E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί ο Έβρος θωρακίζεται με 20 διμοιρίες ΜΑΤ

Ετοιμαζόμαστε για θερμό καλοκαίρι

Γιατί ο Έβρος θωρακίζεται με 20 διμοιρίες ΜΑΤ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/5/2020 | 09:03

Έτοιμοι για ένα «θερμό καλοκαίρι» στα σύνορα με τη γειτονική Τουρκία δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία, δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να διαφυλάξει τα ελληνικά συμφέροντα και εδάφη.

Το πλάνο περιλαμβάνει την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων κατά μήκος του Έβρου, καθώς και μία σειρά μέτρων, τα οποία θα αφορούν ολόκληρο το φάσμα των συνόρων με τη γειτονική χώρα. Ο υπουργός 'Άμυνας δήλωσε ότι υπάρχει πληροφόρηση για σχέδιο πίεσης προς την Ελλάδα από την πλευρά της Άγκυρας, τονίζοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες από την ελληνική πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τη νευραλγική περιοχή του Έβρου, το πλάνο ξεκινά με την ενίσχυση των διμοιριών των ΜΑΤ, μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορωνοϊό στον Έβρο αλλά και την αλλαγή των δυνάμεων που βρίσκονταν μέχρι τώρα στη συνοριακή γραμμή, όπως αποφάσισε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, η τρίμηνη απόσπαση των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή έληξε και θα αντικατασταθούν με νέες, ενώ παράλληλα θα διπλασιαστούν οι διμοιρίες από δυνάμεις που θα φθάσουν στον Έβρο από όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, από τις 10 διμοιρίες που υπάρχουν στη συνοριακή γραμμή βαθμιαία θα γίνουν 20 και έτσι, για παράδειγμα, ενώ υπάρχει μια διμοιρία από την Αθήνα θα πάνε δυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, θα ενισχυθούν οι περιπολίες έτσι ώστε αν υπάρξει μια ενδεχόμενη μαζική είσοδος μεταναστών να υπάρχουν διαθέσιμες δυνάμεις σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάσταση.

Συνολικά, εκτός από τις δέκα επιπλέον διμοιρίες των ΜΑΤ που αναμένεται να μεταβούν στον Έβρο στις δυνάμεις θα προστεθούν και άλλοι 100 αστυνομικοί από όλες τις Διευθύνσεις της χώρας.

Παναγιωτόπουλος: Προετοιμαζόμαστε για θερμό καλοκαίρι με την Τουρκία

Ο συναγερμός στον Έβρο δεν έληξε με την εκτόνωση της κρίσης τον περασμένο Μάρτιο, τόνισε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε ο υπουργός, υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ενταθεί η πίεση στα σύνορά μας το επόμενο διάστημα, λόγω δηλώσεων που έχουν γίνει από την άλλη πλευρά.

«Παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού.» Σκοπός να ενισχυθούν περισσότερο τα φυσικά εμπόδια στον Έβρο, επεσήμανε.

Σχετικά με το ζήτημα του φράκτη στον Έβρο και τα ψευδή δημοσιεύματα ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «το θέμα στον Έβρο το έκλεισε χτες (25/5) ο πρωθυπουργός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ελλάδα προστατεύει και ασφαλίζει τα σύνορά της. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ο φράκτης θα κατασκευαστεί.», τόνισε με έμφαση.

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ο υπουργός είπε πως «στη θάλασσα έχουμε εντείνει την αποτρεπτική μας παρουσία. Είναι δύσκολο πεδίο η θάλασσα.»

Όσον αφορά τις υπερπτήσεις ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Δε φοβόμαστε. Ούτε εγώ, ούτε οι ένοπλες δυνάμεις. Προετοιμαζόμαστε και έχουμε καθημερινή συνεργασία με το ΥΠΕΞ για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε.»

Για το θέμα με τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης ο υπουργός επεσήμανε: «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να αποτρέψουμε αυτές τις συμπεριφορές και προσβολές των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε αναστολή η παιδίατρος για την υπόθεση του βρέφους που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στο Ρίο

Χτες

Διατάχθηκε ΕΔΕ για την εφημερία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου – Σταθερή η κατάσταση του 5μηνου στη ΜΕΘ Πατρών

Πόρισμα ΕΜΠ για τη φονική έκρηξη στα Τρίκαλα: Διαβρωμένος σωλήνας χωρίς αντιδιαβρωτική προστασία

Χτες

Το πόρισμα του ΕΜΠ παραδόθηκε στις δικαστικές Αρχές και θα χρησιμοποιηθεί στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης στα Τρίκαλα

Αντριου Μαουντμπάντεν Ουίνδσορ: Το Παλάτι του απαγόρευσε να κάνει ιππασία στα βασιλικά κτήματα

Χτες

Το βρετανικό Παλάτι έχει έρθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά τη σύλληψη και την έρευνα σε βάρος του αδελφού του βασιλιά Καρόλου

Πάτρα: Καθαρή η μαγνητική του 5 μηνών βρέφους που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα

Χτες

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για την πορεία υγείας του 5 μηνών βρέφους που έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα

Ισπανία: Αντιδράσεις για τον διπλασιασμό του τουριστικού φόρου ‑ Τα έσοδα θα πάνε για το στεγαστικό

Χτες

Οι επισκέπτες ξενοδοχείων πέντε αστέρων θα μπορούσαν να χρεωθούν έως και 15 ευρώ τη βραδιά και οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων θα συνεχίσουν να πληρώνουν περίπου 6 ευρώ

Καρυστιανού: Πριν από το καλοκαίρι η ανακοίνωση του κόμματος – «Μας ζορίζει η ονομασία»

Χτες

Τι αποκάλυψε η ίδια σε συνέντευξής της στην εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» στο OPEN

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας: Διασωληνωμένος στο Τζάνειο 22χρονος

Χτες

Ο 22χρονος πήγε αρχικά το βράδυ της τρίτης στο νοσοκομείο Πύργου οπού και διασωληνώθηκε, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Σκέψεις για ρύθμιση ‑ ανάσα με περισσότερες δόσεις για χρέη προς την εφορία

Χτες

Ποιοι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση και ποιοι θα την χάσουν

Αθώοι κρίθηκαν επτά κατηγορούμενοι στη Θεσσαλονίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό 20χρονου οπαδού, που έπεσε σε κώμα

Χτες

«Η μνήμη μου σταματάει στην Καμάρα είπε στην κατάθεσή του το θύμα, που δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τους επτά κατηγορούμενους με αποτέλεσμα να αθωωθούν

Ρίο: Ξέφυγε τον κίνδυνο το μωρό με μηνιγγίτιδα από τη Ζάκυνθο

Χτες

Ενθαρρυντικό είναι ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση

Ρώμη: Πεθερός επιτέθηκε με μπαλτά στη νύφη του στη μέση του δρόμου

Χτες

Ο 85χρονος, κρατώντας μπαλτά, της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, προκαλώντας της τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.