E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εθνικές Εκλογές 2019

Εκλογές 2019: Πρακτικός οδηγός ‑ Όσα πρέπει να ξέρετε πριν από την κάλπη

Οι πολίτες θα πρέπει εκ νέου να αναζητήσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν

Εκλογές 2019: Πρακτικός οδηγός ‑ Όσα πρέπει να ξέρετε πριν από την κάλπη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 6/7/2019 | 13:29

Κάλεσμα προς τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης να προσέλθουν στις κάλπες στις 7 Ιουλίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα του δημοκρατικού μας συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κρατικός μηχανισμός είναι απολύτως έτοιμος για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών αύριο Κυριακή, οπότε και οι εκλογείς μπορούν να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.

Στις κάλπες αναμένεται να προσέλθουν 9.903.864 εκλογείς εκ των οποίων οι 2.312.930 είναι άνω των 71 ετών. Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 577.771 πολίτες για την ανάδειξη των μελών του Κοινοβουλίου, εκ των οποίων αρκετοί μέσα στο 2019 έκλεισαν τα 17.

Συγκεκριμένα, στο ηλικιακό γκρουπ από 17 έως και 23 χρόνων είναι 762.597 από όσους αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες αυτή την Κυριακή σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι η κατανομή των εκλογέων έχει μεταβληθεί σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων που έχουν συσταθεί, οπότε οι πολίτες θα πρέπει εκ νέου να αναζητήσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν μέσω της εφαρμογής (www.ypes.gr), «Μάθε πού ψηφίζεις».

Μπορούν ακόμα να καλέσουν στον αριθμό 213-13.61.500, έως και την Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι για τους Ελληνες που διαμένουν ή θα βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα των εκλογών, δεν υπάρχει η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος στον τόπο κατοικίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους. Οι πολίτες που έχουν υποβάλει αίτηση μεταδημότευσης μετά τις 30 Απριλίου 2019 θα ψηφίσουν στον δήμο όπου ανήκαν πριν από τη μεταδημότευση.

Οι πολίτες που έχουν υποβάλει αίτηση μεταδημότευσης μετά τις 30 Απριλίου 2019 θα ψηφίσουν στον δήμο όπου ανήκαν πριν από τη μεταδημότευση, καθώς έπειτα από αυτή την ημερομηνία δεν ήταν δυνατή η αλλαγή των εκλογικών καταλόγων σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν ωστόσο έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά.

Για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου όλα τα οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης θα διέρχονται ελεύθερα, χωρίς την καταβολή διοδίων, από τις 12 το μεσημέρι της 6ης Ιουλίου μέχρι τις 8 το πρωί της 8ης Ιουλίου 2019.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη Βουλή θα αποδοθούν οι φωτογραφίες των εκτελεσθέντων της Καισαριανής

Ελλάδα Σήμερα

Τηλεφωνική επικοινωνία Κακλαμάνη με Μενδώνη

Πατέρας Αντώνιος: Την καταδίκη του ζητά η εισαγγελέας στη δίκη για την «Κιβωτό»

Ελλάδα Σήμερα

Πρότεινε και την ενοχή τεσσάρων κατηγορουμένων για σκληρές τιμωρίες σε φιλοξενούμενα παιδιά

Φυλακές Δομοκού: Πώς έγινε η δολοφονία του βαρυποινίτη στο γραφείο του αρχιφύλακα

Ελλάδα Σήμερα

Ο αφοπλισμός και η παρουσία του Αλκέτ Ριζάι

Στο εδώλιο ξανά ο Ιμάμογλου για το «πλαστό» πτυχίο: «Θα τρέχουν σαν τα ποντίκια» λέει για τους διώκτες του

Ελλάδα Σήμερα

Στην απολογία του, ο Ιμάμογλου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «κατηγορητήριο γεμάτο ψέματα και συκοφαντίες» και για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης

Κατέβηκαν από το eBay οι φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή

Ελλάδα Σήμερα

Η αγγελία αποσύρθηκε, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν το υλικό αγοράστηκε τελικά ή αν κατέβηκε χωρίς να ολοκληρωθεί κάποια συναλλαγή

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι

Ελλάδα Σήμερα

«Πορτοκαλί» ειδοποίηση, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Νέα απεργία στα ταξί από αύριο: Για πόσες ημέρες δεν θα κυκλοφορούν

Ελλάδα Σήμερα

Τι ισχύει στην Αττική - Οι λόγοι που κάνουν απεργία οι οδηγοί ταξί

Παρατηρητή στέλνει η Ελλάδα στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ

Ελλάδα Σήμερα

Σε μία προσπάθεια να κρατήσει ισορροπίες με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ χωρίς όμως να “μπλέξει” η χώρα μας στην επιχείρηση δημιουργίας ενός αντί-ΟΗΕ

Η Ισραηλινή που βρέθηκε νεκρή στο κέντρο της Αθήνας ήταν δημιουργός της διάσημης σειράς «Τεχεράνη»

Ελλάδα Σήμερα

Βρισκόταν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα του τέταρτου κύκλου

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά

Ελλάδα Σήμερα

Ένα άτομο με καλυμμένα χαρακτηριστικά και απειλή όπλου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους

Σοβαρό τροχαίο στα Σπάτα: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε διπλή ξύλινη κολώνα της ΔΕΗ, δείτε εικόνες

Ελλάδα Σήμερα

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.