E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λύθηκε το μυστήριο με τη πτήση ΜΗ370 της Malaysia

Τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση του Boeing οι εμπειρογνώμονες αποκαλύπτουν τι έγινε

Λύθηκε το μυστήριο με τη πτήση ΜΗ370 της Malaysia
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/5/2018 | 16:49

Στον πιλότο του αεροσκάφους του Boeing της Malaysia Airlines οδηγούν οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσεις MH370, πριν από τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, οι 238 επιβάτες έπεσαν θύματα του πιλότου Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ, που ήθελε να αυτοκτονήσει και έριξε το αεροσκάφος πιθανότατα στα νερά του Ινδικού Ωκεανού.

Μιλώντας στην αυστραλιανή εκπομπή 60 Μinutes, οι ειδικοί θεωρούν ότι η πτώση του αεροσκάφους ήταν σκόπιμη ενέργεια του πιλότου. Σε κάθε περίπτωση, όλοι θεωρούν ότι η πιθανότητα ατυχήματος είναι μόλις «μία στο τρισεκατομμύριο».

«Ο πιλότος αυτοκτόνησε»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο πιλότος αυτοκτόνησε», εκτιμά ο ερευνητής Λάρι Βανς, εκτιμώντας ότι οδήγησε το αεροσκάφος σε ένα απομονωμένο σημείο με στόχο να το εξαφανίσει. «Δυστυχώς δολοφόνησε επίσης όλους τους υπολοίπους που βρίσκονταν στο αεροσκάφος και το έκανε επίτηδες».

Παρόμοια άποψη διατύπωσε και ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Αυστραλίας Μαρτίν Ντολάν, που ανέφερε ότι ο πιλότος το είχε σχεδιάσει και το έκανε εσκεμμένα.

Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο και μετέφερε 239 επιβάτες. Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη Μοζαμβίκη είναι σχεδόν σίγουρο ότι ανήκουν στην εξαφανισμένη πτήση ΜΗ370.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξαφάνισε από τα ραντάρ το αεροσκάφος πριν το ρίξει

Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι ο πιλότος φρόντισε σκόπιμα να εξαφανίσει το αεροπλάνο από τα ραντάρ, πριν το ρίξει. Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι έκανε προσεκτικούς ελιγμούς πάνω στα σύνορα της Μαλαισίας με την Ταϊλάνδη, επιδιώκοντας να μην τον πιάσουν τα ραντάρ. Αφού το πέτυχε, μπόρεσε να ρίξει το αεροσκάφος χωρίς να καταγράφονται οι κινήσεις του.

«Όπως το αεροσκάφος περνούσε πάνω από τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη, κινούνταν στα σύνορα. Ο πιλότος έμπαινε και έβγαινε εναλλάξ πάνω στις δύο χώρες. Ως αποτέλεσμα, οι ελεγκτές δεν ασχολήθηκαν από αυτό το μυστηριώδες αεροπλάνο, καθώς ο Μαλαισιανός σκέφτηκε ότι ανήκει στη δικαιοδοσία της Ταϊλάνδης και ο Ταϊλανδός ότι ανήκει στη δικαιοδοσία της Μαλαισίας», υποστήριξε ο πιλότος και εκπαιδευτής Σάιμον Χάρντι. Μάλιστα, ο Χάρντι σημείωσε ότι θα εφάρμοζε την ίδια ακριβώς μέθοδο αν ήθελε να εξαφανίσει ένα αεροπλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λόγω των κινήσεων ακριβείας, δεν τον έπιασαν ούτε τα στρατιωτικά ραντάρ, καθώς ούτε η Ταϊλάνδη, ούτε η Μαλαισία επιχείρησαν να καταρρίψουν το Boeing 777 με πολεμικά αεροσκάφη.

Πώς εξηγείται η περίεργη στροφή

Σύμφωνα με το Χάρντι, όλα αυτά εξηγούν το λόγο που ο πιλότος Ζαχάρι έκανε απότομη στροφή προς τα βορειοανατολικά. Όπως εξηγεί, η στροφή έγινε όσο πετούσε πάνω από την πόλη που γεννήθηκε, την Πενάνγκ. Ο Χάρντι εκτιμά ότι ο πιλότος ήθελε να αποχαιρετίσει την Πενάγκ πριν οδηγήσει σε πτώση το αεροσκάφος και μάλιστα, σε σημείο που γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να βρεθεί ποτέ.

Οι λόγοι που έριξε το αεροσκάφος

Τόσο ο πιλότος Ζαχάρι, όσο και ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ. Θεωρήθηκαν ύποπτοι από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης του Boeing.

Με βάση τις φήμες, ο γάμος του Ζαχάρι είχε προβλήματα και η γυναίκα του ήθελε να χωρίσουν. Ως εκ τούτου, ο πιλότος αποφάσισε να ρίξει το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με άλλη θεωρία, έκανε αεροπειρατεία στο αεροπλάνο που οδηγούσε, διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκιση του αρχηγού της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας Ανγουορ Ιμπραχίμ, με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση του Ναγίμπ Ραζάκ.

Ωστόσο, οι αδερφές του είχαν αρνηθεί και τα δύο σενάρια, επισημαίνοντας ότι αφενός ο γάμος του δεν είχε προβλήματα και αφετέρου ότι δεν ήταν τόσο έξυπνος για να αποφύγει «όλους τους hi-tech δορυφόρους στον κόσμο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζάκυνθος: Για μια selfie παραλίγο να χάσει τη ζωή του ο 22χρονος που σώθηκε

Σήμερα

Ο νεαρός Αμερικανός ταξίδεψε αυθημερόν από την Αθήνα για να φωτογραφηθεί στο Ναυάγιο - και κατέληξε κρεμασμένος σε θάμνο πάνω από γκρεμό 300 μέτρων

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος

Σήμερα

Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ ‑ Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

Σήμερα

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Τραγωδία στο Βέλγιο: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ‑ Οι δύο παιδιά

Σήμερα

Τα έκτακτα μέσα βρέθηκαν στο Μπούγκενχαουτ μετά την τρομακτική σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο το πρωί της Τρίτης

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Σήμερα

Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Σήμερα

Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Τουρκία: «Το αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές μπορεί να έχει ήδη καθοριστεί»

Σήμερα

Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία μπορεί να μειώνει τα ποσοστά του Ερντογάν ενόψει των επόμενων εκλογών, ωστόσο η ικανότητα που δείχνει να εκμηδενίζει τις αντιστάσεις, ίσως έχει ήδη κρίνει το αποτέλεσμα

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

Σήμερα

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

Σήμερα

Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

Σήμερα

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

Σήμερα

Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Σήμερα

Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.