον όγκο των δομικών υλικών και του τσιμέντου.

Ανοίγουν τάφους σε οικόπεδα στον Λίβανο για τους νεκρούς τους

Χτες

Δραματικές εικόνες από τον Λίβανο καθώς μετατρέπουν οικόπεδα με σκουπίδια σε αυτοσχέδια νεκροταφεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.