E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Paul McCartney

Η κινητήριος δύναμη πίσω από του The Beatles

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Paul McCartney
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν ο John Lennon ήταν η έμπνευση και η φαντασία στους Beatles, o Paul McCartney ήταν η κινητήριος δύναμη, εκείνος που ψαχνόταν περισσότερο απ’ όλους και οδηγούσε το συγκρότημα σε μονοπάτια που αλλιώς δεν θα έπαιρναν. Θαυμαστής της Avant Garde του Λονδίνου, ήταν ο μόνος από τα “Σκαθάρια” που δεν κλείστηκε στο διάσημο σπίτι στα προάστια και αυτός που μάλλον κράτησε ενωμένη την μπάντα για λίγο παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου του 1942 στο Λίβερπουλ. Η μητέρα του ήταν νοσοκόμα και ο πατέρας του εκείνη την περίοδο απουσίαζε, αφού είχε καταταγεί ως εθελοντής πυροσβέστης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στα 14 έχασε την μητέρα του, πράγμα που του στοίχισε πολύ. Πολύ αργότερα, της αφιέρωσε ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια των Beatles, το “Let it Be”. Την μητέρα του την έλεγαν Mary.

Ο πατέρας του ήταν μουσικός και το ίδιο θέλησε και για τον γιο του. Του αγόρασε μια τρομπέτα αλλά έναν χρόνο αργότερα, ο Paul την αντάλλαξε με μια κιθάρα. Στα 15 γνώρισε τον κατά 2 χρόνια μεγαλύτερο John Lennon, ο οποίος του ζήτησε να γίνει μέλος του τότε συγκροτήματος, The Quarrymen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φήμη τους στο Λίβερπουλ μεγάλωνε και οι συναυλίες τους σε τοπικά μπαρ τους έκαναν γνωστούς μέχρι το Αμβούργο., Εκεί οι Beatles θα κάνουν το θρυλικό ταξίδι, όπου θα τους χαρίσει το στυλ που τους έλειπε πάνω στην σκηνή, χάρις σε μια τοπική καλλιτέχνιδα που ερωτεύτηκε τον Stuart Sutcliffe, τον μπασίστα του συγκροτήματος. Ερωτοχτυπημένος, αποφάσισε να αφήσει την μπάντα και ο McCartney βρήκε την ευκαιρία να πάρει το μπάσο, πράγμα που ζητούσε για καιρό.

Η γνωριμία με τον Brian Epstein ήταν το τελευταίο βήμα πριν την φήμη και την καταξίωση. Ο Lennon και ο McCartney, για να μην τσακώνονται αποφασίζουν πως όλα τα τραγούδια που θα ξεκινάει είτε ο ένας είτε ο άλλος θα αποδίδονται και στους δυο. Ίσως να μην υπήρχαν Beatles χωρίς αυτή την συμφωνία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα επόμενα 10 χρόνια οι Beatles θα γίνουν η σημαντικότερη μπάντα της δεκαετίας και ίσως της ιστορίας του ροκ εντ ρολ. Το 1970 όμως θα διαλυθούν. Και ο McCartney παραλίγο να πάθει κατάθλιψη. Όμως δεν το έβαλε κάτω, άλλωστε δεν μπορούσε να ζήσει πολύ μακριά από την μουσική. Δημιούργησε τους Wings, ένα συγκρότημα διαφορετικού ύφους αλλά γεμάτο από την προσωπικότητά του.

Το 1969, παντρεύτηκε την Linda Eastman, την όσια του για τα επόμενα 30 χρόνια. Έκαναν μαζί τρία παιδιά, με την Eastman να έχει και μια κόρη από προηγούμενο γάμο. Την δεκαετία του ’80, ψάχτηκε. Ο θάνατος του Lennon τον έφτασε ξανά κοντά στην κατάθλιψη. Όμως όπως πάντα, τον έσωσε η μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν σταμάτησε ποτέ. Έγραφε μουσική, τραγουδούσε και έπαιρνε ενέργεια από την αγάπη του κόσμου. Και την ανταπέδιδε με το παραπάνω. Για την προσφορά του στην μουσική και την τέχνη, έγινε “Sir” και σήμερα κλείνει τα 76 του χρόνια, όντας ένας από τους πιο σημαντικούς εν ζωή πρεσβευτές της ροκ μουσικής.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 10 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 10 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 10 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.