E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χωρίς προμήθειες η πληρωμή φόρων μέσω Taxisnet

Στόχευση για τη στροφή των φορολογουμένων προς τη χρήση της ηλεκτρονικής Τραπεζικής

Χωρίς προμήθειες η πληρωμή φόρων μέσω Taxisnet
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/1/2018 | 13:08

Στο αμέσως προσεχές διάστημα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους μέσω του Taxisnet με τη χρήση με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή και χρεωστικών καρτών μέσα από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτών σχετικά με τις προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες για την πληρωμή φόρων στις συναλλαγές στον γκισέ.

Ειδικότερα στο έγγραφο της η ΑΑΔΕ διευκρινίζει τα ακόλουθα:

  • Δεν είναι δυνατή η παρέμβαση στην ακολουθούμενη τιμολογιακή πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων προς τους πελάτες τους,
  • Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί και η σχετική εφαρμογή TAXISNET, παρέχοντας τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσα από την ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ.

Ακόμη η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι με απόφασή της η οποία ήδη εφαρμόζεται, από τις εκάστοτε τραπεζικές επιβαρύνσεις εξαιρούνται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

α) Πληρωμές που διεξάγονται μέσω εναλλακτικών δικτύων (Internet Banking, ATM, APS κλπ).

β) Πληρωμές ΕΝΦΙΑ και ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) μη ρυθμισμένων, μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (και όχι με μετρητά στο γκισέ), των φυσικών προσώπων που τη στιγμή της συναλλαγής ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (όπως ενδεικτικά άτομα άνω των 70 ετών ή άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω).

γ) Συναλλαγές με χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων ή/και χρεωστικών καρτών μέσω της λειτουργίας του δικτύου συσκευών EFT/POS στις Δ.Ο.Υ. και τα τελωνεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΑΑΔΕ εξηγεί ότι με την συγκεκριμένη απόφαση η σχετική δαπάνη μειώνεται περίπου κατά 50% και η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται στον προϋπολογισμό δαπανών της δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για την ενίσχυση των πολιτικών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, αλλά και την εξεύρεση πρόσθετων δημοσιονομικών πόρων για την εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων και της τελωνειακής δίωξης σε πανελλήνια κλίμακα, με σημαντικότατα εκτιμώμενα οφέλη για τον φορολογούμενο.

Εκτός των παραπάνω, όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, καθίσταται σαφής η στόχευση για τη στροφή των φορολογουμένων προς τη χρήση της ηλεκτρονικής Τραπεζικής και του διαδικτύου, ενώ ταυτόχρονα και με δεδομένο το γεγονός ότι πλέον δεν θα καταβάλλεται προμήθεια για πληρωμή φόρων με μετρητά στα ταμεία των Τραπεζών, η ΑΑΔΕ παρεμβαίνει δραστικά προς τη καταπολέμηση του αδήλωτου χρήματος και προστατεύει κατ' αυτόν το τρόπο τον φορολογούμενο, καθώς το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται πλέον με προμήθεια για συναλλαγές που αφορούν πληρωμή φόρων με αδήλωτα κεφάλαια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Μουντιάλ 2026: Πέθανε ο Τζέιντεν Ανταμς – Σε σοκ η Νότια Αφρική

Σήμερα

Είχε πάρει μέρος σε τρία παιχνίδια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

Ο μοναδικός Νορβηγός που αρνείται να κάνει κουπί για τον Χάαλαντ: «Είναι χαζό και ιστορικά λάθος»

Σήμερα

Η Νορβηγία βρίσκεται για πρώτη φορά στα προημιτελικά Μουντιάλ και ο πανηγυρισμός με τις «κινήσεις κωπηλασίας» έχει γίνει viral - ένας όμως φίλαθλος αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.