E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιαγιά Μηλίτσα: Καλυτερα που δεν πήραμε το Νόμπελ, θα υπήρχε μεγάλη γκρίνια στο χωριό

Ο 40χρονος ψαράς συνηποψήφιός της πήγε για ψάρεμα μια ώρα πριν την ανακοίνωση

Γιαγιά Μηλίτσα: Καλυτερα που δεν πήραμε το Νόμπελ, θα υπήρχε μεγάλη γκρίνια στο χωριό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/10/2016 | 19:02

Ο 40χρονος ψαράς από τη Σκάλα Συκαμνιάς που έχει διασώσει εκατοντάδες ανθρώπους και ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης μαζί με τη διάσημη γιαγιά Αιμ. Καμβύση δέχτηκε με σεμνότητα την απόφαση της επιτροπής και τόνισε: «Θα είχε νόημα αν με αυτό σταματούσε ο πόλεμος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ένας είχε ανοιχτεί με τη βάρκα του μεσοπέλαγα για να ψαρέψει καλαμάρια, αδιαφορώντας για το Νόμπελ κι η άλλη βρισκόταν στο σπίτι της παρέα με δεκάδες Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και παρακαλούσε να … μην της απονεμηθεί το βραβείο για να σταματήσει η γκρίνια των συγχωριανών της.

Η χθεσινή μέρα βρήκε τη Σκάλα Συκαμνιάς «πολιορκημένη» από ελληνικά και διεθνή δίκτυα ενημέρωσης, που αναζητούσαν τους δύο υποψήφιους για το Νόμπελ Ειρήνης: τον 40χρονο ψαρά Στρατή Βαλαμιό, που έχει σώσει με τη βάρκα του εκατοντάδες ανθρώπους στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, και την 85χρονη Αιμιλία Καμβύση, που έγινε διάσημη από τη γνωστή φωτογραφία στην οποία ταΐζει με το μπιμπερό ένα βρέφος από τη Συρία έχοντας δίπλα της τις δύο γειτόνισσες.

Οι δύο Ελληνες θεωρούνταν φαβορί και τα τηλεοπτικά δίκτυα συνωστίζονταν στα σοκάκια του γραφικού χωριού προκειμένου να καταγράψουν ένα πλάνο, μια εικόνα, μια δήλωση, τις πρώτες αντιδράσεις, ενώ βρίσκονταν σε online σύνδεση με το Όσλο, όπου θα γίνονταν οι ανακοινώσεις στις 12 το μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δημοσιογράφοι δοκίμασαν την πρώτη έκπληξη όταν είδαν τον Στρατή Βαλαμιό να μπαίνει στη βάρκα του και να ανοίγεται στη θάλασσα στις 11 το πρωί, μια ώρα πριν από την κρίσιμη ανακοίνωση. «Πάω για το μεροκάματο. Οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις τρέχουν, δεν περιμένουν το Νόμπελ. Άλλωστε δεν έχει νόημα…» τους είπε αναχωρώντας.

Η ανακοίνωση από τη Νορβηγία, που απονέμει το Νόμπελ Ειρήνης στον πρόεδρο της Κολομβίας, τον βρήκε μεσοπέλαγα να ψαρεύει καλαμάρια και τον ενημέρωσε σχετικά ένας φίλος από το τηλέφωνο.

«Το βραβείο το πήραμε πολλές φορές», σώζοντας τον κόσμο. Θα είχε νόημα παραπάνω αν με αυτό σταματούσε ο πόλεμος και έπαυαν τα παιδάκια να πνίγονται στη θάλασσα» είπε στο «Εθνος» ο 40χρονος. «Θα ήταν καλό βέβαια να έρχονταν τα χρήματα και να πήγαιναν στο νοσοκομείο, αλλά τι να κάνουμε;» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν πειράζει, η αγάπη του κόσμου μας φτάνει» δηλώνει μία από τις διάσημες γιαγιάδες.

«Εγώ, να σου πω την αλήθεια, πολύ το χάρηκα» εκμυστηρεύεται στο «Εθνος» η γιαγιά Μηλίτσα. «Παρακαλούσα να μην το πάρω το βραβείο γιατί υπήρχε μεγάλη γκρίνια στο χωριό. Γιατί εσύ και όχι εμείς. Δεν άντεχα, θα με έστελναν στο Νοσοκομείο, δεν θα έβγαινε σε καλό».

«Εγώ έκανα αυτό που θα έκαναν όλες οι μάμαδες και οι γιαγιάδες του κόσμου. Πήρα το μωρό που ήταν πεινασμένο και το τάισα. Να δούμε τι θα κάνει το κράτος για αυτά τα παιδιά. Τώρα θέλω να βρω την ησυχία μου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφτιαξε `δωμάτιο νοσταλγίας` για να γιατρέψει τα παιδικά της τραύματα

Πριν 1 ώρα

Μια γυναίκα γύρισε στα 90s για να βρει τον εαυτό της

Τι έχουν κόψει οι Έλληνες λόγω ακρίβειας

Πριν 1 ώρα

Σε φάση… σφιχτού κουμπώματος φαίνεται να έχουν περάσει τα ελληνικά νοικοκυριά

Το γαλλικό σχέδιο που αλλάζει ζωές: Αδεια κτίρια γίνονται καταφύγια για όλους

Χτες

Ξενοδοχεία φαντάσματα μετατράπηκαν σε κοινότητες στη Γαλλία

«Στείλτε τους σπίτια τους»: Βράζει η Βρετανία, η κοινωνική ένταση στο κόκκινο

Χτες

Σε ένταση η χώρα μετά τα επεισόδια σε δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Τι πήγε στραβά στο Tomorrowland; Φωτιά στη σκηνή, θάνατος 35χρονης και ερωτήματα για την ασφάλεια

Χτες

Δύο χτυπήματα το πρώτο ΣΚ του φεστιβάλ: Η φωτιά και ο θάνατος μιας επισκέπτριας

Η μαντάμ της Μελβούρνης αποκαλύπτει τα πιο σκοτεινά μυστικά του επαγγέλματος

Προχτές

«Όταν πατήθηκε το κουμπί πανικού, έπρεπε να επέμβω»

Η αληθινή ιστορία πίσω από τον πιο διάσημο γίγαντα του κόσμου ‑ Έπινε 116 μπύρες σε ένα βράδυ

Προχτές

Η άγνωστη πλευρά του πιο τρυφερού """"τέρατος"""" του κόσμου

Η κοπέλα που χάθηκε σε κρουαζιέρα και έγινε θρύλος – Νέες αποκαλύψεις από το FBI

Πριν 3 μέρες

27 χρόνια αγωνίας, θεωρίες, φήμες και ένα νέο ντοκιμαντέρ φέρνουν ξανά στο φως τη μυστηριώδη υπόθεση της Amy Bradley, της 23χρονης που χάθηκε χωρίς ίχνος από κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean

Μαμά, τι έχει το lunchboxάκι μου σήμερα; Η νέα εποχή του κολατσιού διχάζει, αλλά γιατί;

Πριν 3 μέρες

Το σχολικό ταπεράκι, δεν είναι πεδίο μάχης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.