E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι μεγάλες αλλαγές στο Facebook τις επόμενες βδομάδες

Σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση των ειδήσεών του

Οι μεγάλες αλλαγές στο Facebook τις επόμενες βδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/1/2018 | 18:47

Το Facebook σχεδιάζει να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που φιλτράρεται από τους πολύπλοκους αλγόριθμούς του η παρουσίαση των ειδήσεων (news feed), δίνοντας πλέον έμφαση στις ιδιωτικές αναρτήσεις από τους φίλους και την οικογένεια του χρήστη, και υποβαθμίζοντας τις δημόσιες από τις επιχειρήσεις και τα μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αλλαγές, που θα ισχύσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται ότι θα περιορίσουν γενικότερα τη δημοφιλία των ειδήσεων, των βίντεο και των φωτογραφιών από εταιρείες και μέσα ενημέρωσης, ενώ ίσως μειώσουν και τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων (fake news) και της παραπληροφόρησης – κάτι για το οποίο το Facebook δέχεται όλο και πιο έντονη κριτική.

Ο 33χρονος επικεφαλής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το οποίο έχει πάνω από δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, δήλωσε ότι θα προτιμηθεί πλέον το περιεχόμενο που παράγεται από φίλους και τροφοδοτεί τις συζητήσεις ανάμεσα στο οικογενειακό και στο φιλικό περιβάλλον.

Πρακτικά, αυτό π.χ. σημαίνει ότι σύντομα οι χρήστες θα είναι πιθανότερο να δουν στο news feed κάτι προσωπικό που ανάρτησε ένας φίλος, παρά ένα “viral” βίντεο. Όπως παραδέχθηκε ο Ζούκερμπεργκ, αυτό επίσης σημαίνει ότι οι κάθε είδους εταιρείες και οργανισμοί θα δουν το δικό τους περιεχόμενο να μειώνεται σε δημοφιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Έχουμε δεχθεί αντιδράσεις από την κοινότητά μας ότι το δημόσιο περιεχόμενο -οι αναρτήσεις από εταιρείες, επώνυμες εμπορικές μάρκες και μέσα ενημέρωσης- εξοβελίζουν τις προσωπικές στιγμές μας, οι οποίες μας οδηγούν να συνδεόμαστε περισσότερο μεταξύ μας», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Όπως είπε, αισθάνεται την ευθύνη να διασφαλίσει ότι το Facebook ωφελεί την ευτυχία των ανθρώπων. «Με αυτές τις αλλαγές», τόνισε «περιμένω ότι θα μειωθεί ο χρόνος που οι άνθρωποι περνάνε στο Facebook, αλλά επίσης θα γίνει πιο πολύτιμος».

Με το ξεκίνημα του 2018, ο Ζούρκεμπεργκ είχε υποσχεθεί ότι φέτος θα «διορθώσει» το Facebook και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. «Η εστίασή μας δεν θα είναι πια το Facebook να σας βοηθήσει να βρείτε σχετικό με σας περιεχόμενο, αλλά να σας βοηθήσει να έχετε κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που έχουν νόημα», έγραψε στη νέα ανάρτησή του. Έκανε επίσης γνωστό ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόκειται ασφαλώς για μια σημαντική αλλαγή. Θα επηρεάσει πολύ τους εκδοτικούς οργανισμούς, καθώς θα βλέπουμε πλέον πολύ λιγότερες ειδήσεις τους να ξεπηδούν στο news feed μας», δήλωσε η Λάουρα Χάζαρντ Όουεν του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας Νίμαν του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο σε τι είδους συζητήσεις θα δίνουν προτεραιότητα στο μέλλον οι τροποποιημένοι αλγόριθμοι του Facebook.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γκάμπριελ Καν από τη Σχολή Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας ‘Ανενμπεργκ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας δήλωσε ότι η ανακοίνωση του Ζούκερμπεργκ «αποτελεί ξεκάθαρη παραδοχή» πως το Facebook διαθέτει σημαντική δύναμη επηρεασμού της υγείας της κοινωνίας. Προειδοποίησε επίσης ότι οι αλλαγές και οι νέες προτεραιότητες μπορεί τελικά να φέρουν ακόμη μεγαλύτερη διαστρέβλωση στην ενημέρωση των χρηστών. «Πρέπει να υπάρξει δημόσιος διάλογος για τις αξίες που θα εφαρμοσθούν στο νέο αλγόριθμο του Facebook» τόνισε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χωρίς καθόλου μακιγιάζ ποζάρει η Τζένη Μπότση στην Ικαρία ‑ «Κρατώ αυτές τις στιγμές»

Πριν 10 ώρες

Η δημοσίευση της ηθοποιού από τις φετινές καλοκαιρινές της διακοπές

Λευτέρης Ελευθερίου: «Σε φίλους και σε σχέσεις έχω φερθεί κακοποιητικά»

Πριν 10 ώρες

Ο ηθοποιός μιλά ανοιχτά για την πλευρά του χαρακτήρα του που τον οδήγησε σε κακοποιητικές συμπεριφορές στο παρελθόν

Anna Faris: Η εξομολόγηση για το ποτό και την κατάθλιψη – «Έπρεπε να σταματήσω»

Πριν 10 ώρες

Anna Faris: «Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της νηφαλιότητας»

Σάια ΛαΜπέφ: Μήνες μετά τη σύλληψή του για επίθεση εν μέθη, παραδέχεται ότι πίνει αλκοόλ κάθε μέρα

Χτες

Ο ηθοποιός καταδικάστηκε σε επιτήρηση διάρκειας δύο ετών και υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ

Η Λίζα Κούντροου ήθελε τον ρόλο της Ρέιτσελ στα «Φιλαράκια», τον έχασε γιατί «δεν ήταν η γυναίκα που θα ερωτευόταν ο Ρος»

Χτες

Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι οι δημιουργοί της σειράς απέρριψαν την πρότασή της, ενώ άνθρωποι της παραγωγής της είχαν πει ότι «δεν ήταν πανέμορφη»

Τόπλες στην παραλία η Χάιντι Κλουμ με μαντήλι στην πλάτη ‑ Ξεσηκώνει το Instagram

Χτες

Το μοντέλο προχώρησε σε μία ακόμη τολμηρή δημοσίευση στο Instagram

Κινηματογραφική ιστορία αγάπης στο Ισραήλ: Από τη φρίκη της σφαγής της Χαμάς στους γαμήλιους όρκους

Χτες

Ο γαμπρός ήταν όμηρος της Χαμάς για 505 ημέρες, ενώ η νύφη γλίτωσε από το μακελειό στο Φεστιβάλ Νόβα

Σόφη Πασχάλη οι φωτογραφίες της, από τα Gili Islands στην Ινδονησία

Χτες

«Το κάθε νησάκι έχει τη δική του ομορφιά» ανέφερε η Σόφη Πασχάλη στη λεζάντα της φωτογραφίας της

Χαμογελαστή στο πλευρό του Κίμωνα Κουρή στη Θεσσαλονίκη φωτογραφήθηκε η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Χτες

Οι δύο ηθοποιοί ποζάρουν δίπλα στη θάλασσα με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Η Παλιοσπύρου απάντησε σε εμετικό μήνυμα στα social media: «Αν πεθάνω εγώ θα καλυτερέψει η ζωή σου;»

Χτες

Αγνωστος χρήστης φάνηκε να ενοχλείται από τις δημοσιεύσεις της και τη στόχευσε με σκληρό μήνυμα

Μετά το διαζύγιο ήρθε ένας νέος έρωτας για τον Λευτέρη Ελευθερίου

Χτες

Ο Λευτέρης Ελευθερίου βρίσκεται σε μια περίοδο ουσιαστικής επανεκκίνησης, έχοντας ανοίξει νέο κεφάλαιο στην προσωπική του ζωή μετά τον χωρισμό του από την Τατιάνα Καλαντζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.