E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αδριανούπολη: Ένσταση των δικηγόρων των δύο στρατιωτικών

Για την απόρριψη αποφυλάκισης

Αδριανούπολη: Ένσταση των δικηγόρων των δύο στρατιωτικών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/3/2018 | 14:45

Ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο νεο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27η μερα στις φυλακές της Αδριανούπολης, κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 οι συνήγοροί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δικηγόροι χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε διαφορετικό δικαστήριο για την ένσταση κι όχι απαραίτητα στο δικαστήριο που έλαβε την απόφαση αρχικώς. Το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να απαντήσει εντός 7 ημερών.

Αν βέβαια η απόφαση του άλλου δικαστηρίου σήμερα είναι διαφορετική και ορίσει ότι είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από το πρώτο δικαστήριο.

Το χτεσινό αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την ίδια και πάλι αιτιολογία, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέες δηλώσεις για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας.

«Εγώ δεν είμαι υπεράνω του νόμου στην Τουρκία. Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση της τουρκικής δικαιοσύνης» τόνισε και συνέδεσε έμμεσα το θέμα των της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με το θέμα της μη παράδοσης των 8 Τούρκων στην Τουρκία.

Παράλληλα, σήμερα είναι προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία των οικογενειών με τους δύο κρατούμενους, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το επισκεπτήριο στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ερντογάν βάζει στο ίδιο «καλάθι» τους δύο Έλληνες με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς

«Βόμβες» Ερντογάν για την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο οποίος μέσα από τις δηλώσεις του στέλνει το έμμεσο μήνυμα ότι αν δεν πάρει πίσω τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μια ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 δεν πρόκεται να δώσει πίσω τους Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου φιλοξενούνται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Hurriyet» με άρθρο που τιτλοφορείται: «Δεν είμαι υπεράνω της τουρκικής δικαιοσύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν επειδή πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται. Μου είπαν, εσείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος, φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες. Τους είπα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη Δικαιοσύνη. Το θέμα ειναι σε φάση εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν τα όργανα της Δικαιοσύνης. Δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτών, που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία, μετά διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια, εμείς, δε συσχετίζουμε τα δύο θέματα. Αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία, βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεν μας τους έδωσαν, ενώ τους ζητήσαμε. Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη της άμεσης αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτών», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του, τις οποίες έκανε σε τούρκους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Ελλάδα Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Μουντιάλ 2026: Πέθανε ο Τζέιντεν Ανταμς – Σε σοκ η Νότια Αφρική

Ελλάδα Σήμερα

Είχε πάρει μέρος σε τρία παιχνίδια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Ελλάδα Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Ελλάδα Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

Ο μοναδικός Νορβηγός που αρνείται να κάνει κουπί για τον Χάαλαντ: «Είναι χαζό και ιστορικά λάθος»

Ελλάδα Σήμερα

Η Νορβηγία βρίσκεται για πρώτη φορά στα προημιτελικά Μουντιάλ και ο πανηγυρισμός με τις «κινήσεις κωπηλασίας» έχει γίνει viral - ένας όμως φίλαθλος αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Ελλάδα Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Ελλάδα Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Ελλάδα Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Ελλάδα Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Ελλάδα Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.