Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
Βασισμένη στην απλότητα και την ομορφιά καλοκαιρινών γεύσεων
The Hungry Bites
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Αυτή η γευστική συνταγή είναι ο Μεσογειακός τρόπος να απολαύσετε τα θαλασσινά! Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο σας τύπο ζυμαρικών κι ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο γέυμα για δυο, χαμηλό σε λιπαρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θα χρειαστούμε
- 2 ώριμες τομάτες
- 2 κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 1/4 κούπα ούζο
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 10 μεγάλες γαρίδες (5 ανα μερίδα)
- 5-8 φύλλα αβσιλικού, κομμένα
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο για το σερβίρισμα
- αλατοπίπερο
- μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκούινι (ή όση ποσότητα θεωρείτε κατάλληλη για δυο μερίδες)
Πάμε να τη φτιάξουμε
- Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220°C.
- Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω, σε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα τους. Αφαιρούμε την φλούδα και απο τις τομάτες. Χτυπάμε τομάτες και πιπεριές στο μούλτι ή σε food processor.
- Ξεπλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Τυλίγουμε κελύφη και κεφάλια σε ένα καθαρό, λεπτό πανί και κλείνουμε με κλωστή, κάνοντας το σαν πουγκί.
- Τοποθετούμε το πουγκί που φτιάξαμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βράση αφαιρούμε το πουγκί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αρκετό αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα κρατήσουμε al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας/πιπεριάς, τον πελτέ, το ούζο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 λεπτό έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
- Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Σεβίρουμε ρίχνοντας μπούκοβο και θρυματισμένη φέτα.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
Πριν 242 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
Πριν 252 εβδομάδες
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
Πριν 252 εβδομάδες
Τραγανά φιλετάκια κοτόπουλο στο φούρνο για να τσιμπάτε με την παρέα
Food
Πριν 236 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το E-Radio.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τα πιο hot νέα.
Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής
Food
Πριν 1 ώρα
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία
H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas
Food
Πριν 1 ώρα
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!
Θέλεις να αφαιρέσεις τα τεχνητά νύχια σου στο σπίτι; Σου έχουμε τον (σωστό) τρόπο!
Food
Πριν 1 ώρα
Όχι, δε θα τα καταστρέψεις αυτή τη φορά!
Αυτές είναι οι πιο διαχρονικά στυλάτες celebrities
Food
Πριν 1 ώρα
Κι εμείς λατρεύουμε να κλέβουμε ιδέες από το στυλ τους!
Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές
Food
Χτες
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!
Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;
Food
Χτες
Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.
Τι είναι το ιταλικό μανικιούρ που προτιμούν όλες γιατί κάνει τα νύχια μακρύτερα
Food
Χτες
Αν θες μακρύτερα νύχια, μπορείς πανεύκολα
Με αυτές τις συνήθειες μειώνεις τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 60%
Food
Προχτές
Και δεν είναι και τόσο δύσκολες
Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά
Food
Προχτές
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα
Νέα έρευνα δείχνει πως αυτή η διατροφή προσθέτει 13 χρόνια στη ζωή σας
Food
Προχτές