E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο παρκαδόρος που σκότωσε την ευγενική οδοντίατρο από οίκτο

Η εκτέλεση κατά παραγγελία που ταρακούνησε την Ελλάδα

Ο παρκαδόρος που σκότωσε την ευγενική οδοντίατρο από οίκτο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ιανουάριος του 1994, το σύνολο του τύπου ασχολείται με το άψυχο κορμί της 40χρονης οδοντιάτρου, που βρέθηκε πυροβολημένη. Η δολοφονία της επισκιάζει οποιαδήποτε άλλη είδηση. Το έγκλημα εξιχνιάζεται γρήγορα από την Ελληνική αστυνομία, και η ελληνική κοινωνία παγώνει από το λόγο του εγκλήματος.

Η Γιόλα Βαγενά ήταν μια πολύ πετυχήμενη οδοντίατρος, δυναμική, όμορφη, με άριστη οικονομική κατάσταση, παντρεμένη με τον γιατρό Π. Κ. 

Όλα όμως ανατρέπονται στη ζωή της, όταν ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της, διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με μια νεαρή νοσοκόμα. Καταρρέει, χάνει τον έλεγχό της- για τη Γιόλα, ο άντρας της ήταν όλος της ο κόσμος. Ο γάμος της διαλύεται, παρακολουθείται από ψυχίατρο, στηρίζεται από την οικογένεια της, και ενώ δείχνει κάποια βελτίωση, δεν έχει καταφέρει να συνέλθει. Έχει πεθάνει ψυχικά και έχει αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή της.

Δεν έχει όμως τη δύναμη να το κάνει μόνη της, και ζητάει τη βοήθεια φίλων και συγγενών. Φυσικά δεν βρίσκει ανταπόκριση, και η οικογένειά της κάνει τα πάντα για να τη προστατεύσει από το άρρωστο πλέον μυαλό της. Η αδελφή της δήλωσε πως της ζητούσε επίμονα να την πετάξει από την ταράτσα του πατρικού τους.

Μετά το έγκλημα που αποκαλύφθηκε, και άλλες τέτοιες ιστορίες βγήκαν στο φως, η πιο χαρακτηριστική είναι ότι είχε ζητήσει από ηλεκτρολόγο να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στο σπίτι της, ώστε να πεθάνει από ηλεκτροπληξία. 

Οι συνεδρίες με τον ψυχολόγο συνεχίζονται, και έτσι η Γιόλα επιστρέφει στη δουλειά γιατί θα την βοηθούσε στη βελτίωση της ψυχικής της υγείας. Απέναντι από το ιατρείο της υπάρχει ένα υπαίθριο πάρκινγκ όπου αφήνει το αυτοκίνητό της.

Εκεί συνδέεται φιλικά με το φύλακα του πάρκινγκ Ματθαίο Μονσελά. Συνομήλικος και μοναχικός, αμέσως βρίσκουν κοινά σημεία. Προσφέρεται να του φτιάξει την οδοντοστοιχία και εκεί του εξομολογείται την πρόθεση της να αυτοκτονήσει. Ξεκίνησαν μια ιδιαίτερη σχέση, κάνοντας βόλτες αμέτρητες ώρες, μιλώντας για τις προσωπικές του ζωές.

 

Εκεί του ζητάει να τη σκοτώσει για να λυτρωθεί. Έχει αγοράσει και όπλο και αρχίζουν να κάνουν πρόβες το έγκλημα. Κάπως έτσι φτάσαμε στο έγκλημα, σε μια από τις συνηθισμένες τους βόλτες σε μια ερημική τοποθεσία, μετά από μια φορτισμένη στιγμή ο Μονσελας την πυροβολεί και η Γιόλα πέφτει νεκρή στο έδαφος.

Ο Μονσελάς πηγαίνει κανονικά στην εργασία του, αλλά η αστυνομία δεν αργεί να φτάσει στα ίχνη του. Και τότε ξετυλίχθηκε όλη δραματική ιστορία της Γιόλας. Στη δίκη ο Μονσελάς κατηγόρησε τον σύζυγό της, σαν ηθικό αυτουργό, την είχε καταστρέψει και αδιαφορούσε.

Το δικαστήριο βρισκόταν σε σύγχηση, ήταν η πρώτη κατά παραγγελία δολοφονία στην Ελλάδα. Ο τύπος διχασμένος. Πολλοί ζητούν τη παραδειγματική τιμωρία του Μονσελά, αλλά από την απολογία του φάνηκε ότι νοιαζόταν το θύμα και του είχε γίνει πλύση εγκεφάλου.

Η ποινή 12 χρόνια φυλακή, αλλά αποφυλακίστηκε σε 4, λόγω πρότερου έντιμου βίου. Προσπάθησε να ενταχθεί ξανά στη κοινωνία, αλλά τα πράγματα ήταν δύσκολα για αυτόν. Παντού πόρτες κλειστές. Οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να ζει σε σπηλιές εκτός Αττικής.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι συμβαίνει κάθε φορά που πετάμε πλαστικά; Kαταλήγουν στο πιάτο μας

Πριν λίγο

«Πνίγουν» τις θάλασσες και τα τρώμε

Τι συμβαίνει στη Δανία αν δεν έχεις παντρευτεί μέχρι τα 25

Πριν λίγο

Μια παράδοση που έχει μετατραπεί σε πλάκα

Πόσο βαθύς είναι ο ωκεανός στην πραγματικότητα

Πριν λίγο

Αν νομίζετε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τη θάλασσα, τότε θα εκπλαγείτε

Η διάσημη τραγουδίστρια που δολοφονήθηκε μπροστά σε εκατοντάδες θαυμαστές της

Χτες

Τραγική κατάληξη! Ένας θαυμαστής την πυροβόλησε θανάσιμα ενώ υπέγραφε αυτόγραφα!

Σήμερα έμαθα: Όταν ο Τσορτσιλ και ο Στάλιν τα έπιναν μέχρι τις 3 το πρώι

Χτες

Μια αξιοσημείωτη συνάντηση για διαφορετικούς λόγους

Σαν σήμερα: Το άγνωστο πραξικόπημα στην Αρχαία Αθήνα

Χτες

Εκδηλώθηκε στις 9 Ιουνίου του 411 π.Χ.

Η μυστηριώδης δολοφονία του «κοριτσιού των πούρων» που παρέμεινε ανεξιχνίαστη

Προχτές

Η αληθινή ιστορία που ενέπνευσε τον Πόε να γράψει μια ιστορία μυστηρίου

Η Lex ζει τη ζωή σε neon χρώματα και κάνει εικόνες όσα θέλουμε να πούμε

Προχτές

Η καλλιτέχνις που μας έκανε εντύπωση

Σαν σήμερα: 400 Έλληνες ξεκινούν για τον πόλεμο της Κορέας

Προχτές

Στα τρία χρόνια του πολέμου, συνολικά 4.000 Έλληνες στρατιώτες εστάλησαν στην ασιατική χώρα

Ο βίαιος θάνατος της γυναίκας που οδήγησε στο να αλλάξουν τα βαγόνια των τρένων στην Αγγλία

Πριν 3 μέρες

Πώς η δολοφονία της Deborah Linsley συνέβαλλε στο να αλλάξει η διαρρύθμιση στα τρένα

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.