E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το παράξενο «club 300» της Ανταρκτικής δεν είναι αυτό που νομίζεις

Ούτε να το σκεφτούμε δεν μπορούμε

Το παράξενο «club 300» της Ανταρκτικής δεν είναι αυτό που νομίζεις
@wikipedia.orgh
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η Ανταρκτική είναι για πολλούς ένα μέρος που δεν θα ήθελαν καν όχι να βρεθούν, αλλά να σκεφτούν. Οι οκτώ μήνες του σφοδρού χειμώνα, μαζί με την νύχτα που σκεπάζει τα πάντα, δεν είναι και ότι πιο ελκυστικό.

Πολλοί επιστήμονες όμως βρίσκονται εκεί ή έχουν βρεθεί στο παρελθόν. Και για να ζεσταθούν καταναλώνουν αρκετό αλκοόλ, ενώ έχουν και συγκεκριμένες εγκαταστάσεις που τους βοηθούν να αντέξουν στο υπερβολικό κρύο. Για οκτώ λοιπόν μήνες, η βάση Amusden-Scott είναι πραγματικά απλησίαστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί πρέπει να ανακαλύψουν τρόπους να ψυχαγωγηθούν. Κάτι που δεν είναι εύκολο. Μια από αυτές τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι το «club 300», ένα τελετουργικό που ακούγεται τουλάχιστον τρομακτικό.

Όσοι τολμούν να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση πρέπει να κάνουν κάτι συγκεκριμένο. Να μπουν αρχικά σε μια σάουνα που έχει θερμοκρασία 200 Φαρενάιτ (93 βαθμών Κελσίου) και σχεδόν αμέσως να βγουν έξω στους -100 Φαρενάιτ (δηλαδή στους -73 βαθμούς Κελσίου). Οι διαφορά αυτών των 300 βαθμών Φαρενάιτ, έχουν δώσει το όνομά τους σε ένα πολύ ξεχωριστό γκρουπ ανθρώπων, το «club 300».

Είναι περιττό να πούμε πως όλα αυτά πρέπει να τα κάνουν γuμνοί! Και φυσικά δεν μπορείς να βγεις έξω και να σταθείς. Πρέπει να τρέξεις. Οι συμμετέχοντες στην πρόκληση, περιμένουν η θερμοκρασία να φτάσει στους -100 Φαρενάιτ και τότε μπαίνουν στην σάουνα για 10 λεπτά. Όταν η ζέστη δεν αντέχεται άλλο, όλοι τρέχουν έξω. Και κάθε χρόνο η απόσταση που πρέπει να διανύσουν όλο και μικραίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσοι τα καταφέρουν παίρνουν ένα κομμάτι ύφασμα που αποδεικνύει ότι είναι πλέον μέλη του «club 300». Κάποιες φορές παίρνουν και έξτρα χρόνο μέσα στη σάουνα, καθώς και λίγο περισσότερο αλκοόλ. Κάποιοι δεν τρέχουν εντελώς γuμνοί, καθώς μπορούν να φοράνε μπότες και κάτι για να καλύπτει το λαιμό τους.

Γιατί κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο, θα αναρωτηθείτε. Μάλλον για να μάθει τα όρια του και να καταφέρει να μπει σε ένα από τα πιο μικρά club του κόσμου. Ή ίσως για να νιώσεις λίγο ζωντανός στο πιο απόμακρο και δύσκολο μέρος του πλανήτη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πιο παράξενη ληστεία: Προτιμούσε τη φυλακή παρά τη γυναίκα του

Σήμερα

«Προτιμώ τη φυλακή από το σπίτι μου»

Πόσα θα έδινες για το μέλλον του παιδιού σου; Η απάντηση στις ΗΠΑ μπορεί να σε σοκάρει

Σήμερα

Όσο ένα σπίτι κοστίζουν πλέον τέσσερα χρόνια σε κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο

Ποια είναι η Σάρα Χαλίφα, η γνωστή παρουσιάστρια που καταδικάστηκε σε θάνατο στην Αίγυπτο

Σήμερα

Από το «Mission Impossible» σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκωτικών της Αιγύπτου

Η εποχή της μίας δουλειάς τελειώνει ‑ Και οι αριθμοί εξηγούν γιατί

Σήμερα

Η οικονομική ασφάλεια σήμερα μπορεί να σημαίνει δύο μισθούς από δύο δουλειές

Φινλανδία: Γιατί oι κάτοικοι της πιο ευτυχισμένης χώρας... δε χαμογελούν τόσο συχνά;

Σήμερα

Το μυστικό των Φινλανδών που ίσως δεν σκέφτηκες ποτέ

5 ιστορικές φωτογραφίες ‑ σύμβολα που αξίζουν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη προσοχή

Χτες

Μικρές σκηνές ζωής που, ακόμη κι αν τραβήχτηκαν έναν αιώνα πριν, μοιάζουν απροσδόκητα οικείες και ανθρώπινες

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

Χτες

Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.