E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πότε θα αναρτηθούν στο Taxis τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

Ετοιμάζονται τα εκκαθαριστικά του φόρου

Πότε θα αναρτηθούν στο Taxis τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/8/2018 | 08:21

Αντίστροφα αρχίσει να μετρά ο χρόνος για τα αποκαλυπτήρια του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 6,4 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πιάνουν δουλειά τώρα με τα ραβασάκια του νέου ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, τις παρεμβάσεις που έγιναν σε δυο κλιμάκια του βασικού φόρου και το αυξημένο κατά 50.000 ευρώ αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού. Ταυτόχρονα, θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων της ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων με τις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλαν φέτος προκειμένου να εντοπιστούν όσοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να πληρώσουν φέτος μισό ΕΝΦΙΑ ή να έχουν πλήρη απαλλαγή.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αποκαλύψει στους φορολογούμενους τον νέο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ, όχι στο τέλος Αυγούστου όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια αλλά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Όταν οι ιδιοκτήτες ακινήτων δουν το εκκαθαριστικό του φόρου θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέσα σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου. Όμως, εκατομμύρια νοικοκυριά θα ζοριστούν καθώς μέχρι την ίδια ημερομηνία θα είναι υποχρεωμένοι να εξοφλήσουν και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Τα φετινά ραβασάκια του φόρου ακινήτων θα είναι φουσκωμένα για σχεδόν 1 εκατ. φορολογούμενους. Μάλιστα, για περισσότερους από 200.000 το εκκαθαριστικό θα είναι ιδιαίτερα βαρύ αφού θα περιλαμβάνει έξτρα φόρο που θα υπερβαίνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες αντικειμενικές αξίες με βάση τις οποίες θα υπολογιστεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ αναμένεται να πλήξουν χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους μεσαία ακίνητη περιουσία. Μάλιστα, για πολλούς φορολογούμενους που πιάνονται στην τσιμπίδα του συμπληρωματικού φόρου, η φορολογική επιβάρυνση θα ανέβει ακόμη περισσότερο λόγω αύξησης της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας μετά την εφαρμογή των νέων τιμών ζώνης.

Από τις δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ που είχε τρέξει το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες προκύπτει ότι:

- Τα ίδια ποσά ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πέρυσι θα πληρώσουν 6 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων.

- Μειωμένο ΕΝΦΙΑ σε σχέση πέρυσι υπολογίζεται ότι θα πληρώσουν 2 στους 10 φορολογούμενους. Για τους περισσότερους από αυτούς, περίπου 890.000 η μείωση θα είναι έως 50 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός παραγωγός Θάνος Λαμπρόπουλος

Χτες

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας

Χτες

Προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από διασώστες του ΕΚΑΒ

Παρίσι: Πατέρας και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ οδηγούσαν Lamborghini με τρελή ταχύτητα

Χτες

Το πανίσχυρο αυτοκίνητο διαλύθηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες

«Έχω αδικηθεί»: Τα ουρλιαχτά της Αιγύπτιας παρουσιάστριας μετά τη θανατική της καταδίκη

Χτες

Οι αιγυπτιακές αρχές επιβάλλουν τη θανατική ποινή σε εγκλήματα όπως τρομοκρατία, προμελετημένος φόνος, βιασμός και διακίνηση ναρκωτικών

21χρονη πήδηξε από γέφυρα αφού είπε «Αντίο, μπαμπά» ‑ Περαστικοί κατέγραψαν τις τελευταίες της στιγμές

Χτες

Η τελευταία κουβέντα με τον πατέρα της, λίγο πριν πέσει στο ποτάμι

Μυστήριο στο Όρεγκον: Αγελάδες βρίσκονται ακρωτηριασμένες, χωρίς ίχνος αίματος ‑ Η ανατροπή στη θεωρία

Χτες

Αρκετά όργανα λείπουν από τα ζώα, ενώ οι τομές είναι τόσο καθαρές που φαίνεται να έγιναν με νυστέρι

Ο ΠΑΟΚ ζητά να μάθει τον διάλογο διαιτητή και VAR για τη φάση του πέναλτι

Χτες

Στον Δικέφαλο συνεχίζουν να κρατούν ψηλά το θέμα της διαιτησίας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για φυτικό μίγμα μελιού, ανιχνεύτηκαν ουσίες για τη στυτική δυσλειτουργία

Χτες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των γερμανικών αρχών ανιχνεύθηκαν οι μη επισημασμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil)

Μέτρα ΔΕΘ: Κατώτατος στα 1.000 ευρώ, 500 ευρώ δώρο στο Δημόσιο και αυξήσεις συντάξεων

Χτες

Ο οικονομικός οδικός χάρτης της κυβέρνησης έως το 2030 φέρνει επιπλέον μειώσεις φόρων για ελεύθερους επαγγελματίες, νέα στεγαστικά προγράμματα και μηδενικό συντελεστή για τρίτεκνους.

Βίσονας στα Τρίκαλα: Η στιγμή που ο παράξενος επισκέπτης κόβει βόλτες σε αυλή σπιτιού

Χτες

Ένας άνδρας προσπάθησε με ψυχραιμία να απομακρύνει το ογκώδες ζώο, το οποίο τελικά αποχώρησε από το οικόπεδο στην Κρήνη.

Ανδρόγυνο δέχθηκε επίθεση με κατσούνες και γροθιές στην Κρήτη από νεαρούς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Χτες

Αφορμή για το περιστατικό φέρεται να στάθηκε προσβλητικό μήνυμα της κόρης του ζευγαριού σε έναν από τους επιτιθέμενους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.