Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξεις μουσακά
Διαχρονική γεύση με σίγουρη επιτυχία σε κάθε τραπέζι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Θα χρειαστούμε:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές
- 1 χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- Αλάτι θαλασσινό
- Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Λίγο μπαχάρι
- 1 ξύλο κανέλας
- Μισό ποτήρι κρασί λευκό, μοσχοφίλερο ή σαββατιανό
Για την μπεσαμέλ
- 4 κούπες γάλα
- 3 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 3 κ.σ. κόρν φλάουρ
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Λίγο πιπέρι
Για το πασπάλισμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 500 γρ. κεφαλογραβιέρα
- Λίγο φρυγανιά
- 1 αυγό
Πάμε να τον ετοιμάσουμε
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Ετοιμάζουμε τον κιμά.
- Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μισή κούπα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον κιμά, τον τσιγαρίζουμε και τον ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
- «Σβήνουμε» με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του.
- Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι και ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τέλος βάζουμε μισή κούπα τυρί τριμμένο και τον ένα κρόκο αυγού χτυπημένο και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και πιπέρια.
- Σε ταψί λαδωμένο ρίχνουμε λίγη φρυγανιά στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με τυρί. Καλύπτουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο σειρές μελιτζάνες.
- Μέσα στο κιμά ρίχνουμε μια κούπα τυρί, την υπόλοιπη φρυγανιά και ένα ασπράδι χτυπημένο. Ανακατεύουμε και τον απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια πάνω από τις μελιτζάνες.
- Πάνω από τον κιμά βάζουμε λίγες μελιτζάνες ακόμα και αδειάζουμε την μπεσαμέλ. Την απλώνουμε στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τυρί και φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-45 λεπτά στους 200ο C.
- Bγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το όμορφο καφέ στο Παρίσι που μπορείς να στείλεις γράμμα στον μελλοντικό εαυτό σου
Πριν 6 ώρες
Όπως παλιά
Τα πιο ξεχωριστά αρώματα με νότες τριαντάφυλλου
Πριν 6 ώρες
Αν σου αρέσουν τα τριαντάφυλλα, θα τα λατρέψεις αυτά τα αρώματα!
6 προτάσεις μακιγιάζ για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Πριν 6 ώρες
Είναι διακριτικά και θα αναδείξουν υπέροχα τα χαρακτηριστικά σου!
Οι 10 πιο δημοφιλείς designer bags που είναι πάντα διαχρονικές
Χτες
Είναι περιζήτητες και παραμένουν στη μόδα κάθε σεζόν
Τα πιο όμορφα λουλούδια για να χαρίσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Χτες
Ένα μπουκέτο λουλούδια είναι πάντα μια γλυκιά χειρονομία που σίγουρα βρίσκει ανταπόκριση!
Το μυστικό της Τζένης Μελιτά για γυμνασμένο σώμα θέλει μόλις 30 λεπτά
Προχτές