E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επίθεση στο Μετρό: Σύλληψη κι ενός αστυνομικού ‑ Ο ρόλος της μητέρας των αγοριών

Οι δράστες είναι ανήλικοι και αδέρφια από την Ελλάδα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων

Επίθεση στο Μετρό: Σύλληψη κι ενός αστυνομικού ‑ Ο ρόλος της μητέρας των αγοριών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 16/1/2021 | 08:32

Στην Ασφάλεια έχουν προσαχθεί από την Παρασκευή το βράδυ οι δυο δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο Μετρό που συγκλόνισε τη χώρα.

Οι δράστες είναι ανήλικοι και αδέρφια από την Ελλάδα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων. Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ τα δυο αδέρφια δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και δεν είναι σεσημασμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και θα οδηγηθεί και αυτός στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στις αρχές είπε πως με τους φερόμενους ως δράστες είναι οικογενειακοί γνωστοί και μαζί τους επικοινώνησε η μητέρα τους ώστε να ζητήσει βοήθεια.

Την Παρασκευή (15/1) το θύμα, ο 52χρονος σταθμάρχης του Μετρό, κλήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Αθηνών και τους αναγνώρισε. Τα δυο αδέρφια ταυτοποιήθηκαν από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο βαγόνι αλλά και από κουτάκια αναψυκτικών, όπως και από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει δε, να σημειωθεί οτι η ομάδα των αστυνομικών που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υποθεσης είναι η ίδια που εξιχνίασε και την ιστορία με την επίθεση με βιτριόλι στην περιοχή της Καλλιθέας τον περασμένο Μάιο.

Ο ρόλος της μητέρας τους και η προσπάθεια συγκάλυψης

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα δύο αδέρφια, αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, πήραν το μετρό και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Απο εκεί,τηλεφώνησαν στη μητέρα τους η οποία, μετέβη στο κέντρο της Αθήνας και τους πήρε για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους στο Περιστέρι. Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και του ζήτησαν να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την υπόθεση. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε οτι ο αστυνομικός, τους συμβούλευσε να ισχυριστούν οτι δέχθηκαν επίθεση απο τον σταθμάρχη και αντέδρασαν στο πλαίσιο της αυτοάμυνας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό

Οι δύο ανήλικοι αρχικώς επιβιβάστηκαν σε συρμό στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι με κατεύθυνση προς την Ομόνοια.

Ο 52χρονος σταθμάρχης, αντίστοιχα, επιβιβάστηκε στο τρένο από τον σταθμό «Ανθούπολη». Πριν το τρένο φθάσει στην Ομόνοια, ο άτυχος υπάλληλος έκανε παρατήρηση στους δύο νεαρούς αρχικά επειδή είχαν ανεβάσει τα πόδια τους στα απέναντι καθίσματα, ενώ στη συνέχεια τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα. Εκείνοι αντέδρασαν βρίζοντας και φτύνοντάς τον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ο 52χρονος αποβιβάστηκε από τον συρμό στην Ομόνοια, εκείνοι τον ακολούθησαν. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς, αρχικά δέχτηκε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Στη συνέχεια, οι δύο νεαροί άρχισαν να χτυπούν με κλωτσιές τον άτυχο άνδρα, όπως έχει αποτυπωθεί στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό οι δύο νεαροί δεν αποχώρησαν από τον σταθμό. Άλλαξαν αποβάθρα και ατάραχοι συνέχισαν το δρομολόγιο με τελικό σταθμό αποβίβασης το Μοναστηράκι.

Στην κατάθεσή του, ο 52χρονος περιέγραψε τους δράστες ως νεαρούς ηλικίας 17 έως 25 ετών, οι οποίοι μιλούσαν καλά ελληνικά.

Στη διάρκεια του επεισοδίου, μάλιστα, ο ένας φέρεται να προέτρεψε τον άλλο να σταματήσει να χτυπάει τον σταθμάρχη λέγοντάς του «έλα, αδελφέ, πάμε».

«Θυμάμαι ότι φώναζα “φτάνει” και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Εφαγα κάτι κλωτσιές μέσα στη μέση και σαν να μου κόπηκαν τα πόδια. Από ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδιας που ήταν εκεί κατέβηκε, αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός η Ομόνοια κι έχει πολλές εξόδους, δεν τους πρόλαβε», είπε σε συνέντευξή του ο 52χρονος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας: Διασωληνωμένος στο Τζάνειο 22χρονος

Σήμερα

Ο 22χρονος πήγε αρχικά το βράδυ της τρίτης στο νοσοκομείο Πύργου οπού και διασωληνώθηκε, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Σκέψεις για ρύθμιση ‑ ανάσα με περισσότερες δόσεις για χρέη προς την εφορία

Σήμερα

Ποιοι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση και ποιοι θα την χάσουν

Αθώοι κρίθηκαν επτά κατηγορούμενοι στη Θεσσαλονίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό 20χρονου οπαδού, που έπεσε σε κώμα

Σήμερα

«Η μνήμη μου σταματάει στην Καμάρα είπε στην κατάθεσή του το θύμα, που δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τους επτά κατηγορούμενους με αποτέλεσμα να αθωωθούν

Ρίο: Ξέφυγε τον κίνδυνο το μωρό με μηνιγγίτιδα από τη Ζάκυνθο

Σήμερα

Ενθαρρυντικό είναι ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση

Ρώμη: Πεθερός επιτέθηκε με μπαλτά στη νύφη του στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Ο 85χρονος, κρατώντας μπαλτά, της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, προκαλώντας της τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια

Έβρος: Αγωνία για την αύξηση της στάθμης του νερού

Σήμερα

«Κρίσιμες οι επόμενες ώρες» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Μπιλ Γκέιτς: Παραδέχθηκε σχέσεις με Ρωσίδες – Από ποιους ζήτησε συγγνώμη για τον Επστάιν

Σήμερα

Δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρνει στο φως όσα ειπώθηκαν σε εσωτερική συνάντηση του ιδρύματός του

Παραπέμπεται σε δίκη ο Βαρουφάκης μετά τις δηλώσεις του για τα ναρκωτικά

Σήμερα

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου 2026 - Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Τι θα περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο συσσίτιο των φαντάρων: Θα λαμβάνουν ημερησίως έως και 3.200 θερμίδες

Σήμερα

Βάσει του νέου δόγματος των Ενόπλων Δυνάμεων, θα υπάρχει διαφοροποίηση στο διατροφολόγιο των στρατεύσιμων ανάλογα με τη σωματική καταπόνηση και το στάδιο της εκπαίδευσης

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.