E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βόλος: Ο βιασμός της μητέρας ήταν μόνο η αρχή

Ο Βόλος συνταράσσεται από τις αποκαλύψεις για τη σeξουαλική κακοποίηση της 35χρονης μητέρας

Βόλος: Ο βιασμός της μητέρας ήταν μόνο η αρχή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/1/2018 | 09:46

Ο βιασμός και οι άγνωστες πτυχές του αναστατώνει τον Βόλο και όχι μόνο. Μία απίστευτη υπόθεση, από αυτές που συνήθως δεν καταγγέλλονται, συζητήθηκε στο Κακουργιοδικείο Τρικάλων με πρωταγωνιστή των πράξεων φρίκης, έναν 45χρονο Βολιώτη. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δίκασε τον κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος της 35χρονης συζύγου του και για σωματικές βλάβες ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου, αλλά και της 15χρονης κόρης του. Με το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο καταδίκασε τον Βολιώτη σε δώδεκα έτη φυλάκιση, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό της υπόθεσης
Η υπόθεση ανέβηκε στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου μετά από καταγγελία της 35χρονης το 2016. Η γυναίκα είχε αναγκαστεί τότε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μπορέσει να φύγει από την οικογενειακή της εστία και να πάρει μαζί της τα παιδιά.

Ο 45χρονος, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, είχε φτάσει πλέον να απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. Ο βίος της παθούσας είχε καταστεί εφιάλτης. Ο σύζυγός της την κακοποιούσε σeξουαλικά ανά τακτά διαστήματα και της προκαλούσε και σωματικές βλάβες, όπως μώλωπες και εκδορές.

Η καταγγελία της συζύγου για τον βιασμό
Η γυναίκα δεν άντεξε άλλο και έλυσε τη σιωπή της προκειμένου να σωθεί και να σώσει όπως είπε και τα δύο παιδιά της. Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και άρχισε άμεσα έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Δικαστήριο, το οποίο συνέχιζε μέχρι και τις 4 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (11-01-2018) την εκδίκαση της υπόθεσης και τελικά εξέδωσε την απόφαση, περιέγραφε με δάκρυα στα μάτια το μαρτύριο που βίωνε, τον φόβο και τον πανικό που είχε κατακυριεύσει τη ζωή της, το ίδιο της το σπίτι, το οικογενειακό της καταφύγιο.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν και δύο ακόμη μάρτυρες κατηγορίας, φίλες της 35χρονης. Γνώριζαν για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η γυναίκα και επιβεβαίωσαν στο Κακουργιοδικείο όλα όσα ανά τακτά διαστήματα εξομολογούνταν η παθούσα.

Στο δικαστήριο δεν έμεινε καμία απολύτως αμφιβολία. Απολογούμενος ο 45χρονος αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, και στα «πιεστικά» ερωτήματα της έδρας για το τι συνέβαινε επικαλέστηκε τελικά -για να δικαιολογηθεί- το γεγονός ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε τον 45χρονο σε κάθειρξη δώδεκα ετών, κρίνοντάς τον ένοχο για το σύνολο των αδικημάτων που αντιμετώπιζε. Επιπλέον, αποφάσισε να μη δώσει τη δυνατότητα στον καταδικασθέντα να ασκήσει έφεση με κατά πλειοψηφία απόφασή του, καθώς μία ένορκος τάχθηκε υπέρ της αναστολής.

Μετά το πέρας του δικαστηρίου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον καταδικασθέντα και ανέμεναν την απόφαση του Δικαστηρίου για τον τόπο φυλάκισης του 45χρονου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πονοκέφαλος» η αναζήτηση φοιτητικής στέγης: Τα υψηλά ενοίκια εκτοξεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Πριν 8 ώρες

«Τρομάζει» η αναζήτηση κατοικίας για τους φοιτητές που πέρασαν σε σχολές μακριά από το σπίτι τους

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Πέντε νεκροί και 14 νοσηλευόμενοι από τη νόσο των κλιματιστικών

Πριν 8 ώρες

Συνολικά 108 κρούσματα λεγεωνέλλωσης έχουν καταγραφεί στο Χάρλεμ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός‑σοκ από τον πρώτο γύρο του Γουίνστον Σάλεμ με 33 αβίαστα λάθη

Πριν 8 ώρες

Πρόωρο φινάλε για τον Έλληνα τενίστα λίγες ημέρες πριν το US Open

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Χτες

Η σορός του άνδρα βρέθηκε εκτός της θάλασσας

Καιρός: «Ανοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική ‑ Πολλά προβλήματα στο κέντρο από την ξαφνική μπόρα

Χτες

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, ιδίως στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας

Κεφαλονιά: Κραύγαζε σαν «δαιμονισμένος» στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου ‑ Βίντεο

Χτες

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ένας άνδρας από όσους είχαν ξαπλώσει, άρχισε ξαφνικά να κραυγάζει ασυνάρτητα

Ένας 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς στη Μυτιλήνη ‑ Έκαψε ακόμα και νταλίκα με άχυρα

Χτες

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε, κίνητρό του ήταν η αντεκδίκηση προς συμπολίτες του

Τζετ σκι συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος στην Κέρκυρα ‑ Στο νοσοκομείο 11χρονος

Χτες

Οι χειριστές τόσο του τζετ σκι όσο και του σκάφους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να καταθέσουν

«Καλάθι» ΔΕΘ: Τι μέτρα σχεδιάζονται για στέγαση, συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές

Χτες

Το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνει τις τελικές εκτιμήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.