E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/11/2025 | 16:36

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία, η έκκληση που απηύθυνε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Φαμπιέν Μαντόν του προς τους δημάρχους της χώρας να προετοιμάσουν τους πολίτες για τις απώλειες - ανθρώπινες και οικονομικές - ενός ενδεχόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Η δήλωσή του συνάντησε την άμεση καταδίκη από μεγάλα πολιτικά κόμματα, τα οποία υπογράμμισαν τη διαφωνία τους ως προς την ανάγκη προετοιμασίας για πόλεμο και την εκτίμηση που εξέφρασε για τη Ρωσία ως απειλή για τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των Γάλλων δημάρχων στο Παρίσι, ο στρατηγός Μαντόν, απευθυνόμενος στους τοπικούς αξιωματούχους, δήλωσε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να «δεχτούν τη δυστυχία για να προστατεύσουν αυτό που είμαστε». «Έχουμε όλη τη γνώση και όλη την οικονομική και δημογραφική δύναμη για να αποτρέψουμε το καθεστώς της Μόσχας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι αν η Γαλλία δεν είναι έτοιμη «να αποδεχτεί την απώλεια των παιδιών της και να υποφέρει οικονομικά, καθώς οι προτεραιότητες θα δοθούν στην παραγωγή άμυνας, τότε κινδυνεύουμε».

Οι δηλώσεις του στρατηγού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα, με την αριστερή και τη δεξιά πτέρυγα του πολιτικού φάσματος να εκφράζουν την αντίθεσή τους. Ο ηγέτης της σκληρής Αριστεράς, Ζαν-Λυκ Μελανσόν, εξέφρασε τη «συνολική διαφωνία» του με τον Μαντόν μέσω ανάρτησης στο X, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δουλειά του στρατηγού να «προβλέπει θυσίες που θα προκύψουν από τις διπλωματικές αποτυχίες μας». Ο Μελανσόν υπενθύμισε ότι το κόμμα του, «Ανυπότακτη Γαλλία», μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα, ήταν οι μόνοι που ψήφισαν κατά της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φαμπιέν Ρουσέλ, ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος, κατηγόρησε τον Μαντόν για «πολεμοχαρή στάση». Και τα δύο κόμματα εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την πολιτική της Γαλλίας απέναντι στη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Από την άλλη πλευρά, ο Σεμπαστιέν Σενί, βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν, δήλωσε σε συνέντευξή του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό LCI ότι ο Μαντόν «δεν έχει νομιμότητα» να κάνει τέτοιες δηλώσεις και ότι ανησυχεί μήπως αυτές αντικατοπτρίζουν τη σκέψη του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο στρατηγός Μαντόν, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία του επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων νωρίτερα φέτος, είχε προειδοποιήσει και στο παρελθόν ότι η Γαλλία πρέπει να προετοιμαστεί για ένα «σοκ» με τη Ρωσία τα επόμενα «τρία ή τέσσερα χρόνια», και οι δηλώσεις του συνεχίζουν να προκαλούν διχασμό στην πολιτική σκηνή.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει φέτος

Πριν 9 ώρες

Πώς θα δοθούν 300.000 επιταγές

Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» στο υπουργικό συμβούλιο η αύξηση – Τα σενάρια

Πριν 9 ώρες

Το πιθανό εύρος της αύξησης, οι επιπτώσεις σε μισθούς και επιδόματα και το οικονομικό πλαίσιο της απόφασης

Μυστηριώδη βίντεο στα social media του Λευκού Οίκου προκαλούν ερωτήματα

Πριν 9 ώρες

Προαναγγέλλουν χτύπημα κατά του Ιράν;

Πληροφορίες για χτύπημα με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο

Πριν 9 ώρες

Αναφέρθηκαν ζημιές στον κινητήρα και στο κατάστρωμα του πλοίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες.

Βόλος: Δεν αναγνωρίζονταν οι σοροί των θυμάτων ‑ Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι ο 39χρονος

Πριν 9 ώρες

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/3) στην Αγία Παρασκευή Βόλου

Πηγάδι του Διαβόλου: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία με τον 34χρονο δύτη στη Βουλιαγμένη

Πριν 9 ώρες

Η δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης και οι συνθήκες στο υποθαλάσσιο σπήλαιο που εξετάζονται από τους ειδικούς

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Χτες

Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Χτες

Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Χτες

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Χτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Χτες

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.