Η. Παναγιώταρος: Στη δικτατορία τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα
Τι προβλέπει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής για τα κόμματα και το μέλλον της Ευρώπης...
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση 24/11/2012 | 00:00
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος εμφανίστηκε προκλητικός στην πρώτη ολοκληρωμένη συνέντευξή του στο περιοδικό Crash.
Ο ίδιος ανέφερε πως στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν μαζευτεί όλοι οι κηφήνες του ΠΑΣΟΚ» και το χαρακτήρισε ως «προδοτικό κόμμα».
Ο βουλευτής προβλέπει τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υποστηρίζει πως η Χρυσή Αυγή θα κυβερνήσει την Ελλάδα στο μέλλον, μετά την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Χρυσή Αυγή αγγίζει το DNA του Έλληνα, που είναι πολύ μεγάλο. Είναι δοξασμένο, είναι υπερήφανο, είναι δημιουργικό, είναι παραγωγικό. Έχουμε αποδείξει εμπράκτως πως ό,τι λέμε το κάνουμε. Έχουμε ξεφτιλίσει το πολιτικό σύστημα στην κυριολεξία, τα ΜΜΕ τα οποία μας λασπολογούν, μας θάβουν, μας λοιδορούν. Πήραμε 7% χωρίς τη βοήθειά τους, ξαναπήραμε 7% χωρίς τη βοήθειά τους και θα πάρουμε 15% και πάνω έχοντάς τους απέναντί μας. Τους έχουμε υποσχεθεί βέβαια ότι όταν έλθει η ώρα θα τους κλείσουμε, γιατί οι περισσότεροι είναι παράνομοι και κοινοί απατεώνες».
Συνεχίζοντας τις προβλέψεις του, πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα ενοποιηθούν και προαναγγέλλει πως όταν το κόμμα του έρθει στην εξουσία, θα φροντίσει να κλείσει όσα ΜΜΕ το λοιδορούν.
Υποστήριξε ακόμη για τα εργατικά ζητήματα ότι ο Ιωάννης Μεταξάς και η κυβέρνησή του ήταν πρωτοπόροι. «Καθιέρωσε το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία, άδειες, ίδρυσε το ΙΚΑ και τα λοιπά. Οτιδήποτε φιλεργατικό έχει γίνει επί Μεταξά. Ύστερα από αυτόν δεν έκανε κανείς απολύτως τίποτε. Ενδεχομένως το καθεστώς της 21ης Απριλίου να έλαβε κάποια επιπλέον φιλεργατικά μέτρα, κανένας άλλος».
Αναφέρθηκε και στη χούντα των συνταγματαρχών, λέγοντας πως αυτό που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός είναι χειρότερο «από κάθε άποψη». «Υπάρχει οικονομική δικτατορία, υπάρχει απολυταρχισμός στη σκέψη, αλλά και θύματα... Υπάρχει μια έκφραση που τη χρησιμοποιούν ακόμη και τώρα, αν και τείνει να εξαφανισθεί -"πού είσαι Παπαδόπουλε". Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι τη χρησιμοποιεί ο ελληνικός λαός και πολλοί που δεν ζούσανε τότε. Προφανώς κάτι σημαίνει αυτό. Η εποχή της δικτατορίας σηματοδοτεί αυτά που δεν έζησα. Αλλά από αυτά που ακούω και από αυτά που μελετάμε, μάλλον τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα από ότι είναι τώρα».