E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκαριστική εικόνα από το Δρομοκαΐτειο με ασθενή

Τους δένουν στα κρεβάτια τους γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό

Σοκαριστική εικόνα από το Δρομοκαΐτειο με ασθενή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/1/2018 | 16:14

Κανόνας έχει γίνει δυστυχώς η καθήλωση ασθενών στο Δρομοκαΐτειο. Η έλλειψη προσωπικού και ο μεγάλος αριθμός ψυχικά ασθενών που παραπέμπονται με εισαγγελική εντολή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στις εφημερίες του έχουν μετατρέψει ένα μέτρο ακραίο και εφαρμοστέο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις ασθενών σε ρουτίνα. Το μεγάλο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αττικής "υποδέχεται" σε κάθε εφημερία τουλάχιστον 10 ασθενείς με αυτόν τον τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις θλιβερές αυτές διαπιστώσεις κάνει το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), συνοδεύοντας τες και με ενα ακόμη πιο θλιβερό ντοκουμέντο: Με μια σκληρή φωτογραφία στην οποία φαίνεται ένας ασθενής -και δεν ήταν ο μόνος - που καθηλώθηκε στο κρεβάτι του στην τελευταία εφημερία, της Πρωτοχρονιάς.

Η καθήλωση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι μονόδρομος ιδίως από τη στιγμή που δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό. Αναφέρουν ενδεικτικά πως στην πρωτοχρονιάτικη εφημερία σε κάθε τμήμα με 40 ασθενείς, υπήρχε μόλις μία νοσηλεύτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, στα χρόνια των μνημονίων καταγράφεται τριπλασιασμός των εισαγωγών με εισαγγελική εντολή στα ψυχιατρεία. Στο Δρομοκαΐτειο, που πλέον με τις αλλαγές στις εφημερίες των ψυχιατρείων, εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα, ο ρυθμός των εισαγωγών είναι αμείωτος, ιδίως εκείνων που αφορούν τα λεγόμενα οξέα περιστατικά που παραπέμπονται με εισαγγελική εντολή για νοσηλεία σε ψυχιατρείο. "Από τις 3.000 εισαγωγές που γίνονται κάθε χρόνο στο Δρομοκαΐτειο, οι 2.000 αφορούν τέτοια περιστατικά" αναφέρει στο protothema ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιανννάκος.

Οπως υπογραμμίζει "οι συνθήκες νοσηλείας είναι απερίγραπτες, με καθηλωμένους ασθενείς, διακίνηση ναρκωτικών, ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς εργαζομένων και ασθενών. Και δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να ειναι διαφορετικά από τη στιγμή που μεταξύ των ασθενών περιλαμβάνονται τοξικομανείς, άτομα με νοητική υστέρηση, αλκοολικοί και κακοποιοί".

Την κατάσταση αυτή καλούνται να αντιμετωπίσουν ελάχιστοι εργαζόμενοι, καθώς το 60% έως 70% των οργανικών θέσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών επαγγελματιών Υγείας είναι κενές. Σε σύνολο 1.200 οργανικών θέσεων υπάρχουν 480 εργαζομενοι όλων των ειδικοτήτων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Ο σπαρακτικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα: «Είσαι το μωρό μου, ξεκουράσου και πέτα ψηλά»

Σήμερα

άγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του Τραϊανού Δέλλα για τη Γωγώ Μαστροκώστα,

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Σήμερα

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Σήμερα

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Σήμερα

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Σήμερα

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.