E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

48.000 ευρώ στο κράτος χρωστά πρώην πρόεδρος της Κύπρου

Τι υποστηρίζει ο ίδιος

48.000 ευρώ στο κράτος χρωστά πρώην πρόεδρος της Κύπρου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/1/2018 | 19:08

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που στους λογαριασμούς του υπουργείου Εξωτερικών, είναι καταχωρημένος ως χρεώστης ποσού 48.087 ευρώ, είναι ο Γιώργος Βασιλείου, διευκρινίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία, προσθέτοντας ότι «υπήρξαν δημοσιεύματα που αδίκως στοχοποίησαν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελεγκτική Υπηρεσία χαρακτηρίζει «ανυπόστατους» τους ισχυρισμούς ότι η αναφορά περιλήφθηκε στην Ειδική Έκθεση για τον έλεγχο του υπουργείου Εξωτερικών για το έτος 2016 για να πλήξει οποιοδήποτε πρόσωπο, ενώ κάνει λόγο και για ευθύνες του υπουργείου Εξωτερικών, που δεν έλαβε τα δέοντα μέτρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στην Ειδική Έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2017, περιλήφθηκε η εξής αναφορά: «Προκαταβολές συνολικού ύψους 48.087 ευρώ, αφορούν σε έξοδα διαμονής στο Λονδίνο κατά το 2000 πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας (εκτός περιόδου θητείας του στο προεδρικό αξίωμα) και ποσό ύψους 6.738 ευρώ αφορά σε έξοδα διαμονής στο εξωτερικό από το 1995 μέχρι και το 2003 πρώην προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος».

Σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία «η ίδια ακριβώς (επί λέξει) αναφορά περιλαμβανόταν ανελλιπώς στις ετήσιες εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από το 2011 και εντεύθεν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διευκρινίζει ότι το ποσό των 48.087 ευρώ, αφορά σε διαμονή (όχι όλων για ίδιο αριθμό ημερών) του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, της συζύγου του, των δύο θυγατέρων του μαζί με τους συζύγους τους και δύο άλλων ατόμων, στα ξενοδοχεία Langham Hilton Hotel, Bloomsbury Park Hotel και Le Meridien Grosvenor House στο Λονδίνο, για κάποιες μέρες για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2000. Το εν λόγω ποσό περιλαμβάνει, εκτός από τα έξοδα διαμονής, και διάφορα άλλα έξοδα στα εν λόγω ξενοδοχεία (π.χ. mini bar, εστίαση, τηλεφωνήματα, καθαριστήριο, φιλοδωρήματα).

Η Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ότι αναμένει από το υπουργείο Εξωτερικών «να απαιτήσει την άμεση εξόφληση των όποιων οφειλομένων ποσών».

Με παρέμβασή του στο ΡΙΚ, ο κ. Βασιλείου είπε πως ο ίδιος δεν ενημερώθηκε από κάποιο αρμόδιο σχετικά με το «χρέος». Διευκρίνισε πως το «χρέος» πιθανόν να αφορά την περίοδο που ο ίδιος είχε μεταβεί στο εξωτερικό για σοβαρή εγχείρηση και τα έξοδα τότε είχαν καλυφθεί από την κυβέρνηση.

Ο κ. Βασιλείου διερωτήθηκε πώς γίνεται να χρωστάει κάποιος ένα τόσο μεγάλο ποσό από το 2000 και να μην του έχει αναφερθεί κάτι έως τώρα. «Μετά από 17 χρόνια αποφασίζεται να πουν ότι είμαι εγώ και να το δημοσιεύσουν όλα τα Μέσα. Ποιο στόχο εξυπηρετούν; Γιατί το ΥΠΕΞ δεν ανακοίνωσε οτιδήποτε;», ανέφερε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Σήμερα

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Σήμερα

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Σήμερα

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Σήμερα

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

Σήμερα

Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Σήμερα

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Σήμερα

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.