E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η γυναίκα που την μεγάλωσαν μαϊμούδες

Μια απίστευτη και συγκινητική ιστορία

Η γυναίκα που την μεγάλωσαν μαϊμούδες
@theglobeandmail.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η Marina Chapman ζει πλέον στην Αγγλία και είναι 69 ετών. Η ζωή της, κυρίως στα παιδικά της χρόνια, ήταν μια περιπέτεια, που παραπέμπει στην ιστορία του Μόγλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στην Κολομβία το 1950. Όταν ήταν πέντε ετών, την περίοδο της «La Violencia», του δεκαετούς εμφυλίου πολέμου στην χώρα που έληξε το 1958, απήχθη από τον κήπο του σπιτιού της. Οι απαγωγές την περίοδο της «La Violencia» ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο. Αυτό που δεν ήταν συνηθισμένο ήταν αυτό που ακολούθησε.

Κατέληξε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού μαζί με άλλα παιδιά. Όταν τελικά βγήκε από εκεί, ένας άντρας την πήρε βίαια από το χέρι μέσα στην ζούγκλα, όπου και την παράτησε μόνη της. Ένα 5χρονο κορίτσι δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει. Αλλά η Chapman βρήκε βοήθεια.

Δεν ήταν κάποιος άνθρωπος που την βοήθησε. Τις δυο πρώτες μέρες στην ζούγκλα κοιμόταν όποτε έβρισκε την ευκαιρία. Μετά από λίγες μέρες, όταν και συνειδητοποίησε ότι αυτό που ζει δεν είναι όνειρο, άρχισε να φωνάζει. Μια αγέλη καπουτσίνων την περικύκλωσε, περισσότερο από περιέργεια. Άρχισαν να την περιεργάζονται, με το μικρό κορίτσι να έχει τρομάξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.stripes.com/news/tiny-capuchin-monkeys-have-entered-their-stone-age-with-a-bang-1.536376

@stripes.com

Η Chapman είδε πως μετά από λίγο οι μαϊμούδες μιμούνταν τις κινήσεις της. Άρχισε να παίρνει θάρρος. Και σιγά σιγά έγινε μέλος της αγέλης τους. Κοιμόταν πάνω σε δέντρα και φώναζε σαν αυτές. Ο πρώτος χρόνος πέρασε και πλέον οι καπουτσίνοι είχαν ονόματα. Ένας από αυτούς της έσωσε μάλιστα την ζωή, όταν κατάλαβε πως δηλητηριάστηκε από ένα φρούτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://www.theguardian.com/science/2013/apr/13/marina-chapman-monkeys

@theguardian.com

Πέρασαν πέντε χρόνια, με την Chapman να μεγαλώνει αποκτώντας τις συνήθειες των πιθήκων. Είχε συναντήσει πολλές φορές κυνηγούς. Μια από αυτές, πλησίασε τους κυνηγούς και τους ακολούθησε μακριά από την ζούγκλα. Όμως η ζούγκλα που την περίμενε ήταν μεγαλύτερη. Οι κυνηγοί την πούλησαν σε έναν οίκο ανοχής στην πόλη Cucuta.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί η ιδιοκτήτρια μην έχοντας καθόλου υπομονή, την χτυπούσε και την έκαιγε με τσιγάρα. Κάποια στιγμή το έσκασε και περασε τρία χρόνια στους δρόμους της πόλης. Όταν έγινε πια 14 ετών, γνώρισε την γυναίκα που της άλλαξε την ζωή. Την υιοθέτησε και λίγο αργότερα την έστειλε στην πρωτεύουσα Bogota, όπου έζησε με την θετή αδερφή της. Δέκα χρόνια αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά της στην Βρετανία.

https://www.cbc.ca/news/entertainment/girl-who-lived-with-monkeys-spins-incredible-tale-1.1315836

@cbc.ca

Παντρεύτηκε το 1979 και απέκτησε δυο κόρες. To 2012 μετά από προτροπή της κόρης της, εξέδωσε την αυτοβιογραφία της. Έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στην ζούγκλα, όπου είχε περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια, περνόντας τρεις εβδομάδες μαζί με τις κάμερες του National Geographic.

https://www.bbc.com/news/av/world-latin-america-22341050/woman-raised-by-monkeys-releases-autobiography

@bbc.com

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η ιστορία της δεν είναι αληθινή. Πώς λόγω του τραύματος που υπέστη όταν ήταν μικρή, ανέπτυξε ψεύτικες αναμνήσεις για να το αντιμετωπίσει. Αυτό ακριβώς ήταν, όπως λένε όσοι την αμφισβητούν, που την έκανε να περάσει τον ανιχνευτή ψεύδους. Οι γιατροί από την άλλη, διαπίστωσαν ότι σε νεαρή ηλικία είχε υποστεί όντως υποσιτισμό. Η ιστορία της, αληθινή ή όχι, παραμένει συγκινητική και πάνω απ’ όλα αισιόδοξη, αφού μας δείχνει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ανταπεξέλθει στις πιο απίθανες δυσκολίες προκειμένου να επιβιώσει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα εντυπωσιακά αγάλματα που ... εμφανίζονται μόνο δυο ώρες την ημέρα!

Πριν 7 ώρες

Η εντυπωσιακή εγκατάσταση που εμφανίζεται μόνο όσο η παλίρροια το επιτρέπει – και μας δείχνει το μέλλον που χτίζουμε.

Η γενιά που δεν λέει να αφήσει το τιμόνι: Γιατί οι Boomers εμποδίζουν την αλλαγή

Πριν 7 ώρες

Boomers vs Millennials: Η μεγάλη σύγκρουση για εξουσία, σπίτια και δουλειές

Ο Έλληνας που εφηύρε το παγωτό μηχανής

Πριν 7 ώρες

Η συγκλονιστική ιστορία του Θανάση Καρβέλα

Γιατί ο χρυσός είναι πιο ακριβός από ποτέ

Πριν 7 ώρες

Τι συμβαίνει στην Αφρική όσο οι επενδυτές πλουτίζουν

Explainer: Γιατί ξέσπασε διπλωματικός… πόλεμος για μια καρμπονάρα στο Ευρωκοινοβούλιο;

Χτες

Οργή Ιταλών για ψεύτικη καρμπονάρα στις Βρυξέλλες

Πόλεμος καφετεριών: Το καφέ των 2,5 ευρώ που έχει τρελάνει το Βερολίνο

Χτες

Το φαινόμενο που προκαλεί χάος στη Γερμανία

NASA: Γιατί η Σελήνη… συρρικνώνεται

Χτες

Σεισμοί, ρήγματα και μια απρόσμενη συρρίκνωση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.