E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ATH/TECH: Το Ελληνικό κολλέγιο για τις κορυφαίες σπουδές πληροφορικής

Στα άδυτα του εκπαιδευτικού ιδρύματος που συνδυάζει την έρευνα και την επιχειρηματικότητα

ATH/TECH: Το Ελληνικό κολλέγιο για τις κορυφαίες σπουδές πληροφορικής

Από το NEWSROOM

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι υψηλή προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων, οι οποίες καλούνται να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν το διαδίκτυο, τα ψηφιακά μέσα και οι νέες τεχνολογίες. Σύμφωνα και με το πρόγραμμα Ψηφιακή Ευρώπη της Ε.Ε., ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων μπορεί να καταστεί εφικτός μόνο με την εμπλοκή ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Το ATH/TECH είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που προσφέρει σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας, συνδυάζοντας αποτελεσματικά την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα πάντα με βάση με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και της αγοράς. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Δρ. Ιωάννης Νικολακόπουλος, Academic Dean του ATH/TECH:

«Έχουμε καταφέρει να σπάσουμε το αρνητικό στερεότυπο για τα κολλέγια κινούμενοι προς δύο κατευθύνσεις: την ακαδημαϊκή αριστεία και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Είναι τα δύο χαρακτηριστικά που κάνουν τους σπουδαστές μας και τις οικογένειές τους να μας εμπιστευτούν».

Το ATH/TECH προσφέρει Bachelor of Science (Hons) in Computer Science με τρεις επιμέρους κατευθύνσεις (Computer Science, Business Informatics και Internet Computing) καθώς και πέντε προγράμματα Masters: MSc in Management of Business, Innovation & Technology, MSc in Web and Mobile Development, MSc in Advanced Software Engineering – Big Data Engineering & Data Sciences, MSc in Software Development και MSc in Software Development with Industry Placement.

ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Τα μαθήματα στο ATH/TECH γίνονται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο, ακολουθώντας τα πρότυπα του University of Sheffield και του York University, κορυφαίων πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου με διεθνή αναγνώριση και ερευνητικές διακρίσεις στον τομέα της Πληροφορικής. Παράλληλα μέσα από ένα Technical Advisory Board που απαρτίζεται από διακεκριμένες προσωπικότητες στον κλάδο της πληροφορικής, εξασφαλίζεται συνεχής επαφή με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις και η έγκαιρη προσαρμογή του προγράμματος σπουδών στις ανάγκες της πραγματικότητας.

Εκτός από όσους ξεκινούν τώρα τις σπουδές τους, το ATH/TECH απευθύνεται και σε εκείνους που θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους ή ακόμα και να κάνουν τη «μετάβαση» στην πληροφορική από άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Όπως σημειώνει ο Δρ. Ιωάννης Νικολακόπουλος:

«Αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη της αγοράς, δημιουργήσαμε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα για όσους θέλουν να κάνουν αυτή ακριβώς τη στροφή προς τον κλάδο της πληροφορικής.»

Πρόκειται για το MSc in Software Development with Industry Placement, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν αποφοιτήσει από άλλες σχολές και οι οποίοι μέσα από το μεταπτυχιακό αυτό μπορούν να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια ώστε να μεταπηδήσουν με επιτυχία στον απαιτητικό κλάδο της πληροφορικής.

Το ATH/TECH εφαρμόζει αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και μέσα από συνεχή αξιολόγηση επιλέγει εκείνους τους σπουδαστές που ανταποκρίνονται στις υψηλές προδιαγραφές που έχει θέσει. Έτσι μπορεί βάσιμα να υπερηφανεύεται ότι οι απόφοιτοί του αποτελούν τους καλύτερους στο χώρο της πληροφορικής, έχοντας στα χέρια τους τίτλους σπουδών ουσιαστικής και όχι τυπικής αξίας. Πρόκειται για πτυχία αναγνωρισμένα από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων ως επαγγελματικά ισοδύναμα με πτυχία των ΑΕΙ.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με δεδομένο το σημαντικό έλλειμα σε επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης (τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο), oι σπουδές στο ATH/TECH προσφέρουν πληθώρα ευκαιριών επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Γι’ αυτό το λόγο, εκτός από το προσεκτικά δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το ATH/TECH έχει δώσει ιδιαίτερη βάση στην επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών του.

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Απασχολησιμότητας του ATH/TECH, που λειτουργεί με την υποστήριξη της Code.Hub, έχει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό της επαγγελματικής πορείας και την υλοποίηση μιας επιτυχημένης καριέρας για σπουδαστές και αποφοίτους. Μέσα από τη δομή αυτή οι σπουδαστές λαμβάνουν καθοδήγηση για να αποκτήσουν μια ρεαλιστική εικόνα της επιχειρηματικής πραγματικότητας και να σχεδιάσουν τη σωστή ακαδημαϊκή τους πορεία, και συνεπώς την μελλοντική τους καριέρα.

Παράλληλα το ATH/TECH μέσα από τις μακροχρόνιες συνεργασίες που έχει δημιουργήσει με ένα μεγάλο δίκτυο εργοδοτών από ένα ευρύ φάσμα ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών και οργανισμών. Όπως σημειώνει ο Βασίλης Βέλκος, Διευθυντής του Γραφείου Σταδιοδρομίας και Απασχολησιμότητας του ATH/TECH:

«Μόλις αποφοιτήσουν οι σπουδαστές, συντάσσουμε ένα booklet με τα βιογραφικά τους και το στέλνουμε στο δίκτυο επιχειρήσεων που συνεργαζόμαστε. Έτσι εξασφαλίζουμε την ιδανική σύνδεση των σπουδαστών μας με ευκαιρίες απασχόλησης στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων τους».

Tο ATH/TECH προσφέρει στους σπουδαστές του μέσω της Code.hub, τη δυνατότητα να συμμετέχουν χωρίς κόστος σε παράλληλες τεχνικές εκπαιδεύσεις. Με τον τρόπο αυτόν αποκτούν «hands on» εμπειρία και διευρύνουν το δίκτυό τους γνωρίζοντας ανθρώπους και στελέχη επιχειρήσεων του χώρου.

Κάθε σπουδαστής του ATH/TECH έχει έναν μέντορα από την ομάδα των καθηγητών, λαμβάνοντας προσωποποιημένη καθοδήγηση για να εκπληρώσουν με επιτυχία την ακαδημαϊκή τους πορεία. Έχει όμως κι ένα μέντορα από την ομάδα των recruiters της Code.hub για να λάβει υποστήριξη στην προετοιμασία του για να μπει στην αγορά εργασίας.

Για το σκοπό αυτό, οι σπουδαστές παρακολουθούν σεμινάρια και workshops για την ανάλυση της αγοράς εργασίας, τη συγγραφή βιογραφικού, την παρουσία τους στο LinkedIn και την προετοιμασία τους για συμμετοχή σε επαγγελματικές συνεντεύξεις. Ιδιαίτερη αξία έχουν και οι συναντήσεις “Meet The Experts” που γίνονται σε τακτική βάση με ομιλητές έμπειρα στελέχη HR από μεγάλες εταιρίες κι από ανερχόμενες startups αλλά και τα community meetups με απόφοιτους και στελέχη εταιριών πληροφορικής.

Μέσα από αυτό το πλέγμα δράσεων, οι σπουδαστές του ATH/TECH είναι μέλη της κοινότητας της πληροφορικής πριν καν αποφοιτήσουν.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το ATH/TECH στεγάζεται στο επιβλητικό βιοκλιματικό μπλε κτήριο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 205 που σχεδίασε ο Αλέξανδρος Τομπάζης. Το κτήριο είναι ριζικά ανακαινισμένο και εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας: tech corners, 3d printers, VR sets, laser cutters και beacons που στέλνουν στο κινητό των σπουδαστών ενημέρωση σε real time για κάθε τι ενδιαφέρον που συμβαίνει και τους αφορά. Για χρήση και πειραματισμό από τους σπουδαστές υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις Smart Home. Όπως σημειώνει ο Βασίλης Βέλκος:

«Το campus της λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι πραγματικό υπόδειγμα πανεπιστημίου, ακόμα και σε σύγκριση με τα πρότυπα που ακολουθούν αντίστοιχοι χώροι πανεπιστημίων του εξωτερικό».

Ο στόχος του ATH/TECH είναι το campus να αποτελεί ένα χώρο φιλόξενο. Διαθέτει μια εντυπωσιακή lounge area, playroom για τους σπουδαστές, πρωτοποριακό αμφιθέατρο και ενημερωμένη βιβλιοθήκη με πρόσβαση σε διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις δεδομένων.

Παράλληλα όμως με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις το ATH/TECH αξιοποιεί καινοτόμες διαδικασίες για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα μαθήματα βιντεοσκοπούνται (τηρώντας όλες τις παραμέτρους περί ιδιωτικότητας) και είναι διαθέσιμα στους σπουδαστές, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων και εξ αποστάσεως. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στο ATH/TECH να ανταπεξέλθει άμεσα στην περίοδο της πανδημίας, συνεχίζοντας τη λειτουργία του μέσω των ψηφιακών εργαλείων που διαθέτει στους σπουδαστές του και χωρίς να χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα.

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το ATH/TECH φιλοξενεί στις τάξεις του σπουδαστές και από το εξωτερικό (καθώς τα μαθήματα γίνονται στην Αγγλική γλώσσα), κάνοντας πράξη τον λεγόμενο «εκπαιδευτικό τουρισμό». Δίνει όμως την ευκαιρία και σε νέους από την Ελλάδα να σπουδάσουν στον κλάδο της πληροφορικής, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από τη χώρα.

O Χάρης Δασκαλάκης, ιδρυτής του ATH/TECH, εξηγεί πως αυτό είναι εφικτό γιατί όραμα και βασικός στόχος όλης της ομάδας είναι το ίδρυμα να στέκεται επάξια στην κορυφή του είδους του, ακόμα και σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη δημόσια ή ιδιωτική πρωτοβουλία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα ο κ. Δασκαλάκης δεν κρύβει τη διάθεσή του για επέκταση σε νέες ειδικότητες και αντικείμενα:

«Οραματίζομαι το Athens Tech ένα μεγάλο κολλέγιο με πολλούς σπουδαστές σε νέες ειδικότητες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, το Cybersecurity, το Engineering Management και οι ψηφιακές λύσεις για τη Ναυτιλία».

Με το βλέμμα στο μέλλον (και την post-covid εποχή) το ATH/TECH σχεδιάζει ήδη ενεργά την επέκτασή του με ένα δεύτερο Campus, για να στεγάσει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για τάξεις, εργαστήρια και νέους σπουδαστές.

Πάνω από όλα όμως οι άνθρωποι του ATH/TECH θέτουν ως σταθερή επιδίωξη την διατήρηση της υψηλής ποιότητας σπουδών, με έμπειρο διδακτικό προσωπικό, σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές, ενίσχυση των ερευνητικών δράσεων αλλά και ενεργή διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ATH/TECH αναδεικνύεται σε ένα ισχυρό εκπαιδευτικό ίδρυμα από το οποίο αποφοιτούν επαγγελματίες, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, έχοντας λάβει τις γνώσεις που θα τους κάνουν πρωταγωνιστές της επερχόμενης τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

Σήμερα

Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Σήμερα

Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Σήμερα

Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Χτες

O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Χτες

Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι τρομακτικοί τρόποι που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

Χτες

Τα σενάρια μπορεί να γίνουν πραγματικά τρομακτικά

Ο μαραθώνιος που ξεμπρόστιασε το νικητή του αγώνα

Προχτές

Αυτός είναι αναμφίβολα ο πιο ντροπιαστικός τίτλος στην καριέρα του νικητή

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σοβαρά τη γονιμότητα

Πριν 3 μέρες

Τα ανησυχητικά συμπεράσματα μελετών που παρουσίασαν επιστήμονες στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τι έχει πει ο Νοστράδαμος για το Ισραήλ, το Ιράν και τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο

Πριν 3 μέρες

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή όπως ήταν φυσικό ήρθε και η πρόβλεψη του Νοστράδαμου

Ξεκινάει η ιστορική ποινική δίκη Τραμπ: Τι θα γίνει αν καταδικαστεί

Πριν 3 μέρες

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο του Μανχάταν

par: 33
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.