E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παπαντωνίου μέσα από την φυλακή: Ανέντιμη η στάση σε βάρος μας

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην υπουργού

Παπαντωνίου μέσα από την φυλακή: Ανέντιμη η στάση σε βάρος μας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/11/2018 | 12:19

Με μία σκληρή απάντηση "για ενέργειες που αποδίδονται στο ζεύγος Παπαντωνίου, προκειμένου να καθυστερήσουν τις διαδικασίες", απαντά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνει λόγο για «ανέντιμη» στάση και ότι «προβάλλεται δήθεν κωλυσιεργία μας ως λόγος που δικαιολογεί την προσωπική μας κράτηση». Εμμέσως πλην σαφώς ο Γιάννος Παπαντωνίου στρέφεται σε βάρος της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα, και του επίκουρού της, Γ. Ευαγγέλου, υποστηρίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, όχι μόνο «δεν προβάλαμε σε καμία φάση της διαδικασίας αντίρρηση», αντίθετα επέδειξαν «περισσή προθυμία» και «απόλυτο πνεύμα συνεργασίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τους λογαριασμούς μου στο εξωτερικό, διευκρινίζω τα ακόλουθα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη στιγμή που εμφανίστηκα μαζί με τη σύζυγό μου για πρώτη φορά ενώπιον των Ανακριτών Διαφθοράς, ήδη πριν από ένα και πλέον έτος, δήλωσα την ανεπιφύλακτη προθυμία μου να συμβάλλω ώστε να επιταχυνθεί η ικανοποίηση του αιτήματος συνδρομής των ελληνικών Ανακριτικών Αρχών προς την ελβετική δικαιοσύνη για αποστολή των λογαριασμών μου που διατηρώ στις ελβετικές τράπεζες. Για το λόγο αυτό, υπέγραψα τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου ανέκκλητη και ανεπιφύλακτη δήλωση ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών, με την οποία συναινούμε στο άμεσο άνοιγμα όλων των λογαριασμών που διατηρούμε οπουδήποτε της οικουμένης. Η δήλωση αυτή εστάλη στις ελβετικές αρχές. Λίγο μετά και επειδή οι ανακριτές διετύπωναν προς το συνήγορό μας κ. Αρ. Χαραλαμπάκη παράπονα για το ότι καθυστερεί η αποστολή των αντιγράφων των λογαριασμών από την Ελβετία, ο κ. Χαραλαμπάκης σε συνεργασία με τον Ελβετό δικηγόρο μας κ. Saal, παρέδωσε ιδιόχειρα στις ελληνικές ανακριτικές αρχές πλήρη αντίγραφα των τραπεζικών μας λογαριασμών στην Ελβετία, ώστε να επιταχυνθεί η ανάγνωση και ανάλυσή τους μέχρι να έρθουν τα επίσημα αντίγραφα. Κάποια στιγμή αργότερα οι ανακριτικές αρχές μας επιβεβαίωσαν τη λήψη και των επίσημων αντιγράφων, χωρίς κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Μόλις πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της απολογίας μας ενώπιον των Ανακριτών Διαφθοράς, και ενώ είχε ολοκληρωθεί η δική μου πολύωρη απολογία και ευρίσκετο περί το τέλος της η απολογία της συζύγου μου Ρούλας, οι Ανακριτές μας επέδειξαν έγγραφο της Εισαγγελίας της Βέρνης, χρονολογούμενο από τον Μάιο ή Ιούνιο 2018, στο οποίο διευκρινιζόταν ότι για να θεωρηθεί έγκυρη η συναίνεση θα έπρεπε να έχει προσυπογράψει και ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας, κάτι το οποίο δεν μας ζητήθηκε από την Ανακριτική Αρχή παρότι ο δικηγόρος μας ήταν παρών κατά τη διάρκεια υπογραφής του εντύπου συναίνεσης. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία εστάλησαν και επίσημα από τις Ελβετικές Αρχές. Εντύπωση όμως προξενεί, το γεγονός ότι, παρότι οι ελληνικές Ανακριτικές Αρχές είχαν στα χέρια τους εδώ και πάρα πολλούς μήνες το έγγραφο αυτό της Εισαγγελίας της Βέρνης, δεν ενημέρωσαν το συνήγορό μας για το γραφειοκρατικό αυτό ζήτημα, ώστε να σπεύσει να το επιλύσει άμεσα, παρότι οι επαφές του συνηγόρου μας με τις ανακριτικές αρχές ήταν συχνές και σε αυτές δηλωνόταν πάντα απερίφραστα η εκ μέρους μας διάθεση απόλυτης συνεργασίας.

Από όλα τα ανωτέρω προκύπτει ότι όχι μόνο δεν προβάλαμε σε καμία φάση της διαδικασίας αντίρρηση ούτε προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κώλυμα προόδου της ανάκρισης, αλλά τουναντίον με περισσή προθυμία και απόλυτο πνεύμα συνεργασίας πράξαμε από την πλευρά μας παν το δυνατό για να συνδράμουμε στην απρόσκοπτη ολοκλήρωσή της. Είναι συνεπώς τουλάχιστον ψευδές και ανέντιμο να προβάλλεται δήθεν κωλυσιεργία μας ως λόγος που δικαιολογεί την προσωπική μας κράτηση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Σήμερα

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Σήμερα

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Τέμπη: Επανεκκίνηση της δίκης μετά από διακοπή ενός μήνα – Ποιοι θα μπουν στην αίθουσα

Σήμερα

Συνεχίζεται η πολύκροτη διαδικασία με ενστάσεις κατηγορουμένων μετά τις εργασίες διαρρύθμισης

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Σήμερα

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Σήμερα

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

Σήμερα

Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Σήμερα

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Σήμερα

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.