E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Πέθανε η Ρίτα Σακελλαρίου

Στις 6 Αυγούστου του 1999

Σαν σήμερα: Πέθανε η Ρίτα Σακελλαρίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Πρόκειται για μια από τις πιο γνήσιες και αναγνωρίσιμες λαϊκές φωνές της ελληνικής μουσικής. Αγαπήθηκε πολύ από ελληνικό κοινό και την δεκαετία του ’80, το όνομά της ήταν ανάμεσα στα κορυφαία της αθηναϊκής νύχτας.

Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1934 στην Σητεία της Κρήτης. Ο πατέρας της πέθανε στον Εμφύλιο και αναγκάστηκε να παντρευτεί πολύ μικρή. Μόλις 14 χρονών. Απέκτησε δυο παιδιά αλλά λίγο αργότερα πήρε διαζύγιο. Έπιασε δουλειά ως εργάτρια. Δούλεψε στα Λιπάσματα, στο εργοστάσιο του Παπαστράτου και στη χωματερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγαπούσε πολύ το τραγούδι. Και για αυτό αποφάσισε να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Πέραμα. Εκεί την άκουσε ο Στέλιος Χρυσίνης και της ζήτησε να πει τα δικά της τραγούδια. Από τότε η πορεία της ήταν διαρκώς ανοδική.

Πήγε στις Τζιτζιφιές και στο Φαληρικό, όπου έκανε δεύτερες φωνές στον Τσιτσάνη και στον Παπαϊωάννου. Συνεργάστηκε μαζί τους 8 χρόνια μέχρι που έγινε πρώτο όνομα στο ξακουστό μαγαζί της Λεωφόρου Συγγρού, «Τριάνα» του Χειλά, με το τραγούδι «Ιστορία μου, Αμαρτία μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παντρεύτηκε δεύτερη φορά τον παλαιστή Στέφανο Σιδηρόπουλο, με τον οποίο απέκτησε ακόμα τρία παιδιά. Άνοιξαν μαζί το κέντρο «Κουιν Αν» στην Εθνική Οδό. Από εκεί πέρασαν τεράστιες προσωπικότητες, όλες για να θαυμάσουν την Ρίτα. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Σπύρος Άγκνιου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μελίνα Μερκούρη, ο Αντώνη Κουίν κ.α. Όλοι πήγαιναν να ακούσουν σουξέ όπως το «Αν κάνω άτακτη ζωή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστός θαμώνας του μαγαζιού ήταν και ο Αντρέας Παπανδρέου, που κάθε φορά της ζητούσε να του τραγουδήσει το «Αυτός ο άνθρωπος, αυτός».

Η ιστορία του κέντρου και ο γάμος της με τον Σιδηρόπουλο, κράτησαν και τα δυο πέντε χρόνια. Πήγε στην «Νεράιδα» μαζί με την Άννα Βίσση. Εκεί γνωρίστηκε με τον Νίκο Καρβέλα, ο οποίος της πρότεινε να της γράψει τραγούδια. Ο δίσκος έγινε, αλλά η Ρίτα δεν περίμενε ποτέ να γίνει επιτυχία το τραγούδι «Η Γάτα». Ακολούθησαν τα τραγούδια «Αυτός ο έρωτας, αυτό το αγόρι», αλλά και το «Εγώ δεν πάω Μέγαρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρίτα Σακελλαρίου πέθανε στις 6 Αυγούστου του 1999, σε ηλικία 65 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο. Μέχρι σήμερα, οι νέες γενιές τραγουδούν τα σουξέ της και θεωρείται ακόμα μια από τις καλύτερες γυναικείες λαϊκές φωνές όλων των εποχών.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.