E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Bloomberg: Κοντα στο ιστορικό χαμηλό του 2005 τα ελληνικά ομόλογα

Η διαφορά απόδοσης των 10ετών ελληνικών τίτλων από αυτή των αντίστοιχων γερμανικών μειώθηκε κατά 44 μονάδες

Bloomberg: Κοντα στο ιστορικό χαμηλό του 2005 τα ελληνικά ομόλογα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/1/2018 | 20:31

Το ταμείο αντιστάθμισης κινδύνου (hedge fund) Algebris Investments, με έδρα το Λονδίνο, είναι μεταξύ αυτών που στοιχηματίζουν ότι η οικονομική δυναμική θα φέρει το κόστος δανεισμού της Ελλάδας ακόμη πιο κοντά σε αυτό της Γερμανίας, μετά τη μείωση του spread (της διαφοράς απόδοσης των 10ετών ελληνικών τίτλων από αυτή των αντίστοιχων γερμανικών) κατά περίπου 44 μονάδες βάσης αυτό τον μήνα μόνο, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η Algebris σημειώνει ότι το spread μπορεί να μειωθεί έως και 75 μονάδες βάσης (0,75 της ποσοστιαίας μονάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και οι προσδοκίες ότι η χώρα μπορεί να εξέλθει από το πρόγραμμά της φέτος συμπίπτουν με ισχυρή διάθεση για ανάληψη κινδύνου, ωθώντας χαμηλότερα το κόστος δανεισμού. «Η Ελλάδα ήταν μία από τις ισχυρότερες απόψεις μας το 2017 και το 2016», δήλωσε ο Αλμπέρτο Γκάλο, διαχειριστής κεφαλαίων και επικεφαλής των μακροοικονομικών στρατηγικών στην Algebris Investments. Η εταιρεία έχει αποκομίσει κέρδη από ορισμένες από τις θέσεις της, ενώ συνεχίζει να διάκειται ευνοϊκά για αυτές, πρόσθεσε.

Τα ελληνικά ομόλογα συντηρούν ένα ράλι που απέκτησε δυναμική τον Δεκέμβριο, αφού έφθασαν τα επίπεδα αποδόσεων τους πριν από τα μνημόνια, καθώς η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της και συμφώνησε μία ανταλλαγή χρέους της. Η απόδοση του ελληνικού ομολόγου αναφοράς μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006 και σε απόσταση περίπου μισής ποσοστιαίας μονάδας από το ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του 2005, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αναμενόμενη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού θα οδηγήσει πιθανόν σε μεγαλύτερη συνοχή της Ευρωζώνης και μία αύξηση των ομοσπονδιακών δαπανών που θα τονώσουν περαιτέρω το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας, δήλωσε ο Γκάλο. «Αυτό είναι και ήταν το βασικό μας σενάριο και δεν έχει προεξοφληθεί», πρόσθεσε. Στο σενάριο αυτό, το spread των ελληνικών ομολόγων μπορεί να μειωθεί έως και στις 250 μονάδες βάσης, σημείωσε.

Με την υπερβολική νομισματική στήριξη της ΕΚΤ να ωθεί τις αποδόσεις πολλών κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σε αρνητικά επίπεδα, η Ελλάδα ξεχωρίζει και πάλι το 2018, αναφέρει το δημοσίευμα. «Η απόδοση των διετών πορτογαλικών ομολόγων μειώθηκε επίσης κάτω από το μηδέν, έτσι για κάποιους επενδυτές η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελεί μία επιλογή για να πετύχουν κάποια θετική επίδοση με την ύπαρξη μέτρων για το χρέος και της ποσοτικής χαλάρωσης», δήλωσε ο Γερούν Μπλόκλαντ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην ολλανδική εταιρεία Robeco Nederland BV.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Χτες

Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Χτες

Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς

Χτες

Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα

Χτες

Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone

Χτες

Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Ο Βασίλης Σπανούλης σκέφτεται ακόμη και την παραίτηση από τη Μονακό

Χτες

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής των Μονεγάσκων, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος

Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Θα χρησιμοποιήσουμε πιο προηγμένους πυραύλους τις επόμενες ημέρες

Χτες

Αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης ανέφερε πως μέχρι στιγμής το Ιράν χρησιμοποιεί πυραύλους παλαιότερης τεχνολογίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.