ADVERTISEMENT

Ο Έλληνας επιχειρηματίας που θεωρείται διάδοχος του Ωνάση

Η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 2,5 δις. δολάρια

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
2' χρόνος ανάγνωσης
Ο Έλληνας επιχειρηματίας που θεωρείται διάδοχος του Ωνάση
ADVERTISEMENT

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Το όνομα Αριστοτέλης Ωνάσης, είναι αναγνωρίσιμο παγκοσμίως και προκαλεί ακόμα και σήμερα δέος σε ολόκληρο το κόσμο. Άρα ο τίτλος και μόνο, ''διάδοχος του Αριστοτέλη Ωνάση'', είναι τιμητικός και δημιουργεί ένα μύθο γύρω από το όνομα του Τζορτζ Αργυρού, του Έλληνα, δεύτερης γενιάς, που γεννήθηκε στις ΉΠΑ και αυτή τη στιγμή διαθέτει προσωπική περιουσία, 2,5 δις δολάρια.

ADVERTISEMENT

Ο Τζορτζ Αργυρός είναι εγγονός μεταναστών από τη Θεσσαλονίκη και τη Σμύρνη. Άλλο ένα κοινό με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Δεν βρήκε περιουσία από την οικογένεια του, είναι αυτοδημιούργητος και η πρώτη του δουλειά έγινε με 900 δολάρια δανεικά.

Πριν σπουδάσει, δούλευε ως αποθηκάριο σε μπακάλικο για 25 cents την ώρα, ενώ στο πανεπιστήμιο πέρασε με υποτροφία. Με το πτυχίο στα χέρια, ξεκίνησε να δουλεύει σαν διευθυντής σε ένα σούπερ μάρκετ κοντά στο πατρικό του σπίτι. Η θέση αυτή όμως δεν κάλυπτε τα όνειρα του, αφού έβλεπε πως ο κόσμος έχει ανάγκη από καινούργιες κατοικίες, που κάποιος πρέπει να τις πουλήσει.

ADVERTISEMENT

Σε ηλικία 26 ετών και με δάνειο 900 δολαρίων από φίλο, ίδρυσε την πρώτη μεσιτική εταιρεία του. Λίγα χρόνια μετά ήταν ο κορυφαίος στο χώρο του real estate στη Καλιφόρνια.

Αγόρασε φθηνά μια αεροπορική εταιρεία την οποία μεταπώλησε στην American Airlines για πολλά εκατομμύρια.

ADVERTISEMENT

Σήμερα συμμετέχει σε εταιρείες για είδη κατοικιδίων, σε εταιρείες γύρω από την οικιακή καθαριότητα, ενώ επενδύει και σε παροχές υγείας στο σπίτι.

Σε ερώτηση αν σκέφτεται να επενδύσει στην Ελλάδα, απάντησε αρνητικά, καθώς η Ελλάδα είναι πολύ σοσιαλιστική για αυτόν.

ADVERTISEMENT

Στη προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος με τον εφηβικό του έρωτα, διαθέτει τρία παιδιά και 7 εγγόνια. Λατρεύει τη θάλασσα και σχεδιάζει να αποσυρθεί σε ένα σπίτι κοντά σε αυτή. Όχι ακόμα όμως...

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Σε βάθος ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και longreads. Ιστορίες με οπτική και τους ανθρώπους πίσω από τα γεγονότα, στο e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο