E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι Cradle of Filth στην Ελλάδα για μοναδικές συναυλίες

Το κορυφαίο συγκρότημα της goth metal επιστρέφει για δυο δυνατές συναυλίες

Οι Cradle of Filth στην Ελλάδα για μοναδικές συναυλίες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/1/2018 | 13:12

Το 1764 ο Horace Walpole εξέδωσε τη νουβέλα ‘The Castle of Otranto’ χρησιμοποιώντας σαν υπότιτλο τη φράση ‘Α Gothic Story’. Ήταν η πρώτη φορά που ο όρος ‘goth’ επιλέχθηκε για να περιγράψει τη φαντασία και τον τρόμο, τον θάνατο και τον ρομαντισμό, το μυστήριο, το προαιώνιο κακό και τον έρωτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα συνδυασμό αντιθέσεων που γνώρισε μεγάλη αποδοχή και βρήκε εκφραστές στους διανοούμενους της εποχής και σε αυτούς που θα ακολουθούσαν. Gothic πλέον δεν ήταν μία εικαστική τέχνη του 12ου αιώνα αλλά κάτι πολύ διαφορετικό. Συγγραφείς σαν τον Bram Stoker (Dracula), τη Mary Shelley (Frankenstein) , τον Edgar Alan Poe είναι ορισμένοι από τους πιο γνωστούς εκφραστές του ρεύματος ενώ στο ευρύτερο χώρο του goth τρόμου εντάσσονται βιβλία σαν το ‘Phantom Of The Opera’ και το ‘Dr. Jekyll & Mr. Hyde’. 

Στη σύγχρονη μουσική σκηνή το Goth rock είχε σκοτάδι και τρομακτική ατμόσφαιρα και δεν άργησε να εγκολπωθεί από το heavy metal. Το goth metal είναι πλέον κάτι πολύ δημοφιλές και χιλιάδες συγκροτήματα αναπαράγουν τους κανόνες του, κανένα όμως δεν χρησιμοποίησε τον πραγματικό γοτθικό τρόμο, την αισθητική του και την εικόνα του καλύτερα από τους Cradle of Filth.

Από το 1994 που κυκλοφόρησε το πρώτο τους album ‘The Principle of Evil Made Flesh’ οι άγγλοι δημιούργησαν γρήγορα τη δική τους αισθητική και με τα τρία απόμενα album τους ‘Dusk... and Her Embrace’ (1996), ‘Cruelty and the Beast’ (1998) και ‘Midian (2000) έγιναν οι αναμφισβήτητοι ηγέτες του black metal έχοντας πάντα τον γοτθικό τρόμο ως σημείο αναφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκρότημα στα χρόνια που θα ακολουθούσαν και πάντα υπό την ηγετική παρουσία του τραγουδιστή του Dani Filth κατάφερε και κράτησε τη δημοτικότητα του ψηλά κυκλοφορώντας 12 συνολικά album από τα οποία το τελευταίο ‘Cryptoriana – The Seductiveness of Decay’ χαρακτηρίστηκε από το σύνολό του τύπου ως η καλύτερή τους δουλειά από την εποχή του εκπληκτικού ‘Midian’

Τον Ιούνιο, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια οι Cradle of Filth επιστρέφουν στην Ελλάδα για να διηγηθούν μπροστά στο κοινό ιστορίες για την Elizabeth Bathory, τη Lilith , τον Gilles De Reis, το Malleus Maleficarum, τη φωτιά και το Θειάφι. Αυτό το τόσο μοναδικό συγκρότημα δυστυχώς έχουμε σπάνια την ευκαιρία να το απολαμβάνουμε ζωντανά στη χώρα μας και αυτή τη φορά έρχονται με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Όποιος λείψει θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις τύψεις του.

Τις συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα ανοίξουν οι dark metallers W.E.B. το τελευταίο album των οποίων ‘Tartarus’ χαιρετίστηκε από Ελληνικό και διεθνή τύπο ως μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς στο συγκεκριμένο ιδίωμα.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 – Principal Club Theater 

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 - Gagarin 205

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γιάννης Κότσιρας σταματάει συναυλία για το «30 χρόνια λάθος ρεφρέν» (vid)

Σήμερα

Σχεδόν 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, κόσμος συνειδητοποιεί ότι τραγουδάει λάθος ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα.

Mad Max: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για ένα από τα πιο εμβληματικά franchise όλων των εποχών

Σήμερα

Για να γνωρίζεις για το δυστοπικό σύμπαν του George Miller

Οι Γιαγκίνηδες έκαναν sold out την Τεχνόπολη με το «Γλέντι των Ονείρων μας»

Χτες

Χιλιάδες θεατές έζησαν μια αξέχαστη βραδιά λαϊκού γλεντιού στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 7 Ιουλίου, με special guests τον Σπύρο Γραμμένο και τον Papazó.

Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

Προχτές

Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Αντζελες

Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε στο μεγάλο φινάλε που κλείνει 5 χρόνια ιστορίας

Προχτές

Απόψε στις 22:00 στο Mega κλείνει η πιο μακροβιότερη ελληνική σειρά της τελευταίας εικοσαετίας, με 969 επεισόδια και αμέτρητες αναμνήσεις.

Όλοι το χόρεψαν, λίγοι ήξεραν γιατί γράφτηκε: Η σκοτεινή ιστορία του hit Children

Πριν 3 μέρες

Το πιο μελαγχολικό club anthem των 90s είχε πίσω του μια τραγωδία

5 σειρές που θα σε κάνουν να λατρέψεις το Apple TV

Πριν 3 μέρες

To «ποιότητα πάνω από την ποσότητα» φαίνεται πως δουλεύει

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

Πριν 5 μέρες

Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση

Η πολωνική ταινία του Netflix που θα φέρει το καλοκαίρι στο σπίτι σου

Πριν 6 μέρες

Ένα κρυμμένο διαμαντάκι της πλατφόρμας

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ποια κορυφαία Τουρκάλα τραγουδίστρια τον «συναντά» στο νέο του τραγούδι

Πριν 6 μέρες

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφορεί ντουέτο με την Τουρκάλα σταρ Sila, ενώνοντας την ελληνική και την τουρκική μουσική σκηνή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.