E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έλληνες στρατιωτικοί: Ανατροπή με το κινητό τηλέφωνο

Τι ψάχνουν οι Τούρκοι

Έλληνες στρατιωτικοί: Ανατροπή με το κινητό τηλέφωνο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/3/2018 | 09:53

Ο χθεσινός “συναγερμός” στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης φαίνεται ότι είχε κάποια βάση, καθώς, ενώ οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν τελικά από τις φυλακές της Αδριανούπολης στα δικαστήρια, φαίνεται ότι δικαστικός λειτουργός του επισκέφθηκε με αφορμή την έρευνα σε ένα κινητό που είχαν μαζί τους κατά τη σύλληψή τους ο Ανθυπολοχαγός και ο Λοχίας του Ελληνικού Στρατού κατά τη σύλληψή τους στις Καστανιές του Έβρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως τώρα οι Έλληνες στρατιωτικοί επί της ουσίας δεν έχουν κατηγορηθεί παρά για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. Το κατηγορητήριο δεν έχει συνταχθεί πλήρως και φαίνεται ότι το κινητό, για την ακρίβεια ένα από τα κινητά που είχαν μαζί τους, για τους Τούρκους φαίνεται ότι παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο.

Πρόκειται για το υπηρεσιακό κινητό που οι Άγγελος Μητρετώδης και ο Δαημήτρης Κούκλατζης είχαν μαζί τους κατά τη διάρκεια της περιπόλου την ημέρα της σύλληψής τους.

Ενώ κατά τη διάρκεια των 20 ημερών της κράτησής τους έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι τα κινητά έχουν ελεγχθεί και είναι “καθαρά”, δεν περιέχουν δηλαδή κάτι επιβαρυντικό για τους δυο στρατιωτικούς, φαίνεται ότι οι Τούρκοι επιμένουν στο ένα από αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δικαστικός λειτουργός , όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, πήγε στις φυλακές όπου κρατούνται οι δυο στρατιωτικοί και να ζήτησε το PIN και φαίνεται ότι έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το υπηρεσιακό κινητό.

Αυτό ίσως σε μια προσπάθεια “νομιμοποίησης” των όποιων στοιχείων έχουν εντοπιστεί. Είναι γνωστό ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν καμία ανάγκη από το PIN για να κάνουν έρευνα σε ένα κινητό, αλλά φαίνεται ότι στο πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης φαίνεται ότι χρειάζεται για τους τύπους να φανεί ότι υπήρξε κάποιου είδους συγκατάθεση των εμπλεκομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ερώτημα είναι τι είναι αυτό που έχουν εντοπίσει οι Τούρκοι στο συγκεκριμένο κινητό.

Έχει πράγματι εντοπιστεί κάτι ή είναι τυπική η διαδικασία;

Το υπηρεσιακό κινητό μπορεί να φέρει κάποια στοιχεία τα οποία μπορεί να επιβαρύνουν τη θέση των δυο στρατιωτικών;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλουν άραγε οι Τούρκοι να συνδέσουν πιθανά παλιότερα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτό με την ημέρα της περιπόλου κατά τη διάρκεια της οποία και συνελήφθησαν;

Σε κάθε περίπτωση το κατηγορητήριο παραμένει στον αέρα. Όλα δείχνουν ότι προς τα τέλη του μήνα θα υπάρξει το επόμενο στάδιο με την απαγγελία των κατηγοριών. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα συμπληρώσουν δηλαδή τουλάχιστον έναν μήνα κράτησης και οι εξελίξεις στη γείτονα δείχνουν ότι η κράτησή τους μπορεί να διαρκέσει για μήνες καθώς η διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και αυτό “βολεύει” την Άγκυρα που κατά ομολογία πολλών χρησιμοποιεί συλληφθέντες ως ομήρους για την άσκηση εκβιαστικής εξωτερικής πολιτικής.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.