Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού
Ποιός μπορεί να αντισταθεί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Μια «μαμαδίστικη» συνταγή, τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά σε μια λαχταριστή εκδοχή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 500 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση ανάμεικτος από μπούτι και στήθος)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 60 ml ελαιόλαδο
- 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αποκτήσει ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
- «Σβήνουμε» με το κρασί και βράζουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα (αν βάλουμε) και νερό τόσο ώστε να τον καλύψει, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Tα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού, προσθέτουμε 50 ml νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα, περιχύνουμε με την μπολονέζ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να βάλει ο καθένας όση θέλει στο πιάτο του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Scent‑scaping: Μάθε τα πάντα για το life hack που ενισχύει την παραγωγικότητα!
Πριν 7 ώρες
Δοκίμασε αυτές τις μυρωδιές για καλύτερη συγκέντρωση στο εργασιακό περιβάλλον!
Κάνεις ανήσυχο ύπνο και ξυπνάς; Να τι φταίει και τι μπορείς να κάνεις
Πριν 7 ώρες
Γιατί ξυπνάμε μέσα στη νύχτα;
Ζώδια Εβδομάδας: Meetings, νέες επαφές και απρόσμενα ταξίδια
Πριν 7 ώρες
Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!
Γυναίκες από XS εως XL δοκιμάζουν το ίδιο μαύρο φόρεμα, κι αυτό είναι το αποτέλεσμα
Πριν 7 ώρες
Κάποια ρούχα απλά είναι τέλεια σε όλες
Ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση που θα ζεστάνουν το σπίτι
Χτες
Κάποιοι αποκτούν μια παραπάνω διάθεση να μείνουν στο σπίτι
Τα Micro Roastery που άλλαξαν στο σκηνικό του καφέ στην Αθήνα
Χτες
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ
Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Όλοι οι τρόποι για να τη γιορτάσεις όπως της αξίζει
Χτες
Στις 1 Οκτωβρίου τιμάμε το πιο αγαπημένο και δημοφιλές πρωινό ρόφημα του κόσμου
5 Cafe της Αθήνας που πρέπει να πας (και) για την τουαλέτα τους!
Χτες