Αδοξο τέλος για το πρωτοποριακό ψηφιακό μουσικό κανάλι Jayzee
Στο αυτόφωρο ο Χρ. Βαλασέλλης για παράνομη εκπομπή

Δημοσίευση 13/2/2013 | 01:50
¶δοξο τέλος για τον μουσικό τηλεοπτικό σταθμό Jayzee του Χρήστου Βαλασέλλη, που ξεκίνησε να μεταδίδεται σε δοκιμαστικό επίπεδο από τα Χριστούγεννα. Tο μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του καναλιού Χρήστο Βαλασέλλη, ενώ στη συνέχεια κατέσχεσαν τον εξοπλισμό και τα μηχανήματα του καναλιού στον Προφήτη Ηλία.
Ο Χρήστος Βαλασέλλης, γνωστός παγκοσμίως στη ραδιοφωνική κοινότητα για την εφαρμογή αυτοματισμού Jazler, αναπτύσσει αυτόν τον καιρό την αντίστοιχη εφαρμογή για ψηφιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Έτσι δημιούργησε πειραματικά τον τηλεοπτικό σταθμό Jayzee, που εξέπεμπε τοπικά στη Μυτιλήνη.
Ο Jayzee μεταδιδόταν ψηφιακά εδώ και δυο μήνες περίπου, αλλά αντιμετώπισε από την αρχή προβλήματα με παρεμβολές στη συχνότητά του. Να σημειωθεί πως δεν έχει ξεκινήσει η ψηφιακή εκπομπή της Digea στην περιοχή του Βoρείου Αιγαίου.
Με την κατηγορία της "παράνομης εκπομπής τηλεοπτικού καναλιού" συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του. «Αυτό που δήλωσα εγώ στην κατάθεσή μου και θα πω και αύριο στον Εισαγγελέα, είναι ότι το κανάλι έκανε δοκιμαστικές εκπομπές για την ανάπτυξη του τηλεοπτικού λογισμικού Jazler για νέες ψηφιακές εκπομπές που αρχίζουν στην Ελλάδα», τόνισε μιλώντας στο «LesvosReport.gr» ο Χρήστος Βαλασέλλης, ο οποίος πέρασε τη νύχτα στην Αστυνομική διεύθυνση μέχρι να παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα.
Συνελήφθη και κρατείται επίσης και ο ιδιοκτήτης άλλου τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, ο Μανώλης Γιαννακέλος, για την παραχώρηση του κτιρίου απ' όπου εξέπεμπε ο Χρ. Βαλασέλλης τον Jayzee στον Προφήτη Ηλία.
Ποιος είναι ο Χρήστος Βαλασέλλης
Στα μέσα της δεκαετίας του '90 άνοιξε ραδιοφωνικό σταθμό στη Μυτιλήνη. Τότε εκείνος και οι συνεργάτες του ήταν αναγκασμένοι να παίζουν το πρωί μουσική από CD και δίσκους και το βράδυ από κασέτες.
Κάποια στιγμή έπεσε τυχαία στα χέρια του ένα ιταλικό πρόγραμμα, το οποίο αναπαρήγε τα τραγούδια από επιλεγμένη λίστα και διέθετε ειδική ρύθμιση για το χρόνο των διαφημίσεων.
Επικοινώνησε με την εταιρεία και ζήτησε να το αγοράσει, το κόστος όμως ήταν πολύ μεγάλο και πόσω μάλλον για έναν μικρό σταθμό, ο οποίος βρισκόταν στο ξεκίνημά του.
Το υψηλό κόστος για την αγορά του ιταλικού προγράμματος και η επιτακτική ανάγκη για τη χρήση κάποιου αντίστοιχου στάθηκαν η αφορμή για τη δημιουργία του Jazler.
«Όταν έφτασε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, φίλοι και γνωστοί με παρότρυναν να το διορθώσω λίγο οπτικά και να το κυκλοφορήσω στην αγορά. Έτσι, με κάποια χρήματα που είχα στην άκρη, έβγαλα δικό μου CD-DEMO και το έστειλα ταχυδρομικώς σε όλη την Ελλάδα. Σιγά-σιγά είχα ανταπόκριση, οπότε το 2000 δημιούργησα και το διεθνές site, το www.jazler.com, όπου ξεκίνησα να το διαθέτω πια για όλο το κόσμο» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Μπορεί ο δημιουργός του Jazler να είναι Έλληνας, όμως το κοινό του δεν είναι μόνο ελληνικό. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει κατορθώσει να γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του, ανάμεσα σε 100 αντίστοιχα προγράμματα, παγκοσμίως. Μάλιστα τις πρώτες θέσεις των πιο πιστών οπαδών του κατέχουν η Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Γαλλία. «Η ζήτηση στο εξωτερικό είναι πολύ μεγάλη. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει χώρα που να μην το έχει αγοράσει έστω και μία φορά. Η Αμερική και η Αγγλία ωστόσο έχουν τη τιμητική τους», λέει ο κ. Βαλασέλλης. Προσθέτει μάλιστα πως τα περισσότερα πανεπιστημιακά ραδιόφωνα σε Ευρώπη και Αμερική επιλέγουν το Jazler. Το έχει αγοράσει το Βατικανό για αποστολές στην Αφρική, ώστε να το εντάξουν στο στήσιμο ραδιοφωνικών σταθμών εκεί, ενώ χρησιμοποιείται και από τα Ηνωμένα Έθνη για το ψυχαγωγικό κομμάτι στρατιωτικών αποστολών.
«Χάρη στο Internet, το Jazler έγινε ιδιαίτερα γνωστό και εγώ δεν αναγκάστηκα να φύγω από το νησί, να αφήσω φίλους, οικογένεια και το σταθμό για να ασχοληθώ αποκλειστικά και μόνο με την προώθησή του» τονίζει ο 37χρονος δημιουργός του προγράμματος.
Δείτε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη: