E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λίνα Κοεμτζή: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της πρώτης cyber bullying αυτοκτονίας

«Το παιδί μου δεχόταν απειλές», λέει η μητέρα της

Λίνα Κοεμτζή: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της πρώτης cyber bullying αυτοκτονίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/10/2018 | 08:25

Ο θάνατος της Λίνας Κοεμτζή, που έπεσε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στις 28 του Νοέμβρη του 2016 συνεχίζει να απασχολεί τις δικαστικές αρχές που καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα εάν ο θάνατος της 22χρονης κοπέλας ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας ή αυτοκτονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήνες πριν τον ξαφνικό θάνατό της η Λίνα είχε περάσει μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Η 22χρονη, είχε πέσει θύμα cyber bullying, καθώς γυμνές φωτογραφίες της και ένα ροζ βίντεο είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να ταράξουν τη γαλήνη της ζωής της.

Επιτήδειοι της έστελναν προσβλητικά μηνύματα και άσεμνες προτάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να επηρεάσουν αρνητικά τη ψυχολογία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον απροσδόκητο θάνατο της Λίνας ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου, η οποία αρχικά είχε μπει στο αρχείο. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2017 με εντολή του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο και διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της 22χρονης φοιτήτριας. Ήταν αυτοκτονία ή πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και κάποιος έσπρωξε τη Λίνα από τον 9ο όροφο;

Αυτό το ερώτημα θα έρθει ξανά στο φως ενώπιων της ελληνικής δικαιοσύνης.

« Το παιδί μου δεν αυτοκτόνησε. Από την πρώτη στιγμή φωνάζω ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Βρισκόμουν στη Γερμανία για δουλειά, όταν με πήραν τηλέφωνο από το αστυνομικό τμήμα Θεσσαλονίκης και μου είπαν ότι η Λίνα είχε πέσει από τον ένατο όροφο της φοιτητικής εστίας. Πάγωσα όταν άκουσα από τους αστυνομικούς ότι το παιδί μου δεν ζει, πια. Δεν πίστεψα από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί μου αυτοκτόνησε. Το ένστικτο της μάνας δεν πέφτει ποτέ έξω» λέει η μητέρα της Λίνας Κοεμτζή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με την κόρη μου είχα πολύ καλές σχέσεις. Δυστυχώς δεν μου μίλησε από την αρχή για τις φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Το έμαθα λίγο καιρό πριν πεθάνει. Η Λίνα μου, ντρεπόταν να το πει, ντρεπόταν τον πατέρα της, δεν φοβόταν. Απέφευγε να έρθει στο σπίτι της, στα Γιαννιτσά για το λόγο ότι ντρεπόταν για τις γυμνές της φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παιδί μου δεχόταν απειλές και εκβιασμό από κάποιο άτομο. Κάποιοι γνώριζαν και δεν μου μίλησαν για τον εκβιασμό της κόρης μου. Η Λίνα μου , έκανε όνειρα για τη ζωή αλλά δυστυχώς ήταν άτυχη. Αυτή τη στιγμή δεν νιώθω χαρά που άνοιξε και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης αλλά μια μεγάλη ανακούφιση γιατί θέλω να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού μου» εξομολογείται η μητέρα της Λίνας.

Για εγκληματική ενέργεια κάνει λόγο και ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι δεν μπορεί η Λίνα Κοεμτζή να αυτοκτόνησε από ένα ξένο δωμάτιο ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα επιστρέψει σε πέντε λεπτά στη συγκάτοικό της για να φάνε. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Αντώνης Ξυλουργίδης.

«Υπήρξε μια φίλη της Λίνας η οποία φοβούμενη για τη ζωή της, όπως μας είπε, μίλησε για ένα πρόσωπο το οποίο απειλούσε τη Λίνα, είχε στη διάθεσή του υλικό και κρατούσε στο χέρι την 22χρονη φοιτήτρια και συνεχώς της ζητούσε ανταλλάγματα, έτσι ώστε να μην το κοινοποιήσει στο σύντροφο της Λίνας και όχι μόνο. Έχουν γίνει βήματα αλλά το παράπονο της οικογένειας είναι ότι οι αστυνομικές αρχές δεν την αντιμετώπισαν από την αρχή ως μια υπόθεση πολύ σοβαρή με ενδεχόμενο την ανθρωποκτονία ή την συμμετοχή σε ανθρωποκτονία» καταλήγει ο Αντώνης Ξυλουργίδης.

Το χρονικό

Το ρολόι δείχνει 9.15 μ.μ. όταν η 22χρονη φοιτήτρια λέει στη συγκάτοικό της στον 7ο όροφο της φοιτητικής εστίας ότι ανεβαίνει για λίγο μέχρι τον 9ο και επιστρέφει. Όταν φτάνει εκεί ανοίγει την πόρτα ενός δωματίου όπου κάθονται δύο κορίτσια, τα οποία στη συνέχεια είπαν ότι η Λίνα δεν ήταν καλά. Ότι έκλαιγε, έτρεμε και αμφέβαλε για τη ζωή και τον εαυτό της. Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των εν λόγω κοριτσιών, η Λίνα βγήκε στη συνέχεια στο μπαλκόνι για να καπνίσει ένα τσιγάρο και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου έπεσε στο κενό.

Παρά την πτώση από τόσο μεγάλο ύψος η Λίνα δεν χάνει αμέσως τη μάχη με τη ζωή, αλλά μισή ώρα αργότερα όταν μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

«Η χαρά της ζωής». Έτσι περιγράφουν τη Λίνα όσοι τη γνώριζαν. Μία κοπέλα που ξεχώριζε για την ομορφιά της, την κοινωνικότητά της, τις επιδόσεις της στα μαθήματα και τη λατρεία της στον αθλητισμό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «club» του 1 τρισ. δολαρίων μεγαλώνει: Ποια είναι η SK Hynix που μπήκε στη λίστα

Σήμερα

Δεν είναι η μόνη που το κατάφερε τις τελευταίες 24 ώρες

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Απριλίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Σήμερα

Η νέα φορολοταρία της ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Απριλίου ολοκληρώθηκε, μοιράζοντας χρηματικά έπαθλα έως 50.000 ευρώ, ενώ αυξημένοι λαχνοί δίνονται σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερο ηλεκτρονικές πληρωμές

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στο Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σήμερα

Εντοπίστηκε από πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ράγισε καρδιές η κόρη της Γωγώς Μαστροκώστα στον επικήδειο: «Δεν σου λέω αντίο, γιατί θα είσαι για πάντα μέσα μου»

Σήμερα

«Αν υπάρχουν άγγελοι, ο δικός μου είσαι εσύ και αν υπάρχει αγάπη, είσαι η μοναδική», είπε συγκινημένη η Βικτώρια Δέλλα

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.