E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του Λιάγκα

«Σας ζητούμε ως ΕΣΡ να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών»

Σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του Λιάγκα

Δημοσίευση 11/11/2019 | 13:04

Το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ» κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΙ που «εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών και ζητά την τιμωρία του».

Η καταγγελία του σωματείου

Τα θέματα του αντικειμένου της καταγγελίας ήταν τα εξής: Υποβάθμιση ποιότητας, Χυδαίος (μη ευπρεπής) Λόγος, Ρατσιστικός λόγος/Ξενοφοβία/Δυσμενείς διακρίσεις, Προσβολή προσωπικότητας, Υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας (προσβολή/ απαξίωση προσώπων με λεκτικούς υπαινιγμούς, προσβολή/αναφορά σε ιδιωτικό/οικογενειακό βίο).

Το σωματείο κοινοποίησε την καταγγελία και προς την Γενική Γραμματεία Ισότητας. Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα της 7ης Νοεμβρίου παρουσίασε “με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σeξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα”.

Η οργάνωση “θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης)”.

“Σας καταγγέλλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών”, καταλήγει η οργάνωση.

Η «συγγνώμη» του παρουσιαστή εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο
Τα άστοχα χιουμοριστικά σχόλια που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας και οι συνεργάτες του για το πρωτοφανές περιστατικό της σeξουαλικής παρενόχλησης σε φοιτήτρια μέσα στο ΑΠΘ δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων, την οποία δεν κατάφερε να καταλαγιάσει ο παρουσιαστής ούτε με τη «συγγνώμη» και τις εξηγήσεις που έδωσε.

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Γιώργος Λιάγκας ξεκαθαρίζει τη θέση της εκπομπής για το περιστατικό στο ΑΠΘ:

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Ποζάρει με ροζ μπικίνι και τα σχόλια «πέφτουν βροχή»

Πριν 10 ώρες

«Μια καλησπέρα ήρθα να πω… και φεύγω»

Συγκλονίζει η Μαρία Αλιφέρη: «Ήρθα αντιμέτωπη με τον θάνατο»

Πριν 10 ώρες

«Πήγα και ήρθα στην κυριολεξία»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι γιατροί τον «βγάζουν στη σέντρα» για την χρήση μελατονίνης

Χτες

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά

Χαμός με πορνοστάρ και τον Ζάιον Ουίλιαμσον

Χτες

«Mε γ@#$*@!ς χωρίς προφυλακτικό, έθεσες τη ζωή μου σε κίνδυνο και άφησες άλλη έγκυο»

Ελένη Μενεγάκη σε Νατάσα Θεοδωρίδου: «Αν βρεθεί το τραγούδι, θα ήθελα να παίξω στο videoclip»

Χτες

«Εγώ Νατάσα είμαι εδώ και είμαι πάντοτε το κορίτσι σου»

Κιμ Καρντάσιαν: «Ο νέος μου σύντροφος καλύπτει όλα τα στάνταρ μου»

Χτες

Γιατί δε θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του;

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.