E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαξίμου: Δεν παγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις με την Άγκυρα

Μαξίμου: Δεν παγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/12/2019 | 18:52

«Δεν παγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία» διευκρινίζουν πηγές του μεγάρου Μαξίμου σε αντίθεση με όσα υποστήριζαν νωρίτερα πηγές του υπ. Αμυνας.

Τουναντίον, όπως σημείωναν από το Μαξίμου, συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις με την Αγκυρα και αναμένεται να οριστούν οι ημερομηνίες συνάντησης ανάλογα με την πρόοδο των συζητήσεων. «Δεν θα παγώναμε τα ΜΟΕ λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με Ερντογάν» έσπευδαν μάλιστα να προσθέσουν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, πηγές του Πενταγώνου διοχέτευσαν την πληροφορία ότι ως απάντηση στις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας «παγώνουν» οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα ΜΟΕ, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν μέσα στον μήνα στην Αθήνα. Οπως σημείωναν μάλιστα, στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει η εκτίμηση ότι ο διάλογος με την Άγκυρα για τα ΜΟΕ είναι περιττός μετά και τις τελευταίες τουρκικές κινήσεις και ειδικά τη συμφωνία με τη Λιβύη.

Μητσοτάκης για Ερντογάν: Προς το συμφέρον της Τουρκίας να αναδιπλωθεί

Σημειώνεται ότι κατά την αυριανή συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας: «Θα θέσω στον πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες. Η στάση της Τουρκίας οδηγεί στη διπλωματική της απομόνωση», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε συνεργάτες του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Σε ό,τι αφορά στην ουσία του ζητήματος», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες: Η απόπειρα της Τουρκίας να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες νησιών -όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κάρπαθος, το Καστελόριζο- με τεχνάσματα όπως άκυρα διμερή μνημόνια δεν παράγει διεθνώς έννομα αποτελέσματα. Δεν μπορεί, δηλαδή, να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας, που είναι εδραιωμένα στο Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα στο Δίκαιο της Θάλασσας».

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα ‑ Συγκρούστηκαν δύο μοτοσυκλέτες

Ελλάδα Πριν 8 ώρες

Στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη Βραΐλα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (1/9) τροχαίο με τρεις νεκρούς.

Έκλεψαν 18.000 λίτρα μπύρας – Η επική απάντηση της εταιρείας που έκανε την κλοπή διαφήμιση

Ελλάδα Πριν 8 ώρες

Από κέντρο διανομής στις ΗΠΑ άγνωστοι αφαίρεσαν συνολικά 18.144 λίτρα μπύρας, με την εταιρεία να προσφέρει αμοιβή για την επιστροφή της.

Κυψέλη: «Δεν είχα τη δύναμη να θάψω το μωρό», λέει ο πατέρας ‑ Αύριο απολογούνται οι συλληφθέντες

Ελλάδα Πριν 8 ώρες

Δεν έχουν τέλος τα φρικιαστικά στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη.

Τρόμος στην Times Square με δύο νεκρούς – Αστυνομικοί σκότωσαν γυναίκα που μαχαίρωσε περαστικούς

Ελλάδα Πριν 8 ώρες

Η 49χρονη με ψυχιατρικό ιστορικό επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς - Ένα από τα θύματα υπέκυψε στα τραύματά του - Προσοχή σκληρά βίντεο

Θρίλερ στην Κυψέλη: Τα παιδιά του ζεύγους είχαν μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία» λόγω κακοποίησης

Ελλάδα Πριν 8 ώρες

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη φρικώδη υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες, μετά την ανακάλυψη του νεκρού

Tupac: Δικαίωση μετά από 30 χρόνια ‑ Ένοχος κρίθηκε ο Ντουέιν Ντέιβις, ο μόνος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του

Ελλάδα Πριν 8 ώρες

Ο πρώην αρχηγός συμμορίας κατηγορήθηκε πως έστησε την ενέδρα του 1996 - Οι δικές του αφηγήσεις στάθηκαν καθοριστικές για την καταδίκη

Ελλάδα ‑ Ισπανία 108‑106: Η Εθνική σώθηκε στην παράταση για το Μουντομπάσκετ

Ελλάδα Χτες

Η Εθνική Ελλάδας έχασε προβάδισμα 11 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά με Μήτογλου και Ντόρσεϊ σε ρεκόρ καριέρας πήρε κρίσιμη νίκη στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέττε Μάριτ: Ο λόγος που έλειψε από τη μνήμη του Χάραλντ και η πρώτη της εμφάνιση ως βασίλισσα

Ελλάδα Χτες

Η σύζυγος του νέου βασιλιά Χάακον βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης μετά τη μεταμόσχευση πνεύμονα που υπέστη τον Ιούνιο.

Νετανιάχου για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: «Αμεση συνέχεια» της συμμαχίας με Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σχολίασε τη συμφωνία ασφαλείας ύψους 3 δισ. ευρώ, την ώρα που ο Νίκος Δένδιας μιλά για ριζική μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο διασώστης αποκαλύπτει τα τελευταία της λόγια, 29 χρόνια μετά

Ελλάδα Χτες

Στις 31 Αυγούστου 1997 η «Πριγκίπισσα του Λαού» σκοτώθηκε σε τροχαίο στη σήραγγα Αλμά του Παρισιού, μαζί με τον Ντόντι Φαγιέντ και τον οδηγό Ανρί Πολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.