E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρόβλημα με το «χτίσιμο» του αφορολογήτου μέσω e‑banking

«Πονοκέφαλος» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Πρόβλημα με το «χτίσιμο» του αφορολογήτου μέσω e‑banking
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/1/2018 | 11:58

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το πρόβλημα που έχει προκύψει με το «χτίσιμο» του αφορολογήτου για έξοδα μισθωτών, συνταξιούχων και κατ’ επάγγελμα αγροτών, που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2017, μέσω web banking. Και τούτο διότι οι τράπεζες δεν μπορούν να διακρίνουν ποιες μεταφορές χρημάτων αφορούν σε δαπάνες «κατοχύρωσης». Εάν δηλαδή μια μεταφορά ποσού σε λογαριασμό μέσω διαδικτύου είναι δαπάνη που καλύπτει το αφορολόγητο ή αν πρόκειται απλώς για προσωπική συναλλαγή ανάμεσα σε δύο φορολογούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», εάν το πρόβλημα αυτό δεν επιλυθεί, τότε χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν να κληθούν να πληρώσουν άδικα επιπλέον φόρο εισοδήματος. Με απλά λόγια, οι δαπάνες που έκαναν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, μπορεί να μη μετρήσουν τελικά για την κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου των 8.636 έως 9.545 ευρώ.

Υπό το πρίσμα αυτό, θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο 22% επί των ποσών, τα οποία θα εμφανίζονται ότι άφησαν ακάλυπτα!

Το πρόβλημα παραδέχθηκε η υφυπ. Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στον ΑNT1. Ωστόσο διαβεβαίωσε πως το ζήτημα θα επιλυθεί.

Πηγή από το υπουργείο Οικονομικών σημείωνε επίσης ότι το πρόβλημα θα λυθεί όταν οι επιχειρήσεις δηλώσουν τους επαγγελματικούς τους λογαριασμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.