Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Kιμάς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
Πριν 311 εβδομάδες
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
Πριν 303 εβδομάδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κάντο όπως η Bella Hadid: Τέλος τα κολάν, δες τι φορούν τα κορίτσια στα γυμναστήρια
Food
Πριν 2 ώρες
Κι εδώ τα 90s επικρατούν
Αυτά τα 4 shimmering body oils θα σε κάνουν να γυαλίζεις σαν θεά στην παραλία
Food
Πριν 2 ώρες
Αυτό το καλοκαίρι, άφησε τα shimmering oils να γίνουν το μυστικό σου όπλο!
Η κοιλάδα που μαγεύει και τον James Bond – Σμαραγδένια νερά και παραμυθένια χωριά στην Ελβετία!
Food
Πριν 2 ώρες
Σμαραγδένιο ποτάμι, άλματα σαν τον James Bond και χωριά-παραμύθι: η Valle Verzasca είναι ο απόλυτος ελβετικός θησαυρός!
Όλη η αλήθεια για τα smartwatches: Βοηθούν πραγματικά ή μπερδεύουν τους γιατρούς;
Food
Πριν 2 ώρες
Γιατί ο γιατρός σου μπορεί να αγνοήσει τα δεδομένα σου
Το πανέμορφο χωριό με τις μπλε πόρτες που μοιάζει με LEGO
Food
Πριν 2 ώρες
Ένα χωριό-μυστήριο, χτισμένο εξολοκλήρου από πέτρα, με γαλάζιες πόρτες, παραμυθένια εκκλησία και σοκάκια που σε κάνουν να νιώθεις πως περπατάς μέσα σε καρτ-ποστάλ
5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Food
Πριν 2 ώρες
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!
Τα άνετα παπούτσια των ’90s που λατρέψαμε και επιστρέφουν δυναμικά
Food
Χτες
Και παίρνουν τη θέση των τακουνιών το φθινόπωρο 2025
Το απόλυτο παγωτό Biscoff χωρίς παγωτομηχανή
Food
Προχτές
Κρεμώδες, αρωματικό και γεμάτο γεύση μπισκότου
Το ψυχολογικό φαινόμενο που χτυπά μετά τις διακοπές
Food
Προχτές
Όταν η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι πιο βαριά απ’ όσο περίμενες
Τι να κάνεις όταν νιώθεις ότι έχει «κολλήσει» η ζωή σου;
Food
Προχτές
Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες αλλαγές;
Πού να φας φρέσκο ψάρι στην Αθήνα χωρίς να φύγεις για νησί
Food
Πριν 3 μέρες
Τρεις προτάσεις για ψαροφαγία στην καρδιά της Αθήνας
Η μικρή αλλαγή που βελτιώνει την κυκλοφορία στο αίμα, καίει λίπος και φτιάχνει διάθεση
Food
Πριν 3 μέρες