E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Ελισάβετ έβαλε στο μάτι το Μον Ρεπό

Θέλει να το κάνει... Μπάκινγκχαμ!

Η Ελισάβετ έβαλε στο μάτι το Μον Ρεπό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/4/2013 | 00:00

Αντιδράσεις προκαλεί στην Κέρκυρα δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί το ιστορικό ανάκτορο Μον Ρεπό, αφού στην αγορά του real estate είναι γνωστό ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα άφηνε ασυγκίνητο το βρετανικό παλάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από παρθένες παραλίες, παλάτια, ολόκληρα νησιά, ακόμη και την Πρεσβεία της στο Λονδίνο, μια χώρα σε κρίση, η Ελλάδα, πουλά τα περιουσιακά της στοιχεία», γράφει η δημοσιογράφος Χάριετ Αλεξάντερ στην αγγλική εφημερίδα, η οποία λειτουργεί ανελλιπώς από το 1855 και πουλά καθημερινά 650.000 φύλλα, είναι εγνωσμένου κύρους και οι ειδήσεις της αποτελούν πηγή για χιλιάδες άλλα ΜΜΕ παγκοσμίως.

Το Μον Ρεπό, το κτήμα στο οποίο έκαναν τις διακοπές τους οι βασιλικές οικογένειες που πέρασαν από την Ελλάδα τα τελευταία 180 χρόνια, περιλαμβάνει, εκτός από το πανέμορφο παλάτι, μία έκταση άνω των 250 στρεμμάτων με μοναδικούς κήπους, αλλά και με μεγάλη αρχαιολογική αξία, καθώς το κτήμα βρίσκεται στην περιοχή της Παλαιόπολης, με ευρήματα που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.Χ.

Πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής κάνουν λόγο για ένα προβοκατόρικο άρθρο, καθώς, όπως αναφέρει παράγοντας της Κέρκυρας που γνωρίζει καλά την ιστορία του ακινήτου, το δημοσίευμα εκφράζει τους μύχιους πόθους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει το Μον Ρεπό, καθώς το θεωρεί κτήμα της. Εκεί γεννήθηκε άλλωστε ο Φίλιππος Μαουνμπάντεν, ο μετέπειτα δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, παρά τους διακαείς πόθους, το μοναδικό αυτό στολίδι για την Κέρκυρα και για όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να πουληθεί, καθώς, όπως λένε οι άνθρωποι που ζουν στο νησί, οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες. Από την άλλη είναι δύσκολο να γίνει μια τέτοια αγοραπωλησία, καθώς το ακίνητο έχει μεγάλη ιστορική και αρχαιολογική αξία.

Στα 250 και πλέον στρέμματα βρίσκεται αρχαιολογικός χώρος, επομένως δεν μπορεί να υπάρξει διαδικασία πώλησης.

Τέλος, ειδικοί της αγοράς ακινήτων τονίζουν ότι ένα τέτοιο ακίνητο δεν έχει… τιμή. Δεν μπορεί, δηλαδή, να μπει σε διαδικασία εκποίησης, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να το αποτιμήσει με εκτιμητικά μοντέλα που λειτουργούν στο υπόλοιπο real estate.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.