E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«ΙΔΕΑ» μια εντυπωσιακή έκθεση γύρο από την εξέλιξη της... σκέψης των Αρχαίων Ελλήνων!

Από τον Μάρτιο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

«ΙΔΕΑ» μια εντυπωσιακή έκθεση γύρο από την εξέλιξη της... σκέψης των Αρχαίων Ελλήνων!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/4/2018 | 17:03

ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια εντυπωσιακή έκθεση
για την εξέλιξη της σκέψης των Αρχαίων Ελλήνων
μέσα από όλα τα σπουδαίατεχνικά
και τεχνολογικά επιτεύγματα του Αρχαίου Κόσμου

 

Από τη Διόπτρα του Ήρωνα και τον Υδραυλικό Τηλέγραφο, μέχρι τον Παρθενώνα και το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλες οι σημαντικές ανακαλύψεις και τα σπουδαία επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων στα πεδία της Επιστήμης και των Τεχνών σε μία συναρπαστική έκθεση που παρουσιάζει για πρώτη φορά την επίδραση και τη συνεισφορά του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου στα θεμέλια της γνώσης και της εξέλιξης του δυτικού πολιτισμού. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ από τις 17 Μαρτίου 2018.

Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει  τις κυριότερες εκφάνσεις των φιλοσοφικών αναζητήσεων, που αποτέλεσαν σταθμούς της ελληνικής σκέψης και γέννησαν μια σειρά τεχνολογικών επιτευγμάτων, τεχνών και επιστημών.

Πλούσιο εποπτικό υλικό και κινούμενες εικόνες (3Danimation), αφηγήσεις αρχαίων προσώπων, ολογράμματα, ήχοι, μικρογραφίες και φυσικά μοντέλα τεχνολογικών ευρημάτων και ανακατασκευών πετυχαίνουν μια πολυδιάστατη ανασύσταση του αρχαίου κόσμου.Παρουσιάζονται κορυφαία επιτεύγματα στα πεδία της οικοδομικής, της μεταλλουργίας, της κεραμικής, της μηχανολογίας, της αρχιτεκτονικής, των τηλεπικοινωνιών, αλλά και των τεχνών όπως του θεάτρου, της μουσικής κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Διόπτρα του Ήρωνα, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το Άγαλμα του Έφηβου του Μαραθώνα, η Ύδραυλις, ο Υδραυλικός Τηλέγραφος, ο Κοχλίας του Αρχιμήδη και το Οδόμετρο του Ήρωνος είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο επισκέπτης συνοδευόμενα από βίντεο και διαδραστικές εφαρμογές.

Η έκθεση απευθύνεται κυρίως σε ομάδες νεανικού και σχολικού κοινού, οικογένειες και μη εξειδικευμένους επισκέπτες, αποτελώντας ένα πολιτιστικό γεγονός για όλους. Με εύληπτο και ψυχαγωγικό τρόπο, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για τεχνολογικά επιτεύγματα 3.000-2.000 χρόνων και για επιστημονικούς τομείς, που έδωσαν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες των ανθρώπων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η παραγωγή της έκθεσης είναι του ΝΟΗΣΙΣ καιυποστηρίζεται επιστημονικά από την Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ)και πλήθος ειδικών επιστημόνων. Τη μελέτη και επίβλεψή της ανέλαβε η εταιρεία TETRAGON σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ και υλοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υπόσχεται ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και επιστήμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0000
www.hellenic-cosmos.gr
Ελληνικός Κόσμος - HellenicCosmos

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 1 εβδομάδα

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

U‑Theatre – Sword of Wisdom στο Θέατρο Πάλλας

Πριν 3 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ28/09

Παύλος Παυλίδης live στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 4 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ27/09

The Monsters I Live With ‑ Έκθεση Design στον πρώτο όροφο του Provellegios

Πριν 4 εβδομάδες

Διάρκεια: 17 Ιουλίου – 28 Σεπτεμβρίου 2025

Faithless live στο ΟΑΚΑ

Πριν 4 εβδομάδες

Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/0945

Το κρητικό χωριό που μεταμορφώνεται σε σκηνή, κι εσύ είσαι ο θεατής ‑ περιηγητής

Πριν 4 εβδομάδες

H απίθανη περίπτωση της Κερά Μια Σκηνή

To Αγοραφοβικό Φεστιβάλ 2025 ανακοινώνει το φετινό πρόγραμμά του

Πριν 5 εβδομάδες

ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 26/09 έως 27/09

Sneakerness Athens 2025

Πριν 5 εβδομάδες

ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 10/10 έως 12/106

Το νέο διεθνές τζαζ φεστιβάλ του καλοκαιριού στο Θέατρο Πέτρας

Πριν 5 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣαπό 20/07 έως 22/07

Anilio Park Festival 2025: Το πιο μαγικό καλοκαιρινό τριήμερο… δεν είναι στη θάλασσα!

Πριν 6 εβδομάδες

Μουσική, φύση, ελευθερία και γλέντι στα 1.650 μέτρα – Αυτό το φεστιβάλ στην καρδιά της Πίνδου είναι το απόλυτο must του Αυγούστου!

Το Plastiras Lake Festival έφτασε! Δες το full πρόγραμμα και κλείσε εισιτήριο!

Πριν 6 εβδομάδες

Τώρα μένει μόνο να φτάσεις εσύ στην παρέα μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.