E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Και όμως έχει διοριστεί υπουργός για την μοναξιά

Και η αποστολή της ήταν ιδιαίτερα σοβαρή

Και όμως έχει διοριστεί υπουργός για την μοναξιά
Grae Dickason / Pixabay
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ

Μπορεί η Ελλάδα μα έχει 51 υπουργούς αλλά ένα είναι σίγουρο... ότι δεν έχει υπουργό μοναξιάς. Αν και στο πρώτο άκουσμα μπορεί να φαίνεται αστείο η μοναξιά είναι μια μάστιγα που προκαλεί πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που πιστεύουμε.

Οι Βρετανοί το κατάλαβαν αυτό από το 2017 όταν διόρισαν την Τρέισι Κράουτς ως την πρώτη υπουργό Μοναξιάς στον κόσμο και αυτό γιατί τα στοιχειά για το μέγεθος του προβλήματος ήταν ανησυχητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα σύμφωνα με τον Μάρκ Ρόμπινσον, του μεγαλύτερος φιλανθρωπικού οργανισμού της Μεγάλης Βρετανίας AGE UK το πρόβλημα θα μπορούσε να σκοτώσει επειδή

"Είναι αποδεδειγμένο ότι είναι χειρότερο για την υγεία από το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα, αλλά μπορεί να ξεπεραστεί και δεν πρέπει να είναι ένας κομβικός παράγοντας στη ζωή των ηλικιωμένων",

Παρόμοια άποψη έχει και ένας πρώην γενικός χειρουργός των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Δρ. Vivek Murthy, όπου σύμφωνα με το άρθρο για την επισκόπηση επιχειρήσεων του Χάρβαρντ η μοναξιά προκαλεί "μεγάλο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, άνοιας, κατάθλιψης και άγχους".

Όμως το πρόβλημα δεν περιορίζεται στους ηλικιωμένους αφού η Κράουτς διαπίστωσε ότι οι νέοι μπορούν να επηρεαστούν από τη μοναξιά περισσότερο από ό,τι οι ηλικιωμένοι.

Σε συνέντευξή της στους The Sunday Times, δήλωσε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούσαν στους νέους ένα αίσθημα απώλειας όταν έβλεπαν τις «τέλειες ζωές» άλλων στο Facebook και στο Instagram. "Τα στατιστικά στοιχεία μας δείχνουν ότι τα άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών νιώθουν μοναχικά εξίσου συχνά με τους ηλικιωμένους ή και συχνότερα. Οι άνθρωποι επηρεάζονται όταν βλέπουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το απόλυτα τέλειο μέσα από το φιλτράρισμα των social media".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της μοναξιάς περιελάμβανε και μια δέσμευση από μέτρα για τους ηλικιωμένους τους νέους και τις επιχειρήσεις ώστε να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το προσωπικό τους.

Δυστυχώς η Τρέισι Κράουτς παραιτήθηκε μετά από μερικούς μήνες για ένα θέμα που είχε να κάνει με τον νόμιμο στοιχηματισμό στην Αγγλία που ήταν σχετικό με τις άλλες αρμοδιότητες της στο υπουργείο Αθλητισμού, Κοινωνίας των Πολιτών και Μοναξιάς. Αν και αντικαταστήθηκε και οι πολιτική για την μοναξιά συνεχίστηκε από την επόμενη υπουργό το υπουργείο μετονομάστηκε και έχασε την Μοναξιά από τον τίτλο του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι η «Μεγάλη Απογοήτευση» της αγοράς εργασίας

Σήμερα

Το αδιέξοδο των εργαζομένων

Το INTERVIEW επέστρεψε πιο επίκαιρο από ποτέ ‑ Οι δημιουργοί του μας μιλούν για την παράσταση

Χτες

Η Θεατρική Ομάδα «Εμείς» μιλά για την παράσταση που δεν έπαψε ποτέ να μας αφορά

Ενα... τζάκι στο YouTube έβγαλε πάνω από 1 εκατ. δολάρια

Χτες

Αυτό το βίντεο παίζει στο background και πληρώνει κανονικά

Σε πληρώνουν για νέο ξεκίνημα! Οι μικρές πόλεις της Ευρώπης που δίνουν μέχρι €20.000 για να μετακομίσεις

Χτες

Ιταλικά χωριά, ισπανικές κοινότητες και σκωτσέζικα νησιά προσφέρουν έως και €20.000 για νέους κατοίκους

Πούλησε ποτέ η Δανία νησιά της στις ΗΠΑ;

Χτες

Για να πάμε πίσω στο χρόνο...

Στη Σουηδία, τα σκουπίδια γίνονται μόδα, και μάλιστα καλή

Προχτές

Την ώρα που το fast fashion κυριαρχεί

Τι έχουν κόψει οι Έλληνες λόγω ακρίβειας

Προχτές

Σε φάση… σφιχτού κουμπώματος φαίνεται να έχουν περάσει τα ελληνικά νοικοκυριά

Θεόφανεια: Η γιορτή των αιρετικών που αποδέχτηκε η Εκκλησία

Προχτές

Η ιστορική διαδρομή της εορτής των Θεοφανίων από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες μέχρι σήμερα

«Το Σινικό Τείχος» της Ουκρανίας

Πριν 3 μέρες

Ένα σοβιετικό απομεινάρι μήκους σχεδόν 3 χιλιομέτρων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.