E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πρωτοδικείο Αθηνών: Παραμένει κρατούμενος ο τούρκος αξιωματικός

Στις 15 Φεβρουαρίου θα εκδικαστεί το αίτημα του ελληνικού δημοσίου για παροχή ή μη ασύλου

Πρωτοδικείο Αθηνών: Παραμένει κρατούμενος ο τούρκος αξιωματικός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/1/2018 | 12:02

Επικυρώθηκε, από τον πρόεδρο υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, ως νομότυπη, η απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ για την εκ νέου κράτηση του ενός εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικού και συγκεκριμένα του Suleyman Ozkaynakcim, με αποτέλεσμα να παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι γνωστό, στον εν λόγω αξιωματικό -συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα- από την Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου είχε χορηγηθεί άσυλο.

Όμως, η πρόεδρος του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνόπουλου με διαταγή της «πάγωσε» την απόφαση χορήγησης ασύλου του Suleyman Ozkaynakcim, με αποτέλεσμα να κρατηθεί εκ νέου, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αλλοδαπών της ΕΛΑΣ.

Σήμερα, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών επικύρωσε τη νέα κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού, κρίνοντας ότι τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χθες, οι συνήγοροι του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου κατά την ακρόασή τους, από τον πρόεδρο υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου, υποστήριξαν ότι η κράτησή του είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των συνηγόρων του, αλλά και την πρόταση που έθεσαν για απελευθέρωση του στρατιωτικού και υποχρεωτική διαμονή του σε συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε να επιτηρείται από την ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, έκανε δεκτή ως νόμιμη την απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με την οποία επιβλήθηκε κράτηση στον Τούρκο στρατιωτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου επικαλείται την πρόσφατη προσωρινή διαταγή της Ευγενίας Μυλωνοπούλου, με την οποία ανεστάλη η απόφαση χορήγηση ασύλου στον Suleyman Ozkaynakcim.=

Ειδικότερα, η απόφαση, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, ο αλλοδαπός παραμένει στη χώρα με το προηγούμενο καθεστώς, χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα και χωρίς την προστασία και την ασφάλεια που παρέχει σε αυτόν η χορήγηση ασύλου. Βρίσκεται σε καθεστώς του αιτούντος ασύλου».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο σκεπτικό, τόσο στην αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου που απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στην Τουρκία, όσο και στον αυτονόητο όρο που έθεσε στη διοίκηση το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με τον οποίο απαγορεύει την εξαναγκασμένη απομάκρυνσή του από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, «εφόσον δεν είναι εφικτή η απομάκρυνσή του από τη χώρα, καθώς ο αλλοδαπός προστατεύεται από τις δικαστικές αποφάσεις, δεν παραβιάζεται το άρθρο 5 της ΕΣΔΑ» σημειώνει ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

Επίσης, η απόφαση αναφέρει ότι δεν έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο κράτησης που είναι το 18μηνο, ενώ γίνεται αναλυτική αναφορά στο ιστορικό της παράνομης άφιξης του στρατιωτικού στην Ελλάδα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υπογραμμίζει ότι «η ατομική συμπεριφορά του, όπως η παράνομη είσοδος στη χώρα, συνιστά για τη Διοίκηση σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και για την εθνική ασφάλεια», ενώ απορρίπτει και την εναλλακτική "λύση" της υποχρεωτικής διαμονής του Τούρκου σε συγκεκριμένη κατοικία και υπό αστυνομική επιτήρηση, με το σκεπτικό ότι «η προσωπική ασφάλεια του αλλοδαπού δεν επιτρέπει εφαρμογή εναλλακτικού τρόπου κράτησης».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Σήμερα

Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Σήμερα

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Σήμερα

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Σήμερα

Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Σήμερα

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Σήμερα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή στον οδηγό μηχανής για το τροχαίο με νεκρό βρέφος στον Βόλο

Σήμερα

Η δίκη έγινε έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σήμερα

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Σήμερα

Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.