Η νύφη που δεν μπορεί να αποκαλύψει το πρόσωπό της
Εβραϊκός γάμος ενώπιον 25.000 καλεσμένων
Όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί, ένα από τα ζητήματα που το απασχολούν είναι πόσα άτομα θα καλέσει για να μοιραστεί τη χαρά του.
Τα νούμερα ποικίλουν συνήθως, ανάλογα με το κατά πόσο πιέζουν από πίσω οι γονείς του ζευγαριού, για να σταλούν προσκλήσεις ακόμη και σε συγγενείς που έχουν να τους δουν χρόνια!
Η περίπτωση όμως ενός πολύ νεαρού ζευγαριού υπερσυντηρητικών ορθόδοξων Εβραίων από την Ιερουσαλήμ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!
Το γάμο του 18χρονου Shalom Rokeach και της 19χρονης Hannah Batya Penet παρακολούθησαν… πάνω από 25.000 καλεσμένοι!
Μέλη της εβραϊκής κοινότητας απΆ όλο τον κόσμο παρευρέθηκαν στη γαμήλια τελετή.
Ο γαμπρός είναι σημαίνον πρόσωπο της κοινότητας, καθώς είναι ο εγγονός του ηγέτη της χασιδικής δυναστείας Belz Rebbe.
Ο Shalom Rokeach είναι ο μοναδικός εγγονός του Belz Rebbe, ο οποίος ηγείται της μεγαλύτερης χασιδικής κοινότητας σε ολόκληρο τον κόσμο. Και μιας και είναι το μοναδικό αγόρι της οικογένειας, θεωρείται και ο διάδοχός του.
Στις πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η Daily Mail αποτυπώνεται η παραδοσιακή τελετή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η νύφη δεν μπορεί να αποκαλύψει ξανά το πρόσωπό της. Το πέπλο προστατεύει την ηθική της, δίνοντάς της τη δυνατότητα να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα προς εκείνη κατά τη διάρκεια της τελετής.
Αφού παντρευτούν οι γυναίκες, ακολουθώντας τους πολύ αυστηρούς κανόνες της θρησκείας τους, φορούν μακριές φούστες και μπλούζες με μακριά μανίκια και ψηλή λαιμόκοψη, ενώ καλύπτουν τα κεφάλια τους με μαντήλια, καπέλα ή περούκες.
Οι πιο πολυπληθείς χασιδικές κοινότητες στον κόσμο βρίσκονται στο Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μικρότερες κοινότητες υπάρχουν ακόμη στον Καναδά, την Αγγλία, το Βέλγιο και την Αυστραλία.
Η ζωή των μελών τους είναι πολύ περιορισμένη και καθορισμένη από αυστηρούς κανόνες, με κύριο συστατικό την προσευχή, τη μελέτη της θρησκείας και τη δημιουργία οικογένειας, ενώ απαγορεύεται να παρακολουθούν τηλεόραση, ταινίες, να έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ και σε έντυπα με θέματα κοσμικά, προσθέτει το δημοσίευμα.