E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
TABLOID
Ο παραμυθένιος γάμος του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle

Και επίσημα Δούκας του Σάσεξ ο πρίγκιπας Harry

Ο συμβολισμός πίσω από την επιλογή του τίτλου από την Βασίλισσα Ελισάβετ

Και επίσημα Δούκας του Σάσεξ ο πρίγκιπας Harry
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/5/2018 | 12:27

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (19/5) τους νέους τίτλους του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle. Πλέον ο πρίγκηπας Harry έχει τρεις τίτλους, έναν για την Αγγλία, έναν για τη Σκωτία και έναν για την Ουαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού του Κένσινγκτον:

«Η βασίλισσα είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να προσφέρει έναν τίτλο στον πρίγκιπα Henry της Ουαλίας. Οι τίτλοι του θα είναι, δούκας του Σάσεξ, κόμης του Ντάμπαρτον και βαρώνος Κιλκίλ. Ο πρίγκιπας Harry θα γίνει έτσι η βασιλική του Υψηλότητα δούκας του Σάσεξ και η κυρία Meghan Markle με το γάμο της θα γίνει η βασιλική της Υψηλότητα δούκισσα του Σάσεξ».

Να σημειωθεί πως η Meghan Markle θα είναι η πρώτη γυναίκα που παίρνει τον τίτλο της δούκισσας του Σάσεξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θετικά σχόλια έχει προκαλέσει η επιλογή τίτλου του «Δούκα του Σάσεξ» για το μελλόνυμφο ζευγάρι, λόγω των συμβολισμών και τις ιστορίας που κουβαλά. 

Στο παρελθόν έχει υπάρξει μόνο ένας δούκας του Σάσεξ, άρα ο πρίγκιπας Harry θα είναι ο δεύτερος, ενώ δεν έχει υπάρξει ποτέ δούκισσα του Σάσεξ. Ο πρίγκιπας Αύγουστος Φρειδερίκος, ο πρώτος δούκας, ήταν ο ίδιος ένας επαναστάτης, αντιβαίνοντας στους κανόνες και τις βασιλικές προσδοκίες, ιδίως σε θέματα αγάπης.

Ο πρίγκιπας Αύγουστος Φρειδερίκος παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη φορά την κυρία Αυγούστα Μουράϊ το 1793. Αν και παντρεύτηκαν τόσο στη Ρώμη όσο και στο Λονδίνο, και οι δύο γάμοι έγιναν χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του, Γεώργιου ΙΙΙ, σπάζοντας τους κανόνες του βασιλικού γάμου. Το ζευγάρι χώρισε το 1801.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή ο γάμος δεν είχε την έγκριση του βασιλιά, η Αυγούστα Μουράι δεν πήρε ποτέ τον τίτλο της «δούκισσας του Σάσεξ».

Ο δεύτερος γάμος του πρίγκιπα Αυγούστου δεν είχε επίσης την έγκριση του τότε μονάρχη και έτσι ούτε η δεύτερη σύζυγο του, Σεσίλια Λετίσια Μπάγκιν, δεν πήρε τον ομώνυμο τίτλο.

Ο πρώτος δούκας του Σάσεξ ήταν επίσης κατά των βασιλικών τάσεων υποστηρίζοντας την κατάργηση της δουλειάς, και προκαλώντας έτσι μια ρήξη με τον αδερφό του, τον μελλοντικό βασιλιά Γεώργιο IV.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουρές έξω από το Καλλιμάρμαρο πριν καν ανοίξουν οι πύλες για τη συναυλία της Αννας Βίσση

Style Σήμερα

Η ώρα έναρξης της συναυλίας είναι στις 21:00 - Χιλιάδες θεατές αναμένεται να κατακλύσουν σήμερα και αύριο το στάδιο

Ξέσπασε ο Νίκος Μάνεσης: «Δεν μπλέκω με διάφορα σούργελα της τηλεόρασης»

Style Σήμερα

Ξέσπασε ο Νίκος Μάνεσης: «Δεν μπλέκω με διάφορα σούργελα της τηλεόρασης»

Επικό σκηνικό στην παράσταση του Τσουβέλα στη Στυλίδα

Style Σήμερα

Εμφανίστηκε πίσω του παπάς και του τραγούδησε το σάουντρακ του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Η Λίλι Κόλινς προκάλεσε ανησυχία με την πολύ λεπτή μέση της σε νέα εμφάνισή της

Style Σήμερα

«Ήταν πάντα τόσο αδύνατη;» γράφουν στα social media

Η ανάρτηση του Σενγκούν με τον Κεμάλ μετά την πρόκριση κόντρα στην Ελλάδα και το σχόλιο για το αν «έχει καλό καιρό στη θάλασσα»

Style Σήμερα

Αρκετές αντιδράσεις έχουν φέρει οι αναρτήσεις του αστεριού της εθνικής Τουρκίας μετά την νίκη τους απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Ξέσπασε ο Κούλλης Νικολάου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: «Σε σκότωσε ένας μηχανισμός, θα ζεις όμως πάντα»

Style Χτες

Ο πρωταγωνιστής της «Γης της ελιάς» δημοσίευσε ένα οργισμένο μήνυμα στο Instagram

«Χιτσκοκικός εφιάλτης»: Οι δημοτικές αρχές της Ρώμης απαγόρευσαν σε γυναίκα να… ταΐζει τα περιστέρια

Style Χτες

Η απαγόρευση έρχεται μετά από πολλαπλές καταγγελίες από κατοίκους πολυκατοικίας για φτερά και περιττώματα από τα περιστέρια

Η Σίσσυ Χρηστίδου έκλεισε τα 45: Γενέθλια στη Βαρκελώνη με τα παιδιά της – Φωτογραφίες

Style Χτες

Η τούρτα και το χλιδάτο ξενοδοχείο που θα μείνουν

Γιώργος Μαζωνάκης: Ανέβασε το πρώτο του TikTok του για τη νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο

Style Χτες

«Παραμονή της Παναγιάς. 2025, καλοκαίρι. Δρομοκαΐτειο. Ακούσια νοσηλεία», ανέφερε στο πρώτο του βίντεο στο TikTok ο Γιώργος Μαζωνάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.