Πόλεις που φτιάχτηκαν μέσα σε μερικά χρόνια
Δεν υπήρχαν πριν μερικές δεκαετίες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πόλεις που έχουν σύντομη ιστορία, μιας και δεν χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να φτιαχτούν και να κατοικηθούν, αλλά σίγουρα χρειάστηκαν πολλά χρήματα.
Η πόλη του Incheon έχει πληθυσμό 3 εκατομμυρίων και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Νότια Κορέα. Το 1994 η κυβέρνηση της Ν. Κορέας αποφάσισε να επενδύσει σε μια περιοχή στην ακτή του Incheon φτιάχνοντας μια πόλη πρότυπο για την τεχνολογία της. Χρειάστηκαν πολλά εκατομμύρια δολάρια για να φτιαχτεί και παρόλο που έχει αναπτυχθεί τρομερά και ήδη έχει 3 εκατ. κατοίκους, αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι όλα όσα μπορεί να προσφέρει. Το έργο της κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί σε 7 χρόνια από τώρα.
Η πόλη King Abdullah είναι λίγο πιο μακριά από τη Τζέντα και το συνολικό της κόστος είχε υπολογιστεί στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια... Χτίζεται μέρα με τη μέρα. Ήταν σχέδιο του Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, το οποίο ανακοίνωσε το 2005.
Η πόλη Sandouping έγινε γνωστή με το όνομα Huangnipu μέχρι το 1984. Ουσιαστικά χτίστηκε από την κινεζική κυβέρνηση για να στεγάσει τους 40.000 εργάτες που εργάζονταν στο Three Gorges Dam, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γη.
Το 1970 η Abuja έγινε η πρωτεύουσα της Νιγηρίας. Με την ανακάλυψη του πετρελαίου τα χρήματα άρχισαν να ρέουν στην αφρικανική πόλη και επί 10 χρόνια η Abuja χτιζόταν. Μετά από 20 χρόνια η Abuja είχε πληθυσμό περίπου 1 εκατ. κατοίκων (περίπου 3 εκατομμύρια με την περιφέρεια).