E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Tα πράσινα πατίνια που βλέπουμε παντού στην Αθήνα

Τι κάνουν;

Tα πράσινα πατίνια που βλέπουμε παντού στην Αθήνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/1/2019 | 14:20

Με έναν πρωτότυπο τρόπο, επισκέπτες και κάτοικοι της Αθήνας μπορούν πλέον να μετακινούνται στο κέντρο της πόλης.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και «πράσινες» μετακινήσεις για κοντινές αποστάσεις στην Αθήνα υπόσχονται τα ηλεκτρικά πατίνια που ήδη εδώ και δυο μέρες εξυπηρετούν τους Αθηναίους στις διαδρομές τους στην πόλη.   Τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος διαχείρισης της εταιρείας, Νικόλας Χατζηδάκης, «προσφέρουν υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας κι είναι διαθέσιμα σε όλα τα σημεία της Αθήνας, αλλά κυρίως στο ιστορικό τετράγωνο του κέντρου της πόλης, σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η Ερμού, ο Κεραμεικός, το Μοναστηράκι από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ».     

 Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης, τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα, ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή της στο κινητό του. 

 Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να λάβει τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του.   Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0.15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορεί ο χρήστης να οδηγήσει το πατίνι και να το αφήσει όπου θέλει, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να το παραδώσει. Αυτή είναι η καινοτομία του. Αρκεί ο χρήστης να το... παρκάρει σε σημεία που επιτρέπεται σύμφωνα με τον ΚΟΚ».   

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ασφαλή και εύκολα στη χρήση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ./ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.   

«Ήδη αυτές τις δυο μέρες οι Αθηναίοι φαίνεται να έχουν ενθουσιαστεί και ήδη αρχίζουν δειλά δειλά να το χρησιμοποιούν. Κυρίως οι νέοι είναι αυτοί που δείχνουν μεγαλύτερη εξοικείωση αλλά και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θα έλεγα ότι τολμούν» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι η «Μεγάλη Απογοήτευση» της αγοράς εργασίας

Σήμερα

Το αδιέξοδο των εργαζομένων

Το INTERVIEW επέστρεψε πιο επίκαιρο από ποτέ ‑ Οι δημιουργοί του μας μιλούν για την παράσταση

Χτες

Η Θεατρική Ομάδα «Εμείς» μιλά για την παράσταση που δεν έπαψε ποτέ να μας αφορά

Ενα... τζάκι στο YouTube έβγαλε πάνω από 1 εκατ. δολάρια

Χτες

Αυτό το βίντεο παίζει στο background και πληρώνει κανονικά

Σε πληρώνουν για νέο ξεκίνημα! Οι μικρές πόλεις της Ευρώπης που δίνουν μέχρι €20.000 για να μετακομίσεις

Χτες

Ιταλικά χωριά, ισπανικές κοινότητες και σκωτσέζικα νησιά προσφέρουν έως και €20.000 για νέους κατοίκους

Πούλησε ποτέ η Δανία νησιά της στις ΗΠΑ;

Χτες

Για να πάμε πίσω στο χρόνο...

Στη Σουηδία, τα σκουπίδια γίνονται μόδα, και μάλιστα καλή

Προχτές

Την ώρα που το fast fashion κυριαρχεί

Τι έχουν κόψει οι Έλληνες λόγω ακρίβειας

Προχτές

Σε φάση… σφιχτού κουμπώματος φαίνεται να έχουν περάσει τα ελληνικά νοικοκυριά

Θεόφανεια: Η γιορτή των αιρετικών που αποδέχτηκε η Εκκλησία

Προχτές

Η ιστορική διαδρομή της εορτής των Θεοφανίων από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες μέχρι σήμερα

«Το Σινικό Τείχος» της Ουκρανίας

Πριν 3 μέρες

Ένα σοβιετικό απομεινάρι μήκους σχεδόν 3 χιλιομέτρων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.