E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας: Eκλογές το 2019

Tο 2019 θα φανεί πώς παρέλαβε τη χώρα και πώς την παραδίδει

Τσίπρας: Eκλογές το 2019
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/1/2018 | 14:25

Για το 2018 και τι περιμένει από τη νέα χρονιά μίλησε στον Real Fm ο Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι η Ελλάδα ανακτά τη θέση που της αξίζει στη διεθνή σκηνή και την οικονομική της αυτοδυναμία και πως «μπορούμε να μιλήσουμε για έναν χρόνο που θα φέρει τη χαμένη ελπίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ελληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με το τέλος του μνημονίου πρέπει να τερματιστούν και οι παθογένειες καθώς αν δεν γίνει αυτό «υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε στον ίδιο φαύλο κύκλο». Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν οραματίζομαι το 2018 ως επιστροφή στα χρόνια προ κρίσης. Εχουμε περάσει μία τραγωδία. Αυτή την τραγωδία πρέπει να την έχουμε ως μάθημα. Το πάθημα να γίνει μάθημα, να μην χάσουμε ποτέ ξανά τον έλεγχο των οικονομικών μας στοιχείων. Αυτή η πρόσφατη εμπειρία μας, πρέπει να μας κάνει δυνατότερους».
Ως αίτια της κρίσης ανέφερε «το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο, την αύξηση της οικονομίας ως φούσκα, το σύστημα διαπλοκής και την ατιμωρησία των υπευθύνων» υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά πρέπει να τα ξεπεράσουμε» και πως πρόκειται για πάλη «συνεχή και διαρκή».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «προπαγανδίζει την καταστροφή εδώ και πολύ καιρό» και πως βασική της επιθυμία «δεν είναι η έξοδος από επιτροπεία αλλά η παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος και σε επίπεδο ήθους».

Είπε χαρακτηριστικά για τις εκλογές: «Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι λανθασμένες εκτιμήσεις τους για ημερομηνία εκλογών. Οι εκλογές δεν θα γίνουν το 2018, αλλά το 2019 στο τέλος της θητείας. Και αυτό γιατί, όχι μόνο τότε θα είναι ευνοϊκότερες οι συγκρίσεις σε σχέση με το πού ήμασταν και πώς θα παραδώσουμε τη χώρα, αλλά κυρίως γιατί η χώρα χρειάζεται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη σε σχέση με τους εταίρους άρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και αυτή η κυβέρνηση μπορεί να την παράσχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δήλωσε αισιόδοξος: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε ένα θέμα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αν όντως υπάρχει η επιθυμία από την άλλη πλευρά να γίνουν βήματα μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου. Ομως ας καταγράψω μόνο αισιοδοξία και ας περιμένουμε να δούμε όχι μόνο λόγια. Προτιμώ πράξεις, όχι λόγια».

Τέλος για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι ο Ερντογάν είναι προγραμματισμένο να πάει στη Θεσσαλονίκη στο α' εξάμηνο του 2018 για το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και πως «θα εργαστούμε με εποικοδομητικό τρόπο παρά τα προβλήματα. Το χειρότερο είναι να μη συνομιλεί κάποιος και να μην προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα θέματα. Μέχρι σήμερα έχουμε κάνει καλά που έχουμε ανοίξει διαύλους παρά τις υπαρκτές διαφορές».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.