E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Παππάς παρουσίασε τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό

«Η χώρα μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί»

Ο Παππάς παρουσίασε τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/3/2018 | 16:26

Πλήθος επιστημονικού κόσμου, μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί, βουλευτές κ.α. παρέστησαν στην σημερινή παρουσίαση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Στον χαιρετισμό του ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «μιλάμε με αίσθημα ευθύνης για την σημερινή ημέρα καθώς ο διαστημικός τομέας μπορεί να ισχυροποιήσει τη χώρα κάνοντάς την πιο παραγωγική και αυξάνοντας πολλαπλώς το εκτόπισμά της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συνεχάρη τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και προσωπικά τον γγ Β. Μαγκλάρα για την "ασταμάτητη προσπάθεια'' για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου «για το οποίο έχουμε το κάθε δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι».

Η χώρα μας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, καθώς διαθέτει έμπειρους επιστήμονες, στελεχιακό δυναμικό με μεγάλο βάθος και παρά τις δυσκολίες που βίωσε μπορεί όχι μόνο να επανακάμψει αλλά να κάνει όλους να μιλούν περήφανα για αυτήν. Επαναφέραμε στη δημόσια σφαίρα τις τεχνολογίες αιχμής και έχουμε χρέος όλοι να ενημερώσουμε και εκπαιδεύσουμε τον λαό μας για τα πολλαπλά οφέλη του διαστήματος τα οποία αποτυπώνονται στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές, σε ιατρικές εφαρμογές, στην εξ αποστάσεων εκπαίδευση, στην γεωργία ακριβείας, και φυσικά στην άμυνα, υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αφού ευχαρίστησε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων ο οποίος παρέστη στην παρουσίαση του ΕΛΔΟ, τόνισε ότι η πληροφορία και οι ασφαλείς επικοινωνίες είναι τα καλύτερα όπλα στο πεδίο της αποτροπής και η Ελλάδα πλέον διαθέτει έναν διαστημικό φορέα που θα αξιοποιήσει στο έπακρο αυτές τις δυνατότητες. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε ακόμη για την οικονομική πτυχή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας καθώς η ίδρυση του ΟΛΔΕ θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις αφού μιλάμε για έναν τομέα με παγκόσμιο τζίρο ύψους 200 δισ. ευρώ και με επταπλάσιες επιστροφές για κάθε 1 ευρώ επένδυσης. Η διάχυση των συγκεκριμένων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πολιτών είναι αυτό που όλοι πρέπει να βάλουμε στόχο, υπογράμμμισε ο Ν. Παππάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο βήμα έγινε με την ψήφιση του νόμου 4508, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, και μέσω του δημόσιου διαλόγου τον οποίο αξιοποιήσαμε στο έπακρο, σήμερα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το καταστατικό του Οργανισμού και ξεκινά και επισήμως η λειτουργία του, στελεχωμένος με Έλληνες επιστήμονες και διακεκριμένες προσωπικότητες τις οποίες και ευχαρίστησε. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει και μπορεί να ξεπεράσει πολλές χώρες στον τομέα του διαστήματος, επανέλαβε ο Ν. Παππάς.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε ότι η χρήση του διαστήματος είναι πολύ σημαντική και ήδη χρησιμοποιείται από όλους στους τομείς των τηλεπικοινωνιών κλπ. Ο ίδιος σημείωσε ότι παρά την κριτική και τις ειρωνείες που δεχθήκαμε στην αρχή, η πρωτοβουλία μας δικαιώνεται κάθε μέρα στα σχολεία, τα ερευνητικά κέντρα, στις start up επιχειρήσεις, και αυτό μας δημιουργεί το συναίσθημα βαθιάς ικανοποίησης καθώς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη στροφή σε κάτι τόσο σημαντικό. Ανέφερε ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε την εκτόξευση του Hellas Sat 4 με τη χώρα να αυξάνει το εκτόπισμά της και να αξιοποιεί τα δικαιώματά της στον διαστημικό τομέα, ενώ ανέφερε ως σημαντικά βήματα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και με την γερμανική εταιρεία OEGB η οποία θα επενδύσει παράλληλα με το ελληνικό κράτος στην κατασκευή μικροδορυφόρων.

«Σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα το οποίο η ιστορία θα αξιολογήσει ως πάρα πολύ σημαντικό» τόνισε κλείνοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ προσθέτοντας ότι «οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα κάνουν την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη και τη θέση της χώρας ισχυρότερη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γγ Β. Μαγκλάρας στον χαιρετισμό του μίλησε για τις δυσκολίες στησίματος του Εθνικού Οργανισμού Διαστήματος καθώς η χώρα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε δείξει την κατάλληλη σπουδή για κάτι τόσο σημαντικό για αυτήν. Πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε πλήρως αυτό το σκηνικό, σημείωσε ο κ. Μαγκλάρας και να δώσουμε σε αυτόν τον τομέα ότι χρειαζόταν. Ο ίδιος ανέφερε ότι η συγκρότηση του Οργανισμού θα δώσει στην Ελλάδα μεγάλες δυνατότητες, με αξιοποίηση του κρατικού και ιδιωτικού τομέα, των επιχειρήσεων, των λαμπρών επιστημόνων της, της εκπαιδευτικής κοινότητας και κυρίως «για να γυρίσουν πίσω όλα τα σπουδαία μυαλά που μετανάστευσαν στα χρόνια της κρίσης».

Μίλησε και αυτός για τη σφοδρή κριτική και τα ειρωνικά σχόλια που έλαβε ο Οργανισμός κατά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας συγκρότησής του σημειώνοντας ότι συγκεκριμένοι κύκλοι στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας κατάφεραν τον ελληνικό λαό να χάσει την πίστη στον εαυτό του, και έτσι μόνο, συνέχισε ο κ. Μαγκλάρας, μπορεί να εξηγηθεί γιατί ένας τόσο σημαντικός τομέας για την χώρα παρέμενε αναξιοποίητος. Κλείνοντας, εξέφρασε την ευχή αυτός ο εθνικός Οργανισμός της πατρίδας, να πάει τόσο καλά ώστε να μας κάνει όλους υπερήφανους, βάζοντας τις βάσεις ανάτασης της ελληνικής κοινωνίας. Ο Β. Μαγκλάρας στη συνέχεια παρουσίασε το λογότυπο του ΕΛΔΟ και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού το οποίο περιλαμβάνουν οι: Πρόεδρος: Σταμάτης Κριμιζής. Διευθύνων Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Πιλαφτσής και μέλη του οι: Βασίλης Αναστασόπουλος, Βασίλης Κωστόπουλος, Γιώργος Μαντζούρης, Θανάσης Πότσης και Χριστόδουλος Πρωτόπαππας./repository/2018/pappas1.jpg

Ο Πρόεδρος του νέου Οργανισμού καθηγητής Στ. Κριμιζής αφού ευχαρίστησε τον υπουργό ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, δήλωσε ευτυχής διότι ένα όνειρο πολλών χρόνων, έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Ο κ. Κριμιζής σημείωσε ότι η διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά τώρα που δημιουργείται μια νέα λειτουργική δομή, αλλά εδώ είναι και η πρόκληση για εμάς, που αντίθετα με τα ελληνικά έθιμα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τον τόνο της ομαδικής δουλειάς κάτι που λείπει από την ελληνική νοοτροπία, τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Οργανισμός, συνέχισε ο κ. Κριμιζής, θα είναι πολύ διαφορετικός και το όραμά μας είναι αφενός η οργάνωση και η προώθηση τεχνολογιών αιχμής σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Υπογράμμισε ότι τα οφέλη για τη χώρα είναι αναμφισβήτητα κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη αυτός ο Οργανισμός να γίνει το πρότυπο Οργανισμού για τη χώρα με αξιοκρατία, ήθος, διοικητικές ευελιξίες, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Η Ελλάδα διαθέτει όσα όσα χρειάζονται για να συμβάλλει στις δύσκολες προκλήσεις της εποχής, τόνισε ο κ. Κριμιζής, προσθέτοντας ότι η χώρα αλλάζει και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει και στα παιδιά της στο εξωτερικό.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος και τα παιδιά του Μαράσλειου λυκείου τα οποία έλαβαν την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Τεχνολογίας και τα οποία βράβευσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι το υπουργείο θα αναλάβει τα έξοδα για τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό καθώς «η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί με τέτοια νιάτα που διαθέτει».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Χτες

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Χτες

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Χτες

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Χτες

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Χτες

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Χτες

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Χτες

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Χτες

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Χτες

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.