ADVERTISEMENT

Θριαμβολογεί ο Ζάεφ για Wikileaks: Ψηφίστε «ναι», πήραμε ταυτότητα και γλώσσα

Πανηγυρισμοί στη ΠΓΔΜ

Newsroom

Ενημερώθηκε
1' χρόνος ανάγνωσης
Θριαμβολογεί ο Ζάεφ για Wikileaks: Ψηφίστε «ναι», πήραμε ταυτότητα και γλώσσα
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Με... πανηγυρισμούς υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, το περίφημο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, το οποίο διέρρευσε μέσω WikiLeaks και έφερε την σκοπιανή κυβέρνηση, το 2008, να αποδέχεται τη «Βόρεια Μακεδονία».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ζάεφ δήλωσε πως το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος είναι ακόμη ένας λόγος για να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών οι πολίτες της γείτονος. «Πιστεύω πως αυτά τα δημοσιοποιημένα πειστήρια θα είναι ακόμη ένας λόγος για να ενωθούμε και να διασφαλίσουμε ένα καλό μέλλον για τη “Μακεδονία”» ανέφερε χαρακτηριστικά, εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου.

Προσέθεσε επίσης πως πολλές κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ επιχείρησαν να βρουν λύση και συνέχισε, τρονίζοντας πως «είναι θετικό που επιβεβαιώθηκε η “μακεδονική” ταυτότητα», ενώ παραδέχτηκε πως η κυβέρνησή του υποχώρησε στο ζήτημα του erga omnes: «Μέρος της λύσης στο ονοματολογικό είναι η συνολική χρήση του ονόματος, ή αλλιώς το “erga omnes”, το οποίο εμείς αποδεχθήκαμε και είμαι χαρούμενος που επιβεβαιώθηκε ολόκληρη η ταυτότητά μας -η “μακεδονική” γλώσσα που ήταν ένας σημαντικός στόχος για την διαπραγματευτική ομάδα».

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο