Style, Ομορφιά, Σχέσεις, Celebs
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά

Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά

Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Kιμάς

  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία κανελόνια 
  • 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Μπεσαμέλ

  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 600 ml γάλα
  • 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Βήμα-βήμα

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
  2. Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
  4. Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
  5. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
  7. Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
  8. Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  9. Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
  10. Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
  11. Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
FOLLOW US @EDAILYGR Ακολουθήστε μας και στο Instagram

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι τα όρια του οργανισμού μας;

Food Πριν 3 ώρες

Η ανακάλυψη των επιστημόνων που δίνει απαντήσεις για το σώμα μας

Σημάδια που φανερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί

Food Πριν 3 ώρες

Δες τα, αναγνώρισε τα και τρέξε μακριά του

Πόσα ζώα καταναλώνει στη ζωή του ο μέσος κρεατοφάγος

Food Πριν 3 ώρες

Τα αποτελέσματα μπορεί να σας κάνουν να σκεφτείτε τον βιγκανισμό

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το τεστ εγκυμοσύνης

Food Πριν 3 ώρες

Πόσο έγκυρο είναι και τι χρειάζεσαι από πληροφορίες πριν το δοκιμάσεις

Μην εμπιστευτείς ποτέ αυτά τα ζώδια όταν σου πουν το αντίθετο

Food Πριν 3 ώρες

Γιατί μπορεί άλλα να σου λένε και άλλα να εννοούν πραγματικά

Το κόλπο της γιαγιάς για να διατηρείς φρέσκια την φέτα για μήνες

Food Πριν 3 ώρες

Χρήσιμες συμβουλές για το νοικοκυριό

Τι προκαλεί ο οpγασμός στον εγκέφαλο

Food Χτες

Τι συμβαίνει στο μυαλό μας την ώρα του οργασμού;

Απάντησε σε 5 ερωτήσεις και θα σου πούμε τι μυρωδιές σου ταιριάζουν

QUIZ Food Χτες

Για το επόμενο αρωματικό κερί που θα αγοράσεις

Κορόιδεψέ τους: Ο τρόπος για να κάνεις μια σχέση καλύτερη

Food Προχτές

Πώς το δημιουργικό πείραγμα οδηγεί σε μια πιο δυνατή σχέση

Τα ζώδια σήμερα: 25 Iανουαρίου

Food Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.